Cele mai frumoase colinde de Craciun

25 de citate cu o incarcatura imensa de intelepciune: 1. Mintea îţi poate fi programată. Şi dacă nu o vei programa de unul singur, o va face altcineva pentru tine. (Jeremy Hammond) 2. A avea o părere proastă despre tine – nu este modestie. Este auto-distrugere. (Bobby Sommer) 3. Unul și același cuvânt sună diferit la diferiți scriitori. La cineva un cuvânt răscolește tot interiorul. Iar altcineva îl scoate din buzunarul paltonului. ( Charles Peguy) 4. Minimalismul nu înseamnă că ceva lipsește. Este cantitatea ideală de ceva. (Nicolas Burroughs) 5. Unii turişti cred că Amsterdam este oraşul păcatului, dar de fapt este oraşul libertăţii, iar în libertate, cei mai mulţi găsesc păcatul. ( John Green) 6. Dacă ai ajuns la concluzia că deja ai fost luminat, încearcă pur și simplu să petreci o săptămână cu familia. (Baba Ram Dass) 7. Mintea se adaptează destul de ușor la orice, în afară de plictiseală. (Emily Dickinson) 8. Culoarea adevărului este gri. (André Gide) 9. Televiziunea nu va fi niciodată o forma a artei, deoarece satisface aşteptările publicului. (Michael Haneke) 10. Am observat că până şi cei care spun că totul este predestinat şi că nu putem schimba nimic se uită în stânga şi-n dreapta înainte să treacă strada. (Stephen Hawking) 11. Viața nu este ceea ce primești. Este ceea ce faci cu cele primite. ( Stephanie Perkins) 12. Este imposibil să devii un om învățat, dacă citești numai cărțile care-ți plac. ( Joseph Joubert) 13. Atunci când vreau foarte tare să mănânc un biscuit, dar nu se poate, stau și mă gândesc. Ce-i place mai mult lui Dumnezeu? Să fiu fericit? Sau să măncânc doar ceea ce se poate?… Și eu mănânc un biscuit. ( Dalai Lama) 14. Dacă vrei să faci într-o bună zi un lucru măreț, ține minte că acea bună zi este astăzi. (George Lucas) 15. Întotdeauna ceva ne reține și ne face mai slabi. Și acel „ceva” suntem chiar noi. (Robert Frost) 16. Eu scriu așa de parcă i-aș salva viața cuiva. Posibil chiar mie. (Clarice Lispector) 17. Cărţile au aceiaşi duşmani ca oamenii: focul, umezeala, animalele, vremea şi propriul lor conţinut. (Paul Valery) 18. Cultura este sistemul nostru de operare. (Terence McKenna) 19. Practică bunătatea toată ziua în raport cu toți oamenii care te înconjoară și îți vei da seama că deja ești în ceruri. (Jack Kerouac) 20. Toată arta este autobiografică. Perla este autobiografia unei scoici. (Federico Fellini) 21. Adevăraţii profesori se transformă în nişte poduri, invitându-i pe elevi să le traverseze. Apoi, când elevul se află de cealaltă parte, distrug podurile şi îi încurajează să şi le creeze pe ale lor. (Nikos Kazantzakis) 22. Soldatul este ultima verigă în evoluția regnului animal. (John Steinbeck) 23. Călătorește doar cu cei pe care-i iubești. (Ernest Hemingway) 24. Dacă unica rugăciune pe care o spui în viața ta este „mulțumesc”, deja e suficient. (Meister Eckhart) 25. La 5 ani am învățat să citesc. De atunci, în viața mea, nimic mai important nu s-a întâmplat. ( Mario Vargas Llosa)

