Cele mai frumoase calitati ale femeilor sensibile! Iata de ce nu este un lucru rau ca o femeie sa fie sensibila!

Cele mai frumoase calitati ale femeilor sensibile! Iata de ce nu este un lucru rau ca o femeie sa fie sensibila!

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 February 2020 in LifeStyle

O femeie sensibila este atenta si percepe tot ce se intampla in jurul ei. Ai remarcat o persoana sensibila in grupul de prieteni, la birou sau in familie? Crezi ca tu esti o femeie sensibila? Descopera ce spun specialistii citati de Elite Daily despre vulnerabilitate. Si despre putere!

Ce inseamna sa fii o persoana sensibila?

Peste 1 miliard de oameni in intreaga lume sunt hipersensibili. A fi o femeie sensibila inseamna nu doar ca esti vulnerabila, ci si ca esti o femeie puternica. De multe ori, o persoana sensibila, atenta la tot ce este in jur, cu empatie peste medie, va avea si emotii intense.

Persoanele sensibile au un sistem fizic si emotional sensibil. Cu totii primim informatii de la sistemul nostru nervos si cu totii reactionam ca atare. In cazul oamenilor sensibili, intrucat perceptia este intensa, de multe ori este nefiltrata. Tot specialistii Elite Daily sustin ca a fi o persoana sensibila nu are legatura cu a fi introvert sau extrovert. Ce percep oamenii sensibili mai intens in exterior? Mirosuri, zgomote, atingeri, comportamente umane, emotii umane si conexiuni, atmosfera unei incaperi sau a unei persoane, energia pe care o persoana o emite.

Persoanele sensibile sunt profunde, spun specialistii. Ele iubesc intens, savureaza conversatiile intense, cu “miez”. Ele vad lumea intr-un mod mai profund. Persoanele hipersensibile se vor intreba de la varste fragede care este scopul lor in viata si au adesea o conexiune profunda cu natura, cu mediul, sunt intuitive si spirituale.

De multe ori, o persoana sensibila este vulnerabila. Cu atat mai mult cu cat emotiile sale intense nu ii sunt explicate. Atunci intervine starea de confuzie.

Adesea, oamenii sensibili nu sunt intelesi si atunci sunt reticenti in a se increde in propria intuitie. Adesea, oamenii sensibili isi pun bariera, incercand sa reziste propriilor vulnerabilitati. Ei isi ignora felul de a fi, incearca sa se separe de felul in care sunt, incearca sa isi nege “darul”.

Daca esti o femeie sensibila inseamna ca esti vulnerabila. Dar esti o femeie puternica! Ai incredere in tine!
Te poate ajuta sa iti gasesti balanta, sa te echilibrezi. Este nevoie de disciplina. E nevoie de tarie sa traiesti constient si sa iti acorzi tie cea mai mare atentie.

Nu este vorba de o forma de ego, ci pur si simplu de invatarea unor mecanisme de reglare emotionala. De constientizarea, curatarea, purificarea emotiilor si starilor negative care tind sa ramana in tine.

Te intrebi daca esti o persoana sensibila? Specialistii Elite Daily scriu de ce esti vulnerabila, dar si o femeie puternica:

 1. ai o intuitie puternica, care nu da gres;
 2. ai empatie crescuta si capacitatea de a te identifica cu problemele si nevoile altora;
 3. esti o buna ascultatoare;
 4. ai capacitatea de a vedea erorile din sistem;
 5. ai un suflet mare si o minte care se gandeste la ceilalti;
 6. esti o fire responsabila si pe care oamenii se pot baza;
 7. ai tendinta de a gasi problemele si de a le releva celorlalti;
 8. esti o persoana spirituala;
 9. ai o conexiune puternica cu natura;
 10. esti o persoana sensibila daca observi dezechilibrele emotionale dintre oameni, din relatii, din familii, oameni, grupuri, echipe;
 11. ai simt estetic peste medie;
 12. ai un profund spirit justitiar;
 13. gandesti rapid si traiesti constient;
 14. analizezi problemele rapid;
 15. esti o persoana inovatoare;
 16. intelegi profund culorile, muzica, armoniile vizuale sau sonore;
 17. o persoana sensibila are multe talente;
 18. daca esti o femeie sensibila, ai conexiuni intense cu prietenii, partenerii, familia, rudele, natura, animalele, planeta;
 19. esti o femeie puternica si loiala.

Adesea, persoanele sensibile sufera si se plaseaza in locul victimei, din punct de vedere psihologic. Ce ai nevoie sa faci daca esti in acest loc?

Trebuie sa traiesti constient de ceea ce spui (si in gand) si de ceea de faci. Trebuie sa te accepti si sa iesi din zona de victima, sa ramai curioasa si sa te descoperi si redescoperi. Trebuie sa iti oferi si tie compasiunea si iubirea oferita celorlalti.

Ca sa fii o femeie puternica, desi esti vulnerabila, fiind o persoana sensibila, accepta-ti darul de a fi sensibila. Astfel te vei bucura de tot ceea ce iti ofera acest dar.

Este vital sa te reconectezi cu sinele tau, cu cine esti pe dinauntru, pentru a fi sanatoasa, a-ti reincarca bateriile.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!