Cele mai frumoase reguli de viata de Octavian Paler – “Am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti.”

Cele mai frumoase reguli de viata de Octavian Paler – “Am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 October 2018 in Dezvoltare Personala

Din cand in cand ratacim fara sens in viata si atunci aceste cuvinte devin comori ascunse pe care cineva ascuns ni le-a pus in fata citindu-ne parca gandurile. Descopera cuvintele lui Octavian Paler cunoscandu-l intai pe cel care a scris aceste minunate povete.

Fiul lui Alexandru si al Anei, Paler a urmat scoala primara in satul natal, in anul 1937, dupa care a fost admis bursier la Colegiul Spiru Haret din Bucuresti. In vara anului 1944, cu o saptamana inaintea incheierii cursurilor clasei a VII-a de liceu, a avut o altercatie cu George Serban, directorul scolii, care era chiar unchiul sau (fratele mamei), si a fost obligat sa paraseasca scoala, mutandu-se la Liceul Radu Negru din Fagaras pentru a urma, in anul scolar 1944-1945, ultima clasa de liceu, clasa a VIII-a, sectia literara. Aici s-a remarcat, mai ales la obiectele filosofie, latina, elina.

In anul 1945, la terminarea ultimei clase de liceu, o clasa cu 44 elevi, a fost declarat Promovat cu lauda.[2] In acelasi an, a sustinut examenul de bacalaureat la Sibiu. In continuare, urmeaza cursurile Facultatii de Litere si Filosofie si simultan si pe cele ale Facultatii de Drept din Bucuresti.

Intre 1949 si 1961 a fost redactor de programe culturale la Radiodifuziunea Romana. In 1964 a fost timp de trei luni corespondent Agerpres la Roma.

Casatorit in anul 1951, are un fiu, care a absolvit cursurile universitare (ASE- Facultatea de Comert Exterior) in anul 1979.[necesita citare]

A incetat din viata la varsta de 80 de ani, in urma unui stop cardio-respirator. A fost inmormantat, cu onoruri militare, in Cimitirul Sfanta Vineri.

Am invatat unele lucruri in viata pe care vi le impartasesc si voua! Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca. Tot ce poti face este sa fii o persoana iubita. Restul… depinde de ceilalti.

Am invatat ca oricat mi-ar pasa mie, altora s-ar putea sa nu le pese.

Am invatat ca dureaza ani sa castigi increderea si ca doar in cateva secunde poti sa o pierzi.

Am invatat ca nu conteaza CE ai in viata CI PE CINE AI.

Am invatat ca te descurci si ti-e folosit farmecul circa 15 minute. Dupa accea, insa, ar fii bine sa stii ceva.

Am invatat ca nu trebiue sa sa te compari cu ceea ce pot altii sa faca mai bine, ci conteaza ceea ce poti sa faci tu.

Am invatat ca nu conteaza ce li se intampla oamenilor, ci conteaza ce pot sa fac eu pentru a rezolva.

Am invatat ca oricum ai taia, orice lucru are doua fete.

Am invatat ca trebiue sa te desparti de cei dragi cu cuvinte calde; s-ar putea sa fie ultima oara cand ii vezi.

Am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti.

Am invatat ca eroi sunt cei care fac ce trebuie, cand trebuie, indiferent de consecinte.

Am invatat ca sunt oameni care te iubesc, dar nu stiu s-o arate.

Am invatat ca atunci cand sunt suparat am DREPTUL sa fiu suparat, dar nu am dreptul sa fiu si rau.

Am invatat ca prietenia adevarata continua sa existe chiar si la distanta. Iar asta este valabil si pentru iubirea adevarata.

Am invatat ca, daca cineva nu te iubeste cum ai vrea tu, nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul.

Am invatat ca indiferent cat de bun iti este un prieten oricum te va rani din cand in cand, iar tu trebiue sa-l ierti pentru asta.

Am invatat ca nu este intotdeauna de ajuns sa fii iertat de altii ; cateodata trebuie sa inveti sa te ierti pe tine insuti.

Am invatat ca indiferent cat de mult suferi, lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta.

Am invatat ca trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta personalitatea, dar ca TU esti responsabil pentru ceea ce devii.

Am invatat ca daca doi oameni se cearta, nu inseamna ca nu se iubesc. Si nici faptul ca nu se cearta nu dovedeste ca se iubesc.

Am invatat ca uneori trebuie sa pui persoana pe primul loc si nu faptele sale.

Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru si pot vedea ceva total diferit.

Am invatat ca indiferent de consecinte cei care sunt cinstiti cu ei insisi ajung departe in viata.

Am invatat ca viata iti poate fi schimbata in cateva ore de catre oameni care nici nu te cunosc.

Am invatat ca si atunci cand crezi ca nu mai ai nimic de dat, cand te striga un prieten vei putea gasi puterea de a-l ajuta.

Am invatat ca scrisul ca si vorbitul, pot linisti durerile sufletesti.

Am invatat ca oamenii la care tii cel mai mult iti sunt luati prea repede…

Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile.

Am invatat sa iubesc ca sa pot sa fiu iubit.

Sursa: caplimpede.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!