Cele mai bune sfaturi care te vor ajuta sa indepartezi stresul din viata ta si sa-ti gasesti drumul spre fericire

Cele mai bune sfaturi care te vor ajuta sa indepartezi stresul din viata ta si sa-ti gasesti drumul spre fericire

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 November 2019 in Dezvoltare Personala

Omul este ca o cărămidă: arzând, se întărește. Toți am trecut prin momente și mai rele, și mai bune. Dar unii devin mai puternici, alții mai slabi. Nu toți pot duce povara vieții cu încredere. DE CE AȘA? Psihologul Caroll Morgan, motivează asta prin atitudinea noastră față de cele ce se întâmplă. Vă propunem să aflați cele 13 arme ale acestui psiholog, care vă vor ajuta, cu neapărat și la bine, și la rău.

1.Este ceea ce este.

Buddha spunea: “Suferințele voastre vin din opoziția voastră față de CEEA CE ESTE”. Suferințele vin atunci când refuzăm să privim realitatea și s- o acceptăm. Dacă poți ceva schimba, schimbă! Dacă nu, ai 2 căi: acceptă situația și continuă viața fericit, dacă nu poți accepta- suferă în continuare!

2.Problema devine problemă doar atunci când tu însuți așa o numești.

Cel mai mare dușman al tău- tu însuți. Fericirea și nefericirea sunt felul tău de a privi situația. Dacă vei privi ceva ca o problemă, atunci emoțiile și sentimentele tale se vor umple de negativ. Trage foloase și învățături din orice experiență și ea nu va mai fi problemă.

3.Dacă vrei schimbări în viață, începe să te schimbi tu însuți.

Lumea ta exterioară este reflectarea lumii interioare. Nouă ne place să gândim că lumea înconjurătoare ne schimbă, de fapt este o identitate inversă: noi înșine trebuie să ne schimbăm, pentru ca să putem schimba circumstanțele.

4.Nu-i așa termen “eșec”, este doar posibilitatea de a învăța o experiență.

Excludeți termenii: eșec, insucces, din lexicul vostru! Toți oamenii de succes în drumul lor spre realizări au căzut și s- au ciocnit de baricade. Thomas Edison spunea că el nu a avut eșec în inventarea becului electric, el pur și simplu, a găsit 99 de modalități când ea nu funcționează. Trageți foloase din căderi și experiențe dureroase! Asta ca data viitoare să evitați greșelile și să faceți totul mai bine.

5.Dacă nu obții ceea ce vrei, înseamnă că ceva mult mai bun te așteaptă.

Deși pare ceva de genul science fiction, dar e adevărat. Facă e să privești în trecutul tău, vei observa că lucrurile bune au avut loc după ce ai avut careva dificultăți. Lucrurile se petrec anume așa cum ele trebuie să se întâmple.

6.Prețuiește orice moment.

El niciodată nu se va întâmpla iarăși. Fiecare moment al vieții are ceva prețios, nu lăsați să treacă pe lângă voi momente și chiar o viață în așteptarea a ceva FENOMENAL. Fiecare moment este sortit să devină o AMINTIRE. Cu siguranță, într- o zi vei duce dorul acelor clipe ce acum îți par de nimic.

7.Lasă în voie dorințele.

Noi trăim cu o minte legată în nod. Avem un set de dorințe care sunt importante nouă, iar dacă acestea eșuează, emoțiile noastre se scufundă în NEGATIV. Practică o altă gândire, una NECONDIȚIONATĂ: chiar dacă nu vei obține ceea ce- ți dorești, oricum vei fi fericit, cu sau fără. Astfel păstrezi emoțiile neutre și POZITIVE.

8.Înțelege temerile tale și fii recunoscătoare acestora.

Frica de ceva poate fi un învățător bun. Iar depășirea fricii, vă apropie de Succes. Pentru a surmonta frica este nevoie doar de practică. Frica este DOAR O ILUZIE.

9.Permite- ți să fii fericit.

Oamenii, de regulă, nu- și permit sie înșiși să se bucure de ceva. Unii chiar nu știu cum e să fii fericit. Unii au făcut o dependență de propriile probleme și de haosul vieții, întrucât nu se mai văd în afara acestora. Dă- ți fericire! Concentrează- te pe momente fericite, nu pe cele dificile, uită de cele rele, privește totul în bine.

10.Nu te compara cu alții.

Dar dacă și o faci, compară- te cu cel căruia îi merge și mai rău. Ești șomer? Fii recunoscător că măcar ai o îndemnizație de șomaj. Foarte mulți pe Pământ trăiesc la limita sărăciei. Ai vrea să fii o Angelina Jolie? Gândește că tu ești mult mai frumoasă fără a sta ore în fața oglinzii unde lucrează asupra- ți 30 de cosmetologi și toți atâția care îți retușează toate defectele.

11.Nu ești o victimă!

Ești doar o victimă a gândurilor, cuvintelor, acțiunilor proprii. Tu singur îți creezi propria experiență. Asumă- ți responsabilitatea pentru toate acestea și insuflă- ți: EU VOI TRECE PESTE TOATE. Schimbă- ți gândurile și faptele! Refuză mentalitatea de VICTIMĂ și vei deveni un CÂȘTIGĂTOR.

12.Totul poate să se schimbe și se va schimba…

Și totul trece…Când ne- am împotmolit într- o perioadă grea, ne pare că ieșire din asta nu mai este. Nimic nu se va mai schimba. Lasă și uită acest obicei de a crede că totul este pentru totdeauna! Nimic nu e veșnic și greutățile nici atât! Doar că va trebui să acționezi ca să dai de bine.

13.Totul e posibil.

Minunile se întâmplă. Ele într- adevăr au loc. E suficient să crezi și te vei convinge.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!