Cele mai bune sfaturi de urmat pentru o viata frumoasa si fericita date de oamenii intelepti din japonia

Publicitate

Sfaturi transmise de seniorii japonezi, la final de carieră celor mai tineri, care le vor lua locul. Rezervă-ți 10 minute pentru a citi câteva sfaturi de la oameni trecuți prin viață, vorbe înțelepte care la sigur te vor ajuta!

“Când te oprești să alergi după lucrurile greșite, le dai lucrurilor bune șansa de a te găsi”.

Să fii ceea ce ești!

Una dintre cele mai mari provocări în viață este să fii tu însuți într-o lume care încearcă să te facă precum toți ceilalți. Cineva va fi întotdeauna mai frumos ca tine, mai deștept sau mai tânar, însă nimeni nu poate fi ca tine. Nu te schimba ca oamenii să te placă. Fii tu însuți și oamenii potriviți te vor iubi pe tine, cel adevărat.

Trecutul

Nu vei putea începe următorul capitol din viața ta, dacă vei continua să îl citești pe ultimul.

Frica să greșești

Făcând ceva și obținând un rezultat greșit este mai productiv decât să nu faci nimic. Orice reușită are o urmă de eșec în spatele ei și orice eșec te conduce spre succes. Vei ajunge să regreți mai mult lucrurile pe care nu le-ai făcut decât pe cele pe care le-ai făcut.

Problemele

Înfruntă-le cu capul sus. Nu, nu va fi ușor. Nu este nicio persoană în lume care poate depăși fără de greșeli toate complicațiile cu care viața ne pune față în față. Nu suntem făcuți să rezolvam instant toate probleme apărute. Nu așa am fost creați. De fapt, am fost creați să ne supărăm, să ne întristăm, să fim răniți, să ne împiedicăm și să cădem. Pentru că tocmai asta este întregul scop al vieții – să ne infruntam problemele, să învățăm din ele, să ne adaptăm și să le rezolvăm în timp. Asta e, în cele din urmă, modul în care devenim persoanele care suntem.

A minți

Poți minți pe oricine din lume, însă nu te poți păcăli pe tine. Viețile ni se îmbunătățesc numai când acceptam provocările care ne apar în cale. Iar cea mai dificilă dintre provocări este aceea de a fi sinceri cu noi înșine.

Nevoile proprii

Cel mai dureros lucru este să te pierzi, pe tine ca persoană, atunci cand iubești pe cineva prea mult și uiți că și tu ești special. Da, ajută-i pe ceilalți, dar ajută-te și pe tine. Dacă există vreodata vreun moment perfect pentru a-ți urma visul sau pentru a face ceva care contează cu adevărat pentru tine, acel moment e acum.

Ești pregătit…

Nimeni nu se simte niciodată 100% pregătit când apare o nouă șansă. Pentru că cele mai multe oportunități din viață ne fortează să trecem dincolo de zona noastra de confort. În orice situație, ne vom simți intâi insufiecient pregătiți. Dar asta ține de procesul de învățare, nu-i așa?

Relații din motive greșite

Relațiile trebuie alese înțelept. Este mai bine să fii singur decât într-o companie neplacută. Nu trebuie să te grabesti. Dacă trebuie să se întâmple, se va întâmpla – la timpul potrivit, cu persoana potrivită și din motive corecte. Îndrăgostește-te pentru că așa simti, nu pentru că te simți singur.

Relații noi

Vei învăța că în viața oamenii pe care-i întâlnești, îi întâlnești cu un scop. Unii te vor testa, unii se vor folosi de tine, unii te vor învăța câte ceva. Dar, cel mai important, vor fi și câțiva care vor scoate la iveală tot ce-i mai bun din tine.

A concura cu toti ceilalți din jurul tău

Nu te mai gândi la ce fac ceilalți mai bine decât tine. Concentrează-te să îți bați propriile recorduri zilnic. Succesul este până la urma o luptă doar între tine și propria-ți persoană.

Invidia pe ceilalți

Invidia înseamnă să numeri toate harurile cu care au fost dăruiți alții, în loc să te uiți la tine și la ceea ce ai primit tu. Întreabă-te următorul lucru: “Ce am eu și toata lumea își dorește?”.

Mustrarea pentru greșelile vechi

Putem iubi persoanele nepotrivite și putem plânge pentru lucrurile greșite, însă, indiferent de ce întorsătura ia viața, un lucru este sigur: greșelile ne ajută să găsim acele persoane și acele lucruri care sunt potrivite pentru noi. Toți greșim, toți ne zbatem și chiar toți regretăm anumite lucruri din trecutul nostru.

Toate au un rost

Orice lucru care ți se întâmplă, bun sau rău, te pregătește pentru un moment care urmează să vină.

