Cele mai frumoase sfaturi de viata oferite de Mahatma Gandhi “Sunt şapte rele în lume: 1. cunoştinţă fără caracter; 2. bogăţie fără muncă; 3. plăcere fără conştiinţă; 4. negoţ fără moralitate; 5. ştiinţă fără omenie; 6. politică fără principii şi 7. închinare fără predare.”

Cele mai frumoase sfaturi de viata oferite de Mahatma Gandhi “Sunt şapte rele în lume: 1. cunoştinţă fără caracter; 2. bogăţie fără muncă; 3. plăcere fără conştiinţă; 4. negoţ fără moralitate; 5. ştiinţă fără omenie; 6. politică fără principii şi 7. închinare fără predare.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 March 2019 in Dezvoltare Personala

Mahatma Gandhi și-a dedicat viața scopului de a afla adevărul. A fost convins că simplitatea duce spre puritatea spirituală și cea practică.

Gandhi credea că în centrul fiecărei religii este dragostea și adevărul. Gândurile sale și filozofia sa, a influențat ani la rând evoluția oamenilor atât pe plan spiritual, cât și moral.

În continuare vă vom aduce aproape de sufletele voastre cele mai profunde gânduri care vor avea rolul de a vă ajuta să aveți o viață plină de sens.

Vorbele lui Mahatma Gandhi :

Oamenii adesea devin ceea ce cred că sunt. Dacă sunt de părere că nu pot face ceva, atunci asta mă va face incapabil să fac acel ceva. Dar dacă sunt de părere că pot, atunci obțin abilitatea de a face acel ceva chiar dacă inițial nu aveam această abilitate.

Nu trebuie să-ți pierzi încrederea în omenire. Omenirea este un ocean; dacă doar câteva picături ale oceanului sunt murdare, oceanul nu se murdărește.

Întotdeauna țintește către o armonie completă a gândului, cuvântului și faptei. Întotdeauna țintește către purificarea gândurilor și totul va fi bine.

Cei slabi nu pot ierta. Iertarea este atributul celor puternici.

Nu ai de unde să știi rezultatul viitoarelor tale acțiuni, dar dacă nu acționezi nu vei avea niciun rezultat.

Trăiește ca și cum vei muri mâine. Învață ca și cum ai trăi pe vecie.

Dacă urli te aud toţi. Dacă şopteşti te aude doar cine e aproape de tine. Dacă stai în linişte te aude doar cine te iubeşte.

Indiferent ce faci în viaţă, va fi nesemnificativ. Dar e foarte important să o faci.

Menţine-ţi gândurile pozitive pentru că gândurile tale se transformă în cuvintele tale. Menţine-ţi cuvintele pozitive pentru că ele se transformă în acţiunile tale. Menţine-ţi acţiunile pozitive pentru că acţiunile se transformă în deprinderile tale. Menţine-ţi deprinderile pozitive pentru că ele se transformă în valorile tale. Menţine-ţi valorile pozitive pentru că valorile se transformă în destinul tău.

Dacă tu nu începi să studiezi temeinic trecutul, istoria omenirii, nu vei avea instrumentele necesare pentru a reconstrui prezentul şi pentru a realiza visurile viitorului.

A oferi un pahar cu apă în schimbul unui pahar cu apă nu înseamnă nimic, adevărata măreţie constă în a răspunde răului făcând binele.

Viitorul depinde de ceea ce facem în prezent.

Toţi vrem să schimbăm lumea, dar nimeni nu e dispus să înceapă cu sine însuşi.

Pământul oferă suficient pentru a acoperi nevoile omului, dar nu lăcomia lui.

Întâi te vor înjura. Pe urmă vor râde de tine. Apoi, te vor declara nebun. După aceea vor încerca să te compromită. Într-un târziu, vor face tot posibilul să te lichideze. Dacă scapi cu viaţă din toate acestea, vei fi un om mare.

A învăţa că în viaţă, mai uşor se poate învinge ura cu dragostea, minciuna cu adevărul şi violenţa cu abnegaţia, ar trebui să fie un element fundamental în educaţia oricărui copil.

Victoria obţinută prin violenţă este echivalentul unei înfrângeri, pentru că este temporară.

Caută să trăieşti cât mai simplu, ca şi alţii să poată trăi simplu.

Este mai bine să lăsăm viaţa să vorbească despre noi în locul cuvintelor.

Sunt şapte rele în lume: 1. cunoştinţă fără caracter; 2. bogăţie fără muncă; 3. plăcere fără conştiinţă; 4. negoţ fără moralitate; 5. ştiinţă fără omenie; 6. politică fără principii şi 7. închinare fără predare.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!