Cele mai frumoase lectii de viata se intampla chiar sub ochii nostri, iata cum ne invata natura tainele vietii!

Cele mai frumoase lectii de viata se intampla chiar sub ochii nostri, iata cum ne invata natura tainele vietii!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Cea mai bună parte din viaţa unui om sunt micile sale fapte uitate, de dragoste şi bunătate.” — William Wordsworth

Natura este intr-o armonie completa, armonie la care noi, oamenii, visam zi de zi. Pentru a invata sa fim la fel de linistiti si calmi precum natura, iata care sunt cele mai importante lectii de viata pe care le putem invata de la elementele principale ale naturii.

1. Copacii – Odata cu schimbarea anotimpurilor, suntem ghidati sa invatam acceptarea si non-rezistenta. O frunza verde nu se opune transformarii in momentul in care se apropie toamna. Copacii accepta ca toate frunzele sa le pice cand iarna isi intra in drepturi. Ei stau adanc inradacinati in pamant, cu ramurile raspandite larg catre vazduh. Ai incredere in puterea de sus, totul este pentru binele tau.

2. Marile si oceanele – Marile si oceanuele nu pot exista fara fiecare particula de apa. Fiecare om isi joaca propriul rol in aceasta lume. Suntem cu totii o mica parte a intregului.

3. Pasarile – Pasarile care se ridica catre cer reprezinta libertatea si potentialul nelimitat de care dispunem daca ne eliberam de temerile noastre. Primul zbor poate fi infricosator si ne poate aduce anxietate, frica, emotie. Insa fara a risca, nu vom gasi niciodata libertatea pe care ne-o dorim. Trebuie sa indraznim sa ne ridicam picioarele de pe pamant, sa ne intindem aripile si sa crestem.

4. Cerul – Indiferent de furtunile cu care ne confruntam, stim ca totul este trecator. Dincolo de nori, cerul este mereu albastru si soarele straluceste cu putere.

5. Ploaia – Apa este necesara pentru a curata negativitatea din aceasta lume. Stropii de ploaie au puterea de a curata energia stagnanta si negativa a zilelor dificile si de a ne incarca cu energie pozitiva. Bucura-te de ploaie si curata-ti corpul, spiritul si mintea.

6. Norii – Cerul este fundalul mintii noastre. Norii cu diferite formatii, viteze si inaltimi reprezinta frecventa, tipurile si viteza gandurilor noastre. Ca si norii, gandurile noastre vor grece. Nu rezista norilor, zboara cu ei.

7. Stelele – Stelele aduc frumusete si lumina in intuneric. In loc sa cedezi intunericului lumii, fii una din acele stele stralucitoare catre lumineaza tot in jurul ei. Tine-ti sufletul curat si straluceste si pentru cei din jurul tau.

8. Vantul – Nu toate lucrurile care exista pot fi vazute, atinse sau auzite. Unele lucruri trebuie simtite. Nu te limita la cele 5 simturi; foloseste-ti intuitia si dezvolteaza-ti practica de a crede in lucrurile pe care le simti.

9. Rasaritul si apusul – Culorile incredibile ale rasaritului si apusului ne arata adevarata frumusete a naturii; aceste culori vibreaza in energie si au puterea de a oferi anumite stari, emotii si sentimente. Intotdeauna incearca sa vezi binele din oameni.

10Apele curgatoare

La inceput, suntem doar un izvor. Cu timpul visele noastre devin din ce in ce mai mari, iar curenii de aer aduc in calea noastra din ce in ce mai multe oportunitati. Eventual, visele noastre sunt realizate si ajunge intr-un ocean. Pentru a ne indeplini visele trebuie sa dam dovada de curaj si sa lasam cursul apei sa-si urmeze cursul sau firesc.

11. Fluturii – Fluturii simbolizeaza intreaga metamorfoza a ciclului nostru de viata. Viata este scurta, iar din momentul nasterii noastre ne aflam intr-un continu proces de schimbare in fata caruia nu trebuie sa ne blocam interior.

12. Vremea – La fel ca prognozele meteorologice, nimic nu este sigur in viata. Nu putem controla totul din avans si nu ne putem pregati pentru un intreg sezon. Nu lasa starea ta de spirit sa fie afectata de vreme.

“Unii imi spun Natura. Altii imi spun Mama Natura. Sunt aici de mai bine de 4,5 miliarde de ani, de 22.500 de ori mai mult decat ati fost voi aici. Chiar nu am nevoie de oameni. Dar oamenii au nevoie de mine.” – Julia Roberts.

“Natura nu se grabeste si totusi totul este indeplinit.” – spunea Lao Tzu.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!