Cele mai frumoase lectii de viata oferite de Eckhart Tolle prin citate

Cele mai frumoase lectii de viata oferite de Eckhart Tolle prin citate

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 December 2018 in Citate

“Există o mică diferență între oameni, dar micile diferențe dau naștere la unele mari.”

Noi am adunat cele mai frumoase citate ale lui Eckhart Tolle care promit sa fie adevarate lectii de viata deoarece ne vor ajuta sa gasim puterea de a trece peste momentele dificile si de a ne vindeca inima ranita.

1. Nu aranjandu-ti altfel circumstantele vietii iti vei gasi linistea, ci dandu-ti seama cine esti la cel mai profund nivel.

2. De mii si mii de ani, am trait identificandu-ne cu mintea conditionata, din care a rezultat un simt limitat si iluzoriu al sinelui, un eu infim, care se lupta in permanenta, fiind vesnic temator, nelinistit si in conflict cu el insusi si cu ceilalti. Acum ne deschidem catre starea naturala a sinelui nostru, unificat cu Prezenta Divina – vastul taram al constiintei sau inteligenta universala insasi, in care mintea ganditoare este doar un mic aspect. Acesta este taramul pacii launtrice, din care iau nastere toate aspectele care fac ca viata sa merite a fi traita: creativitatea, pacea, vioiciunea, bucuria, iubirea.

3. Cauza principala a nefericirii nu este situatia, ci gandurile tale cu privire la aceasta.

4. Focalizati-va atentia pe emotiile din voi. Acceptati-le existenta. Nu le ganditi, nu lasati ca emotia sa devina gand. Nu judecati sau analizati; observati doar. Deveniti constienti de senzatiile legate de emotii dar si de cel care observa, Observatorul Tacut.

5. Dincolo de fericire si nefericire se afla pacea.

6. Dati-va seama ca momentul prezent este tot ce aveti. Transformati clipa Acum in principalul focar de atentie al vietii dumneavoastra. Spuneti mereu ”da” momentului prezent.

7. Alege-le pe cele cu care rezonezi si aplica-le in viata ta. Dupa ce reusesti sa bifezi una poti trece la urmatoarea si tot asa. Recomandarea mea ca prim pas, ar fi sa alegi pentru inceput un punct care iti place si sa il introduci in viata ta. Observa-i rezultatele, si treci mai apoi la urmatorul.

8. Spune intotdeauna „da” la momentul prezent. Ce ar putea fi mai inutil, mai nebun, decat sa creezi o rezistenta interioara la ceea ce este deja? Ce ar putea fi mai nebun decat sa se te opui vietii in sine, care este acum si intotdeauna acum? Inconjoara-te de ceea ce este. Spune „da” la viata – si vei vedea modul in care viata dintr-o data incepe sa lucreze pentru tine, mai degraba decat impotriva ta.

9. Ori de cate ori simtiti negativismul aparand in interiorul dumneavoastra, acordati atentie lui Aici si lui Acum. Fiti prezent.

10. Acceptati fiecare moment si tot ceea contine el, ca si cand ar fi alegerea voastra. Imediat, viata va incepe sa lucreze in favoarea si nu impotriva voastra. Apoi, priviti miracolul pe care il dezvaluie viata.

11. Identificarea sinelui cu mintea este cea care cauzeaza suferinta. Atunci cand se intampla acest lucru, mintea capata un caracter coercitiv. Cand reusesti sa scapi de acest lucru, atunci mintea este doar un instrument minunat, care poate exprima ceea ce apare de la nivelurile cele mai profunde.

12. Cand creati o problema, creati durere. Este nevoie doar de o simpla alegere, o simpla decizie: ”Orice s-ar intampla, nu-mi voi mai provoca durere. Nu voi mai crea probleme.”

13. Dragostea este o stare de spirit, nu o gasesti in afara ta, este mai mare decat tine. Daca intr-o relatie experimentezi atat dragostea cat si opusul, atunci traiesti o dragoste dependenta. Nu iti poti iubi partenerul, atat timp cat il ataci in minutul urmator.

14. Nu puteti ierta cu adevarat, nici pe altii, nici pe dumneavoastra insiva, atat timp cat sentimentul dumneavoastra de identitate deriva din trecut. Numai avand acces la puterea lui Acum, care este propria dumneavoastra putere, poate exista iertare adevarata.

15. Urmariti aparitia oricarui sentiment defensiv. Ce aparati? O identitate iluzorie, o imagine din mintea dumneavoastra, o entitate fictiva.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!