Cele mai frumoase citate ale lui Albert Einstein pe care te provocam sa le imparti cu prietenii tai!

“Una dintre vocațiile femeii este de a fi educatoarea bărbatului; prin gândurile, prin sentimentele, prin privirile sale, prin întreaga sa atitudine, ea trebuie să îl inspire astfel ca el să se comporte mereu cu mai multă noblețe, echitate, curaj. Bărbatul nu cere decât să fie inspirat, exaltat de femeie. De aceea, atât timp cât femeile nu au acest ideal, atât timp cât se gândesc la bărbați numai să le satisfacă dorințele, plăcerile sau nevoile de confort, ele nu-și vor îndeplin adevărata vocație și vor deveni ele însele victime. Veți spune: „Cum poate femeia să îl educe totuși pe bărbat? Ea este mult mai slabă și mai fragilă decât el! Îi este imposibil să i se opună.” Pentru a-l influența, nu este nevoie să i se opună, există niște metode mai subtile. Iar ea îl mai poate educa și într-un alt fel: educându-i copiii, iar acești copii vor respecta întreaga lor viață femeile din cauza mamei lor. Prin influența zilnică ce o pot exersa asupra tinerilor lor copii, mamele au mijloacele de a crea niște caractere drepte, nobile, generoase, niște sfinți, niște eroi.” Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Întâlnirea unui bărbat cu o femeie – trebuie să se întâmple mai întâi în lumea divină

“Multe povești de iubire se încheie cu un eșec! Și totuși, de fiecară dată când un bărbat și o femeie reîncep să iubească, ei trăiesc cu speranța că, în sfârșit, și-au găsit acum sufletul pereche… Oare de ce nu se întâmplă așa? Fiindcă ei nu cunosc toate elementele ce intră în joc în clipa întâlnirii. Ei descoperă că au anumite afinități și își închipuie că este de ajuns. Ei nesocotesc că, această atracție ce îi îndeamnă unii către alții nu este o necesitate superficială, ușor de satisfăcut, ci manifestarea unui fenomen cosmic ce se referă mai întâi la sufletul și spiritul lor. De aceea, înainte de a se realiza în planul fizic, întâlnirea, uniunea dintre un bărbat și o femeie trebuie să se realizeze mai întâi în înalt, în lumea divină, în lumea luminii. Această uniune din înalt este condiția de îndeplinit pentru ca uniunea lor din lumea de jos să devină solidă, durabilă, și să producă niște creații de cea mai mare frumusețe.”

Dacă vrei să transformi lumea, iubeşte o femeie!

Dacă vrei să transformi lumea, iubeşte o femeie, iubeşte-o cu adevărat. Găseşte-o pe cea care îţi cheamă sufletul, nu opţiunea raţională. Aruncă-ţi lista de preferinţe, doar aşează-ţi urechea pe inima ei şi ascultă. Ascultă numele, rugăciunile, cântecele tuturor creaturilor – înaripate, cu blană sau fără, de sub pământ sau din apă, înverzite sau înflorite, nenăscute încă sau pe moarte… Ascultă cântecul lor nostalgic urcând înapoi spre Cel care le-a dat viaţă. Dacă încă nu ai auzit şi numele tău, înseamnă că nu ai ascultat suficient. Dacă ochii tăi nu s-au umplut de lacrimi, dacă nu te-ai închinat la picioarele ei, nu te-ai întristat niciodată fiind aproape de a o pierde. Dacă vrei să transformi lumea… iubeşte o femeie – o singură femeie dincolo de tine însuţi, dincolo de dorinţă şi raţiune, dincolo de preferinţele tale masculine pentru tinereţe, frumuseţe şi varietate şi dincolo de conceptele tale superficiale despre libertate. Ne-au fost date atâtea opţiuni încât am uitat că adevărata eliberare vine din verticalitatea în chiar centrul ardent al sufletului şi din topirea rezistenţei noastre în faţa iubirii. Nu există decât unica Zeiţă. Priveşte în ochii ei şi vezi – vezi cu adevărat dacă ea este cea care te străfulgeră din cap pînă-n picioare. Dacă nu, pleacă. Chiar acum. Nu pierde timpul “încercând”. Să ştii că decizia ta nu e din cauza felului în care este ea deoarece în esenţă nu este vorba despre “cu cine”,  ci “când” alegem să ne abandonăm. Dacă vrei să transformi lumea… iubeşte o femeie. Iubeşte-o pe viaţă – dincolo de frica ta de moarte, dincolo de frica de a fi manipulat de Mama din capul tău. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

“Viata este precum mersul pe bicicleta. Ca sa iti pastrezi echilibrul, trebuie sa mergi mai departe” – Albert Einstein

In momentul cand le veti citi, veti simti ca fragmentele de intelepciune pe care ni le-a lasat marele ganditor, s-ar potrivi experientelor proprii sau experientelor apropiatilor dumneavoastra.

Astfel, va propunem un joculet. Alegeti dintre aceste douazeci de citate pe acelea care se potrivesc prietenilor dumneavoastra si notati-le pe pagina lor de Facebook. Lasati si linkul catre articol, in cazul in care prietenii dumneavoastra vor vrea sa continuie acest joc.

Bucurati-va la randul vostru, prietenii cu citate din Einstein!

1. “Doua lucruri sunt infinite: Universul si stupiditatea umana; nu sunt prea sigur in privinta Universului”.

2. “Imi ajunge sa fiu un artist, desenand liber prin intermediul imaginatiei. Imaginatia este mult mai importanta decat stiinta. Stiinta este limitata. Imaginatia cuprinde lumea”.

3. “Daca nu poti sa ii explici unui copil de 6 ani, inseamna ca nu ai inteles nici tu insuti”.

4. “Cand curtezi o femeie draguta, o ora pare cat o secunda. Cand stai pe taciuni aprinsi, o secunda pare o ora. Aceasta este relativitatea”.

5. “Vorbesc cu toti oamenii la fel, indiferent ca este gunoierul sau presedintele universitatii”.

6. “Stiinta fara religie este schioapa, religia fara stiinta este oarba”.

7. “Viata este precum mersul pe bicicleta. Ca sa iti pastrezi echilibrul, trebuie sa mergi mai departe”.

8. “Incearca sa devii un om de valoare nu un om de succes.”

9. “Un om fericit e prea multumit de prezentul lui ca sa se lupte cu trecutul”.

10. “Marile spirite s-au lovit mereu de opozitia violenta a mintilor mediocre. Mintea mediocra este incapabila sa inteleaga omul care refuza sa se supuna orbeste la prejudecatile conventionale si alege in schimb sa isi exprime opiniile cu mult curaj si onestitate”.

Publicitate

11. “Cred ca viziunile lui Gandhi sunt cele mai iluminatoare pentru oamenii politici ai timpurilor noastre. Ar trebui sa ne straduim sa facem lucrurile in spiritul sau… nu sa folosim violenta pentru a lupta pentru cauzele noastre, ci neparticipand la ceea ce noi consideram ca este rau”.

12. “Nu este sfarsitul daca reusim sa traim in copiii nostri, in generatiile mai tinere. Fiindca ei suntem noi; corpurile noastre nu sunt decat frunze ofilite in copacul vietii”.

13. “Sa te indragostesti nu este cel mai stupid lucru pe care il fac oamenii, dar gravitatia nu poate fi responsabila pentru ca oamenii se indragostesc”.

14. “Chiar daca este foarte persistenta, realitatea este totusi, aproape o iluzie”.

15. “Atitudinea slaba se transforma in slabiciune de caracter”.

16. “Cine nu a facut niciodata o greseala, nu a incercat niciodata ceva nou”.

17. “Pacea nu poate fi mentinuta cu forta. Poate fi obtinuta doar prin intelegere”.

18. “Cel mai important lucru este sa nu incetezi nicio clipa sa te intrebi. Curiozitatea exista pentru un motiv”.

19. “O fiinta umana este parte a unui intreg, pe care noi l-am numit Univers, o parte limitata in timp si spatiu. Omul experimenteaza viata, gandurile si sentimentele sale, ca pe ceva separat de rest, un fel de iluzie optica a constiintei sale. Aceasta iluzie este un fel de inchisoare pentru noi, care ne limiteaza doar pentru dorintele noastre personale si pentru afectiunea pe care o dam catorva persoane apropiate. Ar trebui sa ne eliberam din aceasta inchisoare, largind cercul compasiunii, pentru a imbratisa toate fiintele si natura, in toata splendoarea sa”.

20. “Exista doua moduri de a exista in viata. Unul de parca nimic nu ar fi un miracol, al doilea de parca orice este miracol”

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!


Publicitate


Alte Articole