Cele mai frumoase sfaturi oferite de Papa Francisc pentru cei care vor sa fie fericiti!

Cele mai frumoase sfaturi oferite de Papa Francisc pentru cei care vor sa fie fericiti!

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 March 2019 in Spiritualitate

“Atât durerea fizică, cât şi cea spirituală se duc spre interior, unde nimic nu poate pătrunde; starea aceasta implica singurătate. Oamenii au nevoie să ştie că cineva le este alături, că îi iubeşte, că le respectă tăcerea şi că se roagă ca Dumnezeu să ajungă în acel spaţiu plin de singurătate. ” -Papa Francisc

Papa Francisc: Cele 10 secrete pentru fericire

1. „Traieste si lasa si pe ceilalti sa traiasaca”. Toata lumea ar trebui sa fie manata de acest principiu de viata, spune Papa. „Mergi mai departe si lasa-i si pe ceilalti sa faca la fel”.

2. „Daruieste-te celorlalti.” Oamenii ar trebui sa fie deschisi si generosi fata de cei din jurul lor. „Daca te retragi in tine insuti, risti sa devii egoist, iar apa care sta devine putreda”.

3. “Treci cu calm prin viata”. Papa, care a predat literatura la liceu, a folosit si imaginea lui Don Segundo Sombra dintr-un roman argentinian de Ricardo Guiraldes, in care eroul principal se uita inapoi, la cum si-a trait viata.

4. Dezvolta-ti un simt sanatos a ceea ce inseamna confortul. „Consumerismul ne-a adus senzatia de anxietate si i-a facut pe parinti sa se indeparteze de copiii lor, stand la televizor, in loc sa stea impreuna la masa”.

5. Duminicile ar trebui sa fie vacante. “Muncitorii trebuie sa isi ia libera ziua de Duminica, pentru ca Duminica este facuta pentru familie”, considera Papa Francisc.

6. Gasiti moduri inovative de a crea locuri de munca demne pentru tineri. „Trebuie sa fim creativi in ceea ce ii priveste pe tineri. Daca ei nu au oprtunitati, pot sa ajunga in lumea drogurilor” si sa fie mult mai vulnerabili suicidului, e de parere Papa.

7. Respectati si aveti grija de natura. “Deteriorarea mediului inconjurator este una dintrre cele mai mari provocari pe care le avem la momentul actual, a spus Papa. Cred ca una dintre intrebarile pe care nu ni le punem este aceasta: Oare umanitatea nu comite o sinucidere cu aceasta tiranica utilizare a naturii?

8. Incetati sa mai fiti negativi. „A avea nevoie sa ii vorbiti pe ceilalti de rau inseamna o stima de sine joasa. Inseamna ca ma simt atat de insignifiant iincat in loc sa folosesc energia ca sa ma ridic pe mine, ii pun pe ceilalti la pamant.” Sa renuntam la gandirea negativa cat mai repede este sanatos, ne sfatuieste Papa.

9. Respectati opiniile celorlalti: „Putem sa ii inspiram pe ceilalti, spre a fi martori si astfel evoluam impreuna, comunicand. Cel mai rau lucru in toate religiile este prozelitismul folosit in aceasta maniera: <<Vorbesc cu tine cu scopul de a te persuada>>. Nu. Fiecare persoana dialogheaza, pornind de la propria identitate. Biserica creste prin forta atractiei, nu prin prozelitism.”, este de parere Papa Francisc.

10. Lucrati pentru Pace. „Traim vremuri cu multe razboaie, iar apelul catre pace trebuie strigat. Pacea da uneori impresia de tacere, dar nu este niciodata tacuta, pacea este mereu proactiva si dinamica.”

“Drepturile umane nu sunt violate numai de terorism, represiune şi asasinare, dar, de asemeni, de structurile economice nedrepte care creează uriaşe inegalităţi.” -Papa Francisc

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!