Cele mai frumoase cuvinte ale Parintelui Arsenie Papacioc despre femei!

Cele mai frumoase cuvinte ale Parintelui Arsenie Papacioc despre femei!

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 January 2020 in De Suflet

“Daca poti sa faci o femeie sa rada, vei vedea cel mai frumos lucru pe care Dumnezeu l-a facut pe Pamant.” – Keeanu Reeves

Parintele Arsenie Papacioc este unul dintre cei mai cunoscuti duhovnici din Romania, iar sfaturile sale au fost intotdeauna considerate valoroase.

Acesta a fost o persoana indragita de foarte multi oameni si a propovaduit invatatura crestina pana la sfarsitul vietii sale, acum trei ani.

Parintele Papacioc a intalnit multi oameni carora le-a schimbat fundamental viata, iar intrebarile legate de viata crestinilor nu l-au deranjat niciodata. In contextul in care femeile sunt destul de des numite niste fiinte inferioare si slabe, iata ce a raspuns despre acestea:

„Femeile sunt ca florile: toate sunt frumoase, dar fiecare in felul ei. Barbatul trebuie sa se plece sa o ia – adica sa-i arate eleganta, pretuire. Atunci floarea isi arata si mirosul, si calitatile ascunse, pentru ca tu ai stiut sa rascolesti adancurile si ai facut din ea ceea ce nu stia ea ca este. Femeia trebuie pretuita, sa stiti, pentru ca mai intai ne reprezinta o femeie in Imparatia cerurilor: Maica Domnului. Te cutremuri, ti-e si frica sa vorbesti comparand-o pe ea cu oamenii.”

Cat despre sintagma jumatatea mea, pe care multi o folosesc pentru a vorbi despre partenerul/partenera de viata, parintele a spus:

„Nu e o jumatate a ta, ci un tot al tau; tu esti tot, ea e tot. Nu exista grad de rudenie intre sot si sotie, pentru ca ei sunt una. Dumneavoastra ati vazut steaua lui David, evreiasca: sunt doua triunghiuri echilaterale suprapuse. Ea e facuta de David, care era omul lui Dumnezeu, si ea reprezinta fiinta omeneasca, care are calitatea calitatilor in creatia lui Dumnezeu: chip si asemanare cu El. Si de aceea l-a facut pe om intai ca un triunghi echilateral, cu baza in sus, pentru ca omul e tare in putere, apoi un triunghi echilateral cu baza in jos, care simbolizeaza femeia. Nu exista “jumatatea mea”. E o expresie spusa la un pahar de vin; la o sticla de vin, pardon! ca sa nu zic la un butoi chiar.”

Sfatul dat barbatilor in legatura cu femeile care ii inconjoara este acela de a le pretui si de a le respecta foarte mult:

„Floarea sta in glastra; baiatul trebuie sa umble sa si-o aleaga. Fata nu trebuie sa bata cararile baiatului, ci baiatul sa dea peste ea. Si apoi, voi trebuie mai intai de toate sa stiti sa pretuiti femeia foarte mult. Ea este o creatie a lui Dumnezeu extraordinara. Va dati seama ce putere are o femeie sa te scoata dintr-o stare amarata. Faptul ca un barbat stie ca acasa are parte de o iubire desavarsita il face sa munceasca, sa castige razboaiele, sa-si rezolve problemele.

Sa stiti ca femeia nu gandeste simplu. Chiar daca nu e invatata, ea are o putere de patrundere deosebita si e mult mai realista decit un barbat. Ea are inca de astazi un sentiment pentru ziua de maine. Insa noi discutam, rationalizam niste lucruri, dar in iubire nu este nimic rational”.

“Nici unul dintre noi nu pleaca de aici in viata, asa ca va rog sa va ganditi. Mancati ce va place. Umblati prin soare. Sariti in valurile marii. Spuneti adevarul din inima voastra. Fiti prostuti. Fiti buni. Fiti copii. Faceti lucruri ciudate. Iubiti. Iertati. Bucurati-va de viata. Nu este timp pentru nimic altceva.” – Keeanu ReevesDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!