Cele mai frumoase citate ale lui Albert Einstein pe care te provocam sa le imparti cu prietenii tai!

Cele mai frumoase citate ale lui Albert Einstein pe care te provocam sa le imparti cu prietenii tai!

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 March 2019 in Citate

“Viata este precum mersul pe bicicleta. Ca sa iti pastrezi echilibrul, trebuie sa mergi mai departe” – Albert Einstein

In momentul cand le veti citi, veti simti ca fragmentele de intelepciune pe care ni le-a lasat marele ganditor, s-ar potrivi experientelor proprii sau experientelor apropiatilor dumneavoastra.

Astfel, va propunem un joculet. Alegeti dintre aceste douazeci de citate pe acelea care se potrivesc prietenilor dumneavoastra si notati-le pe pagina lor de Facebook. Lasati si linkul catre articol, in cazul in care prietenii dumneavoastra vor vrea sa continuie acest joc.

Bucurati-va la randul vostru, prietenii cu citate din Einstein!

1. “Doua lucruri sunt infinite: Universul si stupiditatea umana; nu sunt prea sigur in privinta Universului”.

2. “Imi ajunge sa fiu un artist, desenand liber prin intermediul imaginatiei. Imaginatia este mult mai importanta decat stiinta. Stiinta este limitata. Imaginatia cuprinde lumea”.

3. “Daca nu poti sa ii explici unui copil de 6 ani, inseamna ca nu ai inteles nici tu insuti”.

4. “Cand curtezi o femeie draguta, o ora pare cat o secunda. Cand stai pe taciuni aprinsi, o secunda pare o ora. Aceasta este relativitatea”.

5. “Vorbesc cu toti oamenii la fel, indiferent ca este gunoierul sau presedintele universitatii”.

6. “Stiinta fara religie este schioapa, religia fara stiinta este oarba”.

7. “Viata este precum mersul pe bicicleta. Ca sa iti pastrezi echilibrul, trebuie sa mergi mai departe”.

8. “Incearca sa devii un om de valoare nu un om de succes.”

9. “Un om fericit e prea multumit de prezentul lui ca sa se lupte cu trecutul”.

10. “Marile spirite s-au lovit mereu de opozitia violenta a mintilor mediocre. Mintea mediocra este incapabila sa inteleaga omul care refuza sa se supuna orbeste la prejudecatile conventionale si alege in schimb sa isi exprime opiniile cu mult curaj si onestitate”.

11. “Cred ca viziunile lui Gandhi sunt cele mai iluminatoare pentru oamenii politici ai timpurilor noastre. Ar trebui sa ne straduim sa facem lucrurile in spiritul sau… nu sa folosim violenta pentru a lupta pentru cauzele noastre, ci neparticipand la ceea ce noi consideram ca este rau”.

12. “Nu este sfarsitul daca reusim sa traim in copiii nostri, in generatiile mai tinere. Fiindca ei suntem noi; corpurile noastre nu sunt decat frunze ofilite in copacul vietii”.

13. “Sa te indragostesti nu este cel mai stupid lucru pe care il fac oamenii, dar gravitatia nu poate fi responsabila pentru ca oamenii se indragostesc”.

14. “Chiar daca este foarte persistenta, realitatea este totusi, aproape o iluzie”.

15. “Atitudinea slaba se transforma in slabiciune de caracter”.

16. “Cine nu a facut niciodata o greseala, nu a incercat niciodata ceva nou”.

17. “Pacea nu poate fi mentinuta cu forta. Poate fi obtinuta doar prin intelegere”.

18. “Cel mai important lucru este sa nu incetezi nicio clipa sa te intrebi. Curiozitatea exista pentru un motiv”.

19. “O fiinta umana este parte a unui intreg, pe care noi l-am numit Univers, o parte limitata in timp si spatiu. Omul experimenteaza viata, gandurile si sentimentele sale, ca pe ceva separat de rest, un fel de iluzie optica a constiintei sale. Aceasta iluzie este un fel de inchisoare pentru noi, care ne limiteaza doar pentru dorintele noastre personale si pentru afectiunea pe care o dam catorva persoane apropiate. Ar trebui sa ne eliberam din aceasta inchisoare, largind cercul compasiunii, pentru a imbratisa toate fiintele si natura, in toata splendoarea sa”.

20. “Exista doua moduri de a exista in viata. Unul de parca nimic nu ar fi un miracol, al doilea de parca orice este miracol”

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!