Cele mai bune 9 produse pentru curățarea arterelor. Protejează-ți inima!

Cele mai bune 9 produse pentru curățarea arterelor. Protejează-ți inima!

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Natura ne oferă atâtea alimente benefice pentru sănătate încât nici nu mai avem nevoie de suplimente alimentare sau pastile care să ne afecteze ficatul. Aveți nevoie numai de exerciții fizice regulate, sau cel puțin mișcare, aer curat și o alimentație care include produsele din această listă, acesta este secretul.

9 produse naturale care curăță arterele:

1. Avocado

Dacă nu ați făcut-o deja, înlocuiți sosurile din sandwich-uri cu avocado! Studiile au arătat că consumul zilnic de avocado echilibrează nivelul colesterolului din sânge (scade LDL și crește HDL). HDL este colesterolul „bun” care ajută la menținerea arterelor libere de depozite.

2. Sparanghel

Sparanghelul este un remediu natural pentru curățarea arterelor. Poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea cheagurilor de sânge, care pot provoca boli cardiovasculare. Această legumă este plină de fibre, minerale și vitamine, inclusiv K, B1, B2, C și E.

3. Rodia

Acest fruct conține substanțe chimice fito care acționează ca antioxidanți și protejează membranele mucoase ale arterelor de deteriorări.

4. Curcuma

Acest condiment are un puternic efect antiinflamator. Ajută la reducerea inflamației, care este principala cauză a aterosclerozei: scleroza arterelor. Adăugarea de curcumă în alimentație va ajuta la reducerea deteriorării pereților arterelor, reducând riscul apariției de tromboză.

5. Kaki

Fructul kaki este bogat în antioxidanți și polifenoli care reduc trigliceridele. Este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, care ajută la reglarea tensiunii arteriale și la curățarea arterelor.

6. Broccoli

Indiferent dacă vă place sau nu la gust, broccoli este foarte benefic pentru sănătatea organismului. Este bogat în vitamina K, care previne deteriorarea arterelor datorită excesului de calciu. Broccoli este, de asemenea, plin de fibre, care ajută la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.

7. Scorțișoara

Acest condiment delicios scade colesterolul, curăță arterele de plăcile existente și previne altele noi. Scorțișoara este plină de antioxidanți care îmbunătățesc sistemul cardiovascular. Adăugați puțină scorțișoară la cafea, la pâine prăjită, la lapte sau la orice altă mâncare și veți putea beneficia de proprietățile sale.

8. Afine

Afinele sunt alte fructe bogate în antioxidanți. Aceste fructe de pădure pot reduce nivelul LDL și pot crește nivelul colesterolului HDL. Se pare că consumul regulat de suc de afine proaspăt stors reduce riscul general de boli cardiovasculare cu până la 40%!

9. Ceai verde

Ceaiul verde conține niveluri ridicate de catechine, care inhibă absorbția colesterolului în timpul digestiei. Doar o cană pe zi va îmbunătăți nivelul lipidelor din sânge și va reduce blocajul arterial.

Ceaiul verde oferă, de asemenea, un impuls natural metabolismului, poate ajuta la pierderea în greutate și la menținerea sănătății cardiovasculare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!