Ce se întâmplă în lume, într-un singur minut

Uneori, nici nu ne dăm seama cât de mare este lumea în care trăim și cât de puține lucruri știm despre aceasta. Însă, v-aţi întrebat vreodată câte lucruri se petrec în doar 60 de secunde, la nivel mondial? Ei bine, un minut este de ajuns pentru ca sute de destine să se schimbe, dar şi pentru cheltuirea a milioane de dolari. Totuși, pentru o perspectivă mai amplă asupra relației dintre om și planetă, dar și despre cât de tare ne influențează tehnologia modernă existența, vă prezentăm mai jos câteva exemple care ilustrează cât de multe lucruri se întâmplă pe Pământ într-un singur minut. În 60 de secunde se nasc, în medie, 272 de persoane, în timp ce alte 114 mor. La fiecare 60 de secunde se produc 140 de maşini, 274 de biciclete şi 425 de computere. Într-un minut se publică 5 cărţi, se tipăresc 342.000 de ziare şi sunt vândute 458 de abonamente TV. Într-un minut sunt defrişate 9,9 hectare de pădure, 13,3 hectare de sol se pierd din cauza eroziunii şi 18,6 tone de chimicale sunt eliberate în mediu. În fiecare minut 14 copii cu vârsta sub 5 ani mor, au loc 80 de avorturi, mor 3 oameni infectaţi cu HIV şi 15 bolnavi de cancer. Oamenii cheltuiesc, într-un minut, 761.500 de dolari pe droguri. În 60 de secunde, 9 fumători îşi pierd viaţa, alături de 5 dependenţi de alcool. 6.206.232 de kilograme de dioxid de carbon sunt eliberate în atmosferă ca produs secundar de ardere a combustibililor fosili. Aproximativ 243.000 fotografii sunt publicate pe reţeaua socială Facebook. 300.000 de tone de gheață se topesc în Antarctica. La restaurantele McDonald’s se vând 4.500 de burgeri. Oamenii consumă 45.629 litri de vin. Într-un singur minut se extrag aproximativ 65.000 barili de petrol. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

COLINDE DE CRĂCIUN. Dintre obiceiurile calendaristice cele mai răspândite şi mai spectaculoase, cu originea în credinţe şi mituri străvechi, sunt de bună seamă ciclurile legate de sărbătoarea Naşterii lui Iisus şi schimbarea anului. Crăciunul este polul în jurul căruia gravitează o multitudine de colinde, urări şi tradiţii specifice, care trimit spre vremuri demult apuse, dar ce se regăsesc, surprinzător, în contemporaneitate. În folclorul românesc Colindatul de Crăciun este cel mai important ciclu sărbătoresc popular tradiţional, cel mai bogat şi colorat prilej de manifestări folclorice.

Deprinderea de a colinda, de a saluta cu mare bucurie Naşterea Domnului, de a-L întâmpina cu urări, daruri, petreceri, cântece şi jocuri este străveche. Colindatul deschide amplul ciclu al sărbătorilor de iarnă. Repertoriul tradiţional al obiceiurilor româneşti desfăşurate cu ocazia Anului Nou, dar şi a Crăciunului cuprinde: colinde de copii, colinde de ceată (colindele propriu-zise), cântecele de stea, vicleimul, pluguşorul, sorcova, vasilca, jocuri cu măşti, dansuri, teatru popular şi religios, etc. Cele mai bogate, mai variate şi mai strălucitoare din punct de vedere artistic sunt, alături de pluguşoare, colindele de ceată.

COLINDE DE CRĂCIUN. Caracterul esenţial al sărbătorii este bucuria şi încrederea cu care omul întâmpină trecerea de la anul vechi la anul nou, începutul unei noi perioade de vegetaţie, al unei noi etape în viaţa lui şi a sătenilor săi, a colectivităţii în care trăieşte.

Obiceiurile de iarnă se respectă în satele ialomiţene cu sfinţenie. Cetele de colindători cutreieră uliţele satelor şi gospodăriile ţărăneşti, făcând tradiţionalele urări.

Farmecul melodiilor şi textelor poetice ale colindelor este inegalabil. Tinerei generaţii îi revine sacrul rol de a duce mai departe acest inestimabil tezaur popular.

COLINDE DE CRĂCIUN. Steaua

De la Crăciun şi până la Bobotează copiii umblă cu steaua, un obicei vechi ce se întâlneşte la toate popoarele creştine.

COLINDE DE CRĂCIUN. Acest obicei vrea să amintească steaua care a vestit naşterea lui Iisus şi i-a călăuzit pe cei trei magi.

Cântecele despre stea provin din surse diferite: unele din literatura bizantină ortodoxă, altele din literatura latină medievală a Bisericii Catolice, câteva din literatura de nuanţă Calvină şi multe din ele, chiar din tradiţiile locale. Micul cor al stelarilor, care intră în casă în zilele Crăciunului, cântă versuri religioase despre naşterea lui Iisus: „Steaua sus răsare“; „În oraşul Vitleem“; „La nunta ce s-a întâmplat“; „Trei crai de la răsărit“.

Steaua sus răsare

Ca o taină mare

Steaua străluceşte

Şi lumii vesteşte

Şi lumii vesteşte

Ca astăzi Curata

Preanevinovata

Fecioara Maria

Naşte pe Mesia

Naşte pe Mesia

Magii cum zăriră

Steaua şi porniră

Mergând după rază

Pe Hristos să-l vază

Pe Hristos să-l vază

Şi dacă porniră

Îndată-L găsiră

La Dânsul intrară

Şi se închinară

Şi se închinară

Cu daruri gătite

Lui Hristos menite

Luând fiecare

Bucurie mare

Bucurie mare

Care bucurie

Şi aici să fie

De la tinereţe

Pân-la bătrâneţe

Pân-la bătrâneţe

Publicitate

COLINDE DE CRĂCIUN. Astăzi s-a născut Hristos

Astăzi s-a născut Hristos

Mesia chip luminos

Laudaţi şi cântaţi

Şi vă bucuraţi!!!!!!

Mititel înfăşaţel

În scutec de bumbăcel

Laudaţi şi cântaţi

Şi vă bucuraţi

Neaua ninge

Nu-l atinge

Vântul bate

Nu-l răzbate

Laudaţi şi cântaţi

Şi vă bucuraţi!!!!!!!

Şi de acum

Până-n vecie

Mila domnului să fie

Laudaţi şi cântaţi

Şi vă bucuraţi!

COLINDE DE CRĂCIUN. Trei păstori

Trei păstori se întâlniră

Trei păstori se întâlniră

Raza soarelui, floarea soarelui

Şi aşa se sfătuiră:

Haideţi fraţilor să mergem

Haideţi fraţilor să mergem

Raza soarelui, floarea soarelui

Floricele să culegem.

Şi să facem o cunună

Şi să facem o cununa

Raza soarelui, floarea soarelui

S-ompletim cu voie buna.

Si s-o ducem lui Cristos

Si s-o ducem lui Cristos

Raza soarelui, floarea soarelui

Să ne fïe de folos.

COLINDE DE CRĂCIUN. Deschide uşa creştine

Deschide uşa creştine

Că venim din nou la tine.

Drumu-i lung şi-am obosit

De departe am venit.

Că la Viflaem am fost,

Unde s-a născut Hristos

Şi-am văzut şi pe-a sa mamă,

Pe care Maria-o cheamă.

Cum umbla din casă-n casă

Ca pe fiul său să nască.

Umbla-n sus şi umbla-n jos

Ca să nască pe Hristos.

Umbla-n jos şi umbla-n sus

Ca să nască pe Isus.

Roată, roată prin cetate,

Case, hanuri, pline toate.

Mai târziu găsi apoi

Un staul frumos de oi

Şi-acolo pe fân jos

S-a născut Domnul Hristos.

Cete de îngeri coboară

Staulul îl înconjoară.

Îngerii cu flori în mână

Împletesc mândră cunună.

Pe cunună-i scris frumos

Astăzi s-a născut Hristos,

Care cu puterea sa (/ Pe cunună-i scris aşa)

Va împărăţi lumea (/ Că s-a născut Mesia)

Şi de-acum până-n vecie

Mila Domnului să fie,

Tuturor cu bucurie

Şi de mare veselie.

COLINDE DE CRĂCIUN. O brad frumos

O, brad frumos, o brad frumos,

Cu cetina tot verde.

Tu eşti copacul credincios,

Ce frunza nu şi-o pierde,

O, brad frumos, o brad frumos,

Cu cetina tot verde.

O, brad frumos, o brad frumos,

Verdeaţa ta imi place.

Când o revăd sunt bucuros

Şi vesel ea ma face.

O, brad frumos, o brad frumos,

Verdeaţa ta imi place.

O, brad frumos, o brad frumos,

Cu frunza neschimbată.

Mă mângâi şi mă faci voios

Şi mă-ntâreşti îndată.

O, brad frumos, o brad frumos,

Cu frunza neschimbată.

Publicitate
Alte Articole
Articole
Sfaturi
"-Amintește-ți de Dumnezeu în zilele de pace, ca și Dumnezeu să-și amintească de tine în zilele de necaz! -Crede, simte, iubește, fii, creează, inspiră." Multe lucruri pe care le face Dumnezeu sunt nevazute de ochii oamenilor. Dumnezeu nu este limitat de timp si de spatiu precum oamenii. De aceea, Dumnezeu stie ce e cel mai bine pentru tine. Iata cateva motive care sa iti intareasca credinta! Cum isi da seama Dumnezeu ce e cel mai bine pentru tine: 1. Vede nevazutul Dumnezeu este omniscient. Acesta vede ce te asteapta inainte in timp si spatiu. Imagineaza-ti ca mergi pe un drum de munte si ca are loc o alunecare de teren, care darama un pod pe care ar fi trebuit sa treci. Insa inainte de a ajunge la acel pod, faci pana. Te superi si te enervezi, dar acea pana ti-a salvat viata. Acela a fost un semnal de avertizare ca podul nu este accesibil pentru tine, iar Dumnezeu ti-a directionat calea. 2. Cunoaste viitorul Dumnezeu cunoaste viitorul atat de bine pentru ca El a fost deja acolo. Te-a cunoscut inainte sa existi si stie ce e cel mai bine pentru tine. Chiar si atunci cand simti ca nu te afli pe calea cea buna, probabil ca ai de trecut anumite obstacole, care te vor ajuta sa devii o persoana mai buna si sa obtii ceea ce ti-ai propus in final. Nu iti face griji. Prin munca, dedicare si pasiune, vei reusi sa ajungi la finalul destinatiei alese de tine. 3. Cunoaste beneficiile suferintei Stim ca orice ni s-ar intampla este spre binele nostru, deoarece avem incredere in Dumnezeu, insa nu ni s-a promis niciodata ca toate lucrurile din viata noastra vor fi bune. Promisiunea este ca viata va merge in favoarea noastra, atat in clipele rele, cat si in cele bune. Probabil ca ai trecut prin momente dificile si prin momente fericite ale vietii. Adevarul este ca, atunci cand suferim, impartasim suferintele lui Hrisos. Iar prin aceste suferinte ajungem si la acel confort pe care ni-l dorim, precum si la mangaiere. 4. Te indruma Dumnezeu nu isi doreste ca vreunul dintre copiii sai sa se piarda, ci sa se pocaiasca. Poti incerca sa fugi, dar nu ai unde sa te ascunzi de Dumnezeu. Poate ca nu ti se pare ca acea cale departe de calea lui Dumnezeu este gresita, insa El va incerca sa te urmareasca si sa te ghideze catre usile deschise care te pot duce catre oportunitatile dorite. -Într-o lume oarecare fi tu pata de culoare. -În fiecare dimineață, deschide o pagină noua și iscăleste-o în alb. Și lasă-L pe Dumnezeu să scrie ce voiește. -Nimeni și nimic nu trebuie să îți golească inima. Păstrează-ți mereu în ea lumina speranței și umple-o în fiecare clipă cu iubire, pentru lumea care te înconjoară, pentru lucrurile frumoase care îți ies în cale, pentru oamenii buni pe care îi cunoști, pentru gândurile și simțămintele deosebite pe care le descoperi în fiecare zi... -La ce îi folosește unui om să câstige toată lumea, dacă își pierde sufletul? -Nici ințelegența, nici aducația, nu au nicio valoare dacă nu sunt în slujba dragostei și a iubirii. -Adevărata bogăție a unui om este sufletul său! -Ceea ce nu îmbrățisăm nu putem vindeca. Ceea ce nu iubim nu putem cunoaște. Ceea ce nu acceptăm nu putem întelege. Ceea ce nu pretuim nu putem avea. -Nu ne amintim zilele. Ne amintim clipele. Ne amintim de cei care ne-au fost alături în momentele grele. Ne amintim de cei ce au renunțat la țimpul lor pt a ne asculta durerea! -Minunea vieții nu se surprinde cu pensula… ci cu sufletul! -Tu bucură-te că vezi răsăritul și nu mai complica tot ce este simplu! -Cerul i-a dăruit omului, spre a-i recompensa toate greutățile, trei lucruri; speranță, visul și zâmbetul... -Dumnezeu are un scop pt durerea ta, un motiv pt bătăliile tale și o recompensă pt credința ta. -Începe de unde ești! Folosește ceea ce ai! Fă ceea ce poți!