Cele mai bune antibiotice naturale care protejează împotriva a 90% din boli

Cele mai bune antibiotice naturale care protejează împotriva a 90% din boli

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 March 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

În loc să așteptați până vă îmbolnăviți sau să aflați care este adevăratul cost al antibioticelor, vă puteți construi propriile apărări. Aceste alimente și ierburi nu și-au pierdut capacitatea de a lupta împotriva bacteriilor de secole.

Aceste antibiotice naturale există de milenii și vor fi eficiente și în viitorul îndepărtat.

Usturoi

Usturoiul crud conține alicină, care are proprietăți similare cu cele ale penicilinei.

Acest superaliment din familia bulbilor are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare, antivirale, antiparazitare, antifungice și antioxidante.

De mai bine de șapte milenii, a fost folosit intern sau extern pentru a trata diverse afecțiuni. Usturoiul nu este doar un agent antimicrobian puternic, ci conține și multe vitamine, nutrienți și minerale.

Miere de albine

Romanii foloseau mierea pe câmpul de luptă pentru a trata rănile și infecțiile. Civilizațiile din întreaga lume consideră în continuare mierea ca fiind unul dintre cei mai buni agenți antimicrobieni, antiinflamatori și antiseptici cunoscuți de om.

Enzima găsită în miere provoacă formarea peroxidului de hidrogen. Acest proces ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și previne creșterea bacteriilor. Mierea elimină toxinele și ajută ficatul să funcționeze mai eficient.

Mierea de albine împreună cu scorțișoara poate stimula sistemul imunitar și crește activitatea leucocitelor. Mierea naturală este cea mai bună opțiune, deoarece majoritatea metodelor de pasteurizare reduc proprietățile antioxidante.

Varză

Varza conține compuși cu sulf care luptă eficient împotriva ca n cerului. Întreaga familie de crucifere (varza de Bruxelles, conopida, broccoli) conține compuși de sulf și vitamina C. O porție de varză asigură 75% din necesarul de vitamina C.

Acest agent antibacterian natural poate fi obținut făcând suc de varză sau amestecând varza cu miere.

Extract din semințe de grepfrut

Jurnalul de Medicină Alternativă și Complementară a publicat un studiu care a arătat că extractul de semințe de grepfrut este eficient împotriva a peste 800 de forme de viruși și bacterii și a peste o sută de tulpini de ciuperci și a multor paraziți.

Conținutul mare de antioxidanți întărește sistemul imunitar și ajută digestia, îmbunătățind flora intestinală.

Ulei de cocos

Beneficiile uleiului de cocos includ proprietăți antifungice și antimicrobiene, precum și o cantitate mare de antioxidanți, care nu se găsește nicăieri altundeva.

Utilizați uleiul de cocos pentru a stimula imunitatea, pentru a echilibra hormonii tiroidieni, colesterolul și zahărul din sânge.

Echinacea

Echinacea este bine tolerată și stimulează sistemul imunitar, ajutând la creșterea activității celulelor sanguine. Echinacea a fost folosită de secole în medicina indiană pentru a trata diverse afecțiuni.

Spre deosebire de usturoi, este un agent antibacterian, antifungic și antiviral folosit de obicei la primele semne de boală. Trebuie luat cel mult 10 zile.

Argint coloidal

Argintul coloidal este un amestec de particule de argint într-un lichid. Argintul coloidal are o istorie lungă de utilizare. Acest remediu se folosește pe termen foarte scurt deoarece prea mult argint poate fi toxic.

Cu toate acestea, argintul coloidal dezactivează enzima pe care bacteriile unicelulare o folosesc pentru a se reproduce. Lipsite de oxigen, bacteriile și virușii mor.

Ierburi

Multe remedii pe bază de plante funcționează astăzi, așa cum făceau strămoșii noștri în urmă cu sute de ani. Uleiurile esențiale create din aceste plante pot fi achiziționate din farmacii și sunt folosite și astăzi. Țările mediteraneene găzduiesc unele dintre ele și în special oregano.

Uleiul de oregano are efecte antimicrobiene, antibacteriene, antiparazitare, antivirale si antifungice. Poate fi folosit intern sau extern pentru tratarea rănilor, afecțiunilor respiratorii, indigestiei și chiar răcelilor.

Ienibahar, cimbru, scorțișoară, busuioc, rozmarin, turmeric, chili, cuișoare, ghimbir, anason, muștar și mărar – aceasta este o listă neexhaustivă de ierburi care pot avea un efect dăunător asupra microorganismelor.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!