Cumpărarea fericirii

Multe dintre lucrurile pe care ni le dorim sunt scumpe. Dar adevărul este că lucrurile care ne aduc cu adevărat fericirea sunt gratuite – dragostea, zâmbetul, prietenia … Completați voi lista mai departe…

Așteptarea fericirii de la ceilalți

Dacă nu ești mulțumit cu tine, așa cum ești, nu vei fi fericit nici în relații cu alte persoane. Trebuie să-ți creezi stabilitate și fericire în propria viață înainte de a o împărtăși cu altcineva.

Publicitate

A trăi în gol, gândindu-te și răzgândindu-te

Nu mai analiza așa de mult la fiecare situație căci vei crea probleme care nu nici măcar nu existău. Evaluează situația și actionează. Nu poți schimba lucrurile cu care refuzi să te confrunți. Progresul implica riscuri. Punct! Ca sa marchezi un gol, trebuie întâi să dai drumul la minge.

A plânge de milă

Surprizele neplăcute cu care viața te pune față în față nu fac decât să îți netezeasca calea în direcția care era menită pentru tine. Poate nu înțelegi și nu vezi asta în momentul în care lucrurile rele se petrec și poate îți va fi greu. Dar reflectă și la celelalte lucruri negative care ți s-au întâmplat în trecut. Vei observa destul de des că fiecare dintre ele te-au condus într-un loc mai bun, către o persoana mai bună, la o stare de spirit minunată sau o situație fericită. Așa că zâmbește! Lasă-i pe toti să vadă că astazi ești mult mai puternic decât erai ieri. Și astfel vei fi.

A ține supărari

Nu îți trăi viața cu ură în suflet. Vei ajunge să te rănești mai mult pe tine decât pe oamenii pe care îi urăști. Iertarea nu înseamnă “Ceea ce mi-ai făcut este în regulă”, ci iertarea înseamnă ” Nu o sa te las să îmi strici fericirea pentru totdeauna”.

Iertarea este raspunsul… Renunță la ranchiună, găsește-ți pacea și eliberează-te. Și, nu uita, iertarea nu este numai pentru alte persoane, este și pentru tine. Atunci când este nevoie, iartă-te și pe tine, mergi mai departe și încearcă să te descurci mai bine data viitoare.

Nivelul

Refuză să îți cobori standardele doar pentru a-i mulțumi pe cei care refuza să și le ridice pe ale lor.

Explicații și scuze la nesfârșit pentru greșeli

Prietenii tăi nu au nevoie de asta, iar dușmanii tăi oricum nu vor crede. Doar fa ceea ce simți că este corect.
Frumusețea bucuriilor mărunte …

Bucură-te de lucrurile mărunte pentru că într-o zi te vei uita înapoi și vei descoperi că ele erau de fapt lucrurile importante. Cele mai bune perioade din viața ta vor fi acele momente mici, aparent neimportante, pe care le-ai petrecut rîzând cu cei care contează pentru tine.

Să faci lucrurile perfect

Societatea nu premiază perfecționiștii, ci îi recompensează pe cei care duc lucrurile la bun sfârșit.

Calea ușoară

Viața nu e ușoară, mai ales atunci când plănuiești să obții ceva care să merite. Nu alege calea ușoară care să te ducă acolo. Realizează ceva extraordinar.

Lucrurile sunt minunate, atunci când nu sunt…

Este în regulă să te împiedici din când în când. Nu trebuie să te prefaci sau să demonstrezi mereu că ești puternic. Nu ar trebui să fii preocupat nici de ceea ce cred ceilalți – plângi, dacă simți nevoia – este sănătos să îți verși lacrimile. Cu cât mai curând vei face asta, cu atât mai repede vei fi pregătit să zâmbești din nou.

A învinui pe alții pentru necazurile tale

Îți vei realiza visele în măsura în care îți vei asuma responsabilitatea pentru viața ta. Când îi învinuiești pe alții pentru lucrurile prin care treci, le predai lor controlul asupra acelor părți din viața ta.

Griji

Grijile nu vor face ca ziua de mâine să fie mai puțin grea, dar sigur vor face ca ziua de astăzi să fie mai puțin veselă. Pentru a afla dacă merită să te îngrijorezi pentru o situație întrebă-te următorul lucru: “Va mai conta situația asta peste un an? Peste trei? Peste cinci?” Dacă răspunsul este nu, e clar că îți faci griji inutil.

Concentrare pe ce NU vrei să se întâmple

Concentrează-te pe ceea ce îți dorești să se petreacă. Gândirea pozitivă este ingredientul de bază al oricărei povești de succes. Dacă te trezești în fiecare dimineață gândindu-te că ceva minunat ți se va întâmpla în ziua respectivă și ești puțin atent, vei observa destul de des că ai avut dreptate.

A fi nerecunoscător

Oricât de bună sau grea a fost până în acel moment viața ta, trezește-te dimineața și fii mulțumit că trăiești. Cineva, undeva se lupta cu disperare să trăiască. În loc să te gândești la ceea ce îți lipșește, gândește-te la ceea ce ai tu și le lipseste altora.

Timpul este prețios

Viața este prea scurta pentru a o petrece cu oameni care nu merită. Dacă cineva te vrea în viața lui, îți va face loc în ea, nu trebuie să te bați tu pentru un loc acolo. Nu încerca să te bagi cu forța în sufletul cuiva care trece cu vederea valoarea pe care o ai.

Prietenii adevărați

Amintește-ți mereu că prieteni adevărați nu-ți sunt cei care sunt lângă tine când ești fericit, ci cei care îți sunt aproape când ți-e cel mai greu!

Fii tu, fii autentic, fii sincer!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala
Sfaturi

Ai pus sentimente si el nu este interesat? Bucura-te, Universul nu vrea sa suferi mai tarziu dupa cineva care nu te merita!

Publicitate

“Iubirea nu se poate defini într-o singură formulă, fiindcă nimeni nu iubește identic.” – Tudor Mușatescu

Când nu îți este dat să fii împreună cu cineva, Universul conspiră pentru ca între voi să nu se construiască nimic.

De câte ori nu mi s-a întâmplat. De câte ori nu m-am ”îndrăgostit”, și cât de tare îmi sfârâiau călcâiele. Știi cum, când ți se pare că l-ai întâlnit pe Mister Perfect și imaginația ți-o ia razna până la al patrulea copil.

Plimbări împreună sub clar de lună. Vacanțe pe insule pustii cu palmieri și valuri care se scurg peste voi doi, îmbrățișați. Rochia de mireasă și filmulețul de la nuntă. Tu, tremurând lângă telefon, fără să înțelegi: ”Dar de ce nu mă sună?!!!”.

Și timpul trece, viața merge, totul intră în normal. Uiți. După un timp, dai nas în nas cu el și te întrebi: oare ce mă apucase? Tânărul atletic blond, după care suspina jumătate din liceu, livrează pizza… încă. Din scaunul de directoare corporatistă zâmbești duios și ușurat: bine c-am scăpat. Actorul șarmant și charismatic, căruia îi juraseși iubire eternă, astăzi ți se pare fascinant… de anost. Alteori, în urma amorezului ratat trenează o dâră de femei nefericite, printre care spui bogdaproste că nu te afli. Afli că era mafiot, drogat și oricum nu v-ați fi potrivit.

În primul an de facultate, m-am îndrăgostit de un coleg, neasemuit de frumos. Nu puteam să-mi dezlipesc ochii de pe el, nu puteam să dorm, uitam să mai mănânc. Mi-am părăsit, fără să clipesc, iubitul de atunci, pentru el. N-a venit el la mine, m-am dus eu la el. A intrat în jocul meu, am fost nebuni vreo două luni, după care, dus a fost.

Publicitate

Am suferit atât de tare, că m-am îmbolnăvit de m-au internat în spital. Zăceam în salonul de lângă morgă și el nici măcar n-a venit o dată să mă vadă. Am aflat, peste ani, că are un copil cu o femeie cu care nu s-a căsătorit, că stă singur și bea. Păi nu degeaba m-am îmbolnăvit eu?!

Ne dorim atât de mult să iubim, încât uneori intrăm într-un delir în care arhetipurile ne țâșnesc din adâncuri, proiectându-se în jur pe niște bieți oameni. Îi învestim cu puteri fermecate, credem că ne-am găsit limanul și tânjim aiurea după ei – când, de fapt, sufletele noastre după ele însele țipă. Ne îndrăgostim de dorul nostru, când uităm cine suntem și uităm că trebuie să ne căutăm. Normal că nu suntem lăsați să ne îndeplinim fantasma. Sau, suntem lăsați puțin, cât să ne aducem aminte toată viața, să nu mai rătăcim în zadar.

Dar chiar și atunci nu ne luăm seama. Suspinăm după fostele iubiri până la bătrânețe, fără să înțelegem că, dacă era să fie, ar fi fost. De foarte puține ori, vechilor iubiri le este dat să se împlinească la bătrânețe. Viața se trăiește acum, iar personajul principal ești tu și numai tu. Singur te naști, singur mori, nicio mână omenească nu te duce până pe celălalt tărâm.

Cred în semne. Iubirile sunt ca semințele, cresc dacă solul e fertil, dacă au lumină și apă. Iubirea care nu crește, înseamnă că n-are ce-i trebuie. Dacă nici tu, nici el, nu are ingredientele necesare, lăsați sămânța în pace, poate o găsește altcineva și o crește cumsecade, n-o mai chinuiți. N-o creșteți chircită, chinuită. Creșteți iubiri splendide, luxuriante, suculente, multicolore. Până și cactusul, când înflorește, înnobilează un deșert.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii