Cele mai bune 9 fructe pentru pre diabet, diabet și supraponderalitate

Cele mai bune 9 fructe pentru pre diabet, diabet și supraponderalitate

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Clasificarea se bazează atât pe conținutul de fructoză, cât și pe cantitatea de substanțe nutritive benefice.

Țineți cont că, dacă zahărul din sânge este ridicat, cel mai bine este să evitați fructele coapte complet. Cel mai bine să le consumați într-o cantitate mai mică sau mai puțin coapte.

Cele mai bune 9 fructe pentru diabetici, pre-diabetici și persoanele supraponderale

9. Strugurii

Strugurii, deși au fructoză, sunt foarte bogați în antioxidanți. Acest lucru îi face benefici pentru întreținerea funcției de reglare a insulinei pancreatice. Dar trebuie să îi consumăm în cantități mici, astfel încât cantitatea de zaharuri să nu fie contraproductivă.

8. Pere

Cantitățile reduse de pere sunt bune și pentru persoanele cu diabet. Este important să alegeți soiuri cu conținut scăzut de zahăr și nu foarte coapte.

Perele au multă apă, deci sunt ușor de digerat și foarte răcoritoare vara. De asemenea, au vitamina C și fibre, dar și un conținut scăzut de calorii și carbohidrați.

7. Avocado

Acesta conține grăsimi care sunt considerate sănătoase. De asemenea, sunt bogate în fibre, ceea ce ajută nu numai la controlul nivelului de zahăr, ci și la prevenirea bolilor cardiovasculare. Indicele glicemic este foarte scăzut.

6. Kiwi

Fructele kiwi sunt bogate în vitaminele C, E și A, potasiu și bogate în betacaroten, care ajută la protejarea organismului de infecții și ne ajută să ne îmbunătățim sănătatea generală.

În plus, kiwi are un conținut ridicat de fibre, care ajută la controlul zahărului din sânge, și este sărac în carbohidrați.

5. Căpșuni și fructe de pădure roșii

Sunt bogate în antioxidanți și conțin potasiu și vitamina C, care ajută pancreasul să funcționeze și să se repare corespunzător. Pe lângă conținutul ridicat de fibre și conținut scăzut de carbohidrați, ajută la controlul nivelului de glucoză din sânge.

4. Mere

Merele conțin minerale, multă apă, fibre și vitamina C. Pectina găsită în mere ne ajută să eliminăm toxinele din organism. Și, de asemenea, ajută la controlul nivelul de glucoză din sânge, reducând nevoia de insulină din corpul nostru.

3. Grapefruit și pomelo

Acestea conțin cantități mari de fibre și vitamina C. Acest lucru are un efect antioxidant care ajută la absorbția corectă a carbohidraților. De asemenea, vă ajută să vă mențineți o greutate sănătoasă și să preveniți excesul de greutate, despre care știți că este un factor de risc pentru diabet.

2. Portocale

Un fruct foarte sănătos, nu numai pentru persoanele cu diabet, ci și pentru cei care sunt supraponderali. Portocala are un conținut scăzut de zahăr și este bogată în fibre. Este întotdeauna mai bine să mănânci o portocală întreagă decât să bei zeama. Pentru că atunci când o consumăm întreagă, cu tot cu pulpă, mâncăm și fibre și acestea ne ajută la controlul nivelului de glucoză din sânge.

De asemenea, sunt bogate în vitamina C și conțin potasiu, magneziu, calciu, tiamină, acid folic … Toate acestea ajută la îmbunătățirea funcționării pancreasului, care este foarte important în diabet.

1. Lămâie

Acidul citric ajută la încetinirea creșterii nivelului de glucoză din sânge. Și, de asemenea, servește la îmbunătățirea sănătății noastre în general, deoarece are un aport mare de vitamine B și C, potasiu, magneziu, fosfor, vitamina P, fibre și multă apă.

De asemenea, se recomandă consumul următoarelor fructe:

  • • caise
  • • pepene verde
  • • pepene galben
  • • mango
  • • mure
  • • ananas
  • • cireșe

Multă sănătate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!