Cele 5 vârste ale sufletului. Te-ai intrebat care este cu adevarat varsta sufletului tau? Iata un mic ghid despre varstele sufletelor

Cele 5 vârste ale sufletului. Te-ai intrebat care este cu adevarat varsta sufletului tau? Iata un mic ghid despre varstele sufletelor

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 September 2018 in Spiritualitate

Se spune că viața este o ”călătorie”, o ”școală” pe care o urmăm pentru a învăța ”lecții importante”. Dar de ce?

Te-ai gândit vreodată la posibilitatea ca lecțiile pe care le învățăm și înțelepciunea pe care o acumulăm în această viață, poate fi transmisă și în alte vieți? Este posibil ca viața noastră să nu fie singura călătorie de acumulare a experiențelor avansării și maturizării – însă întreaga conștiință să fie?

Este posibil ca reîncarnarea, cunoscută și sa metempsihoză, să fie responsabilă pentru amalgamul de viziuni asupra lumii, pornirile instinctive și deciziile esențială pe care le luăm în viață?

Ce ne face să fim atât de diferiți unii de ceilalți? Ce face o persoană înțeleaptă în ciuda vârstei, o alta să fie mânată de ambiții, iar o alta copilăroasă până la bătrânețe?

Indiferent dacă crezi cu adevărat, doar iei în calcul posibilitatea reîncarnării, sau nu, vei descoperi că teoria Vârstelor Sufletului ce urmează, se aplică majorității persoanelor din viața ta.

Ce este mai exact ”Vârsta sufletului?”

Conform teoriei Vârstei Sufletului, oamenii nu au doar o încercare în care să trăiască și să învețe; Ei au multiple vieți în care să crească, să acumuleze experiență și să se maturizeze.

Vârsta Sufletului este determinată de diferitele nivele de înaintare pe care un suflet le obține pe parcursul mai multor reîncarnări. O persoană urcă în ierarhie, plătind karma cu fiecare avansare, pentru ca, în final acea persoană să fie liberă să se întoarcă la universala conștiință infinită, atingând eliberarea finală.

Unii o numesc starea de ”nirvana”, alții ”rai” iar alții ”paradis”.

Cele 5 vârste ale sufletului

Înțelegând diferite nivele de existență ale celorlalți, poți cu mai multă ușurință să dezvolți empatie și înțelegere. De asemenea, toate acestea sunt elemente esențiale care ne ajută să consolidăm relația cu sufletul nostru prin intermediul Lucrului cu sufletul.

Mai jos sunt cele 5 grupe sufletești, în ordine de la ”începător”, la ”intermediar” și în final ”avansat”. Vei descoperi și a șasea vârstă a sufletului care le transcende pe toate celelalte: Sufletul cel nau Bătrân.

1 Sufletul nou născut

 • Scopul principal: A rămâne în viață.
 • Lecții de învățat: Abilitățile de bază ale vieții, supraviețuire, mortalitate, psihic.
 • Vârstă comparativă: 0-4 ani
 • Caracteristici cheie: Crud, neîmblânzit, jucăuș, excitabil, nesofisticat, tribal, precaut, copilăresc, dependent de grup, vânător-culegător.

Cunoscuți și ca Suflete nou născute, aceste persoane sunt adesea percepuți de ceilalți ca fiind ignoranți, copilăroși și inocenți la complexitățile vieții. Având o înțelegere a vieții foarte simplistă, și o veritabilă abordare deschisă a vieții. Sufletelor Nou Născute le este dificil să se adapteze la ”societatea civilizată”; În schimb, ei preferă cercurile familiare, grupuri și triburi de oameni în medii sălbatice și neîmblânzite.

2 Sufletul bebeluș

 • Scopul principal: Apartenența.
 • Lecții de învățat: Structurile sociale, reguli, relații interumane.
 • Vârstă comparativă: 4-13 ani
 • Caracteristici cheie: Supus, organizat, ascultător, definit de rol, absolutist, disciplinat, tradiționalist, cu valori puternice.

Cunoscuți și ca Suflete Copil, acești oameni caută înțelesul, ordinea și stabilitatea din natura vieții haotică și instabilă. Percepuți de ceilalți oameni ca fiind curați, modești și rigizi, Sufletele Copil tind să fie foarte conservatoare, religioase și supuse regulilor. Credințele și sensul vieții acestor suflete, este dat de cultura lor, morala tradiționalistă și sistemul religios.

3 Sufletul Tânăr

 • Scopul principal: Independența.
 • Lecții de învățat: Creștere personală, liberul arbitru, reușite personale.
 • Vârstă comparativă: 13-29 ani
 • Caracteristici cheie: Ambițios, competitiv, inovativ, câștiguri materiale, antreprenorial, libertate, individualism, centrat pe sine, expresie personală.

Cunoscuți și ca Suflete Adolescente, acești oameni adesea trăiesc conform zicalei ”Cum vreau eu sau deloc”. Sufletul Adolescent, asemenea unui tânăr, caută independență, statut social și câștiguri materiale. În general, acești oameni sunt cei care aduc schimbarea și sunt responsabili pentru multe dintre cele mai importante inovații din lume. Determinați și extrem de concentrați, uneori tind să fie ”dependenți de muncă”.

4 Sufletul Matur

 • Scopul principal: Armonia interpersonală.
 • Lecții de învățat: Empatie, stabilitate psihică, interdependență, conștiință de sine, relații.
 • Vârstă comparativă: 29-55 ani
 • Caracteristici cheie: Sensibil, indiscret, nevrotic, diplomatic, introspectiv, egalitarist, cooperativ.

Cunoscuți și ca Suflete Adulte, acești oameni intră în viață căutând armonie psihică și interpersonală. Sufletele Adulte sunt adesea percepute ca fiind nevrotice dar grijulii. Concentrându-se pe lumea lor interioară, acești oameni se luptă adesea cu complexitățile și subtilitățile vieții. Sufletul matur este liberalist, vizionar și orientat spre relații. Viața nu mai înseamnă supraviețuire, apartenență sau câștig material, însă maimult înțelegere, empatie și camaraderie.

5 Sufletul bătrân

 • Scopul principal: Împlinire spirituală
 • Lecții de învățat: Detașament, autonomie, sfaturi înțelepte, conștiință spirituală.
 • Vârstă comparativă: 56+
 • Caracteristici cