Cele mai multe probleme pleaca de la afurisitii de bani, care ne fac sa nu mai traim, sa nu mai iubim… sa nu mai avem timp sa ne bucuram de prezent…

Cele mai multe probleme pleaca de la afurisitii de bani, care ne fac sa nu mai traim, sa nu mai iubim… sa nu mai avem timp sa ne bucuram de prezent…

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 September 2020 in De SufletPildeSfaturiSpiritualitate

„Dacă vrei să te simţi bogat numără toate lucrurile care le ai pe care banii nu le pot cumpăra” – Anonim

Se zice ca un oarecare si-a strans aici bunuri multe ca sa aiba si dincolo. Zicea mereu: totul se poate cumpara. Si aici si dincolo. Si strangea mereu. N-ar fi dat nimanui un ban. O singura data a dat unui cersetor 25 de bani. Si a murit. S-a dus la Sfantul Petru – traditia stie ca el pastreaza cheile raiului – si a incercat sa intre. Sfantul Petra i-a spus ca nu poate intra, pentru ca nu si-a pregatit dinainte locul.

Omul nostru i-a spus Sfantului Petru ca totusi s-a pregatit. A adunat mereu bani ca sa-si plateasca intrarea in rai. Stia ca aici totul se cumpara. “Si unde ai banii?” il intreba Sfantul Petru. – In buzunare. Am si cecuri si hartii de banca. Dau cat se cere. Am destui.” – “Sa-i vad”, ii zise Sfantul Petru, zambind catre un inger care asista la discutie. Si omul incepu sa se caute prin buzunare, isi scoase din valiza de calatorie si alte haine, mapele cu acte, dar nu gasi nimic. “Am avut bani multi, cand am murit, zise. Nu inteleg ce s-a putut intampla!” – “Mai cauta”, il imbie Sfantul Petru.

Si cautandu-se, in fundul unui buzunar gasi 25 de bani. “Cu atat ai venit”, ii zise Sfantul Petru. Sunt banii pe care i-ai dat unui sarac cersetor. Cred ca ai si uitat de ei, ca i-ai dat in scarba, ca sa scapi de el.

Totusi, iata, au ajuns aici. A mai venit ieri unul care transportand o caruta de paini, a aruncat cu o paine intr-un flamand care se tinea dupa el cersind. Painea e aici. Cei 25 de bani ai tai, ca si painea celuilalt, sunt ceva, dar nu sunt de-ajuns ca sa deschida portile raiului. Imi pare rau! Plata trebuia s-o achiti pe pamant, aproapelui tau.

“Prea mulți oameni cheltuie banii pe care nu îi au, pe lucruri pe care nu le vor, pentru a impresiona oameni pe care nu îi plac” – Will RogersDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!