Cele 7 oglinzi Eseniene – De ce atragem anumiti oameni si situatii!

Cele 7 oglinzi Eseniene – De ce atragem anumiti oameni si situatii!

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 March 2018 in Spiritualitate

Esenienii antici au identificat poate cel mai bine rolul relatiilor noastre personale si le-au clasificat. Au mers atat de departe incat le-au clasificat in 7 mistere ale relationarii pe care fiecare individ le experimenteaza pe parcursul vietii, prin simpla traire a vietii in prezenta unor persoane.

Ei au clasificat relatiile ca fiind oglinzi si ceea ce ne reamintesc ele este ca in fiecare moment al vietii noastre realitatea a ceea ce noi am devenit in interior este oglindita. Este o realitate reflectata. Ne este oglindita prin actiunile, alegerile si limbajul celor din jurul nostru.

Prima oglinda a relationarii este oglindirea prezentei noastre in prezent. Misterul acestei este: ce anume reflectam celor din jurul nostru in prezent. Cand ne gasim inconjurati de persoane cu tipare de relatii si comportament care au un aspect dominant de manie sau furie sau frica, oglinda functioneaza in ambele sensuri.

Ar putea la fel de bine a fie bucurie sau extaz in viata noastra. Daca prima oglinda se manifesta, ceea ce vedem este o oglindire a ceea ce noi suntem in momentul respectiv, noteaza suntsanatos.ro.

A doua oglinda a relatiilor are aceeasi caitate, dar este putin mai subtila. In afara de reflectia catre noi a ceea ce suntem in acest moment, a doua oglinda reflecta ceea ce noi judecam in acel moment. Daca te gasesti inconjurat de persoane care au tipare de comportament care pot sa te deranjeze, sa te frustreze, care iti apasa biutoanele de manie sau furie si tu simti ca acelea nu sunt tiparele tale, tu nu esti asa in acel moment, trebuie sa te intrebi:

Ma arata pe mine asta acum? Daca raspunsul cnstit este NU, atunci exista o mare posibilitate ca ele sa-ti arate ceea ce tu judeci in acel moment. Mania, furia sau bucuria pe care tu le judeci in acel moment.

A treia oglinda a relatiilor este poate una dintre cele mai des intalnite oglinzi. Este oglinda pe care o simtim de fiecare data cand ne aflam in prezenta altei persoane, ne uitam in ochii ei si in acel moment magia se petrece: o incarcatura electrica ne furnica prin corp.

A patra oglinda a relatiilor ne permite sa ne vedem pe noi in prezenta dependentei sau obsesiei. Prin dependenta sau obsesie ne aflam in situatia de a ne indeparta putin cate putin de ceea ce ne este drag in viata.

A cincea oglinda reflectă pe tatăl sau mama noastră. Se spune adesea că ne căsătorim cu persoane care se aseamănă cu sau mama/tata. Adesea ajungem să repetăm greșelile părinților noștri, repetându-le obiceiurile pe care le-am învățat de la ei.

A sasea oglinda reflectă cele mai mari provocări ale noastre, cele mai mari frici, și ne oferă uneltele prin care putem să înțelegem viața în concordanță cu ele.

A saptea oglinda reflectă percepțiile noastre. Ceilalți se vor purta cu noi și ne vor trata în concordanță cu modul în care noi înșine ne percepem și ne comportăm cu noi.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Povestea celor doi tăietori de lemne

Doi oameni munceau în aceeasi padure taind lemne. Copacii erau mari, puternici si vânjosi. Cei doi taietori de lemne îsi foloseau securile cu aceeasi maiestrie, dar cu metode diferite:

Primul lovea trunchiul cu o constanta de neînchipuit, lovitura dupa lovitura, fara sa se opreasca decât câteva clipe pentru a-si mai trage rasuflarea.

Cel de-al doilea facea o mica pauza la fiecare ora.

La apus, primul taietor de lemne era la jumatatea trunchiului. Era lac de sudoare si n-ar mai fi rezistat nici cinci minute în plus. Al doilea, sa vezi si sa nu crezi, terminase! Începusera în acelasi timp si cei doi copaci erau la fel! Primului taietor de lemne nu-i venea sa-si creada ochilor!

– Nu mai înteleg nimic! Cum ai reusit sa termini când te opreai la fiecare ora?

Celalalt zâmbi:

– Tu ai vazut ca ma opream dupa fiecare ora, dar n-ai vazut ca profitam de pauza si pentru a-mi ascuti securea.

Spiritul tau e asemenea securii. Nu-l lasa sa rugineasca. Ascute-l câte putin în fiecare zi:

1. Opreste-te zece minute si asculta putina muzica.

2. Plimba-te de câte ori poti.

3. Îmbratiseaza în fiecare zi persoanele dragi tie si spune-le: „Te iubesc!”

4. Sarbatoreste zile de nastere, aniversari, onomastici si tot ce-ti vine în minte.

5. Fii dragut cu toti. Si cu cei din casa ta.

6. Zâmbeste.

7. Roaga-te.

8. Ajuta pe cineva care are nevoie de tine.

9. Alinta-te.

10. Uita-te la cer si priveste spre înalt.

Bruno Ferrero

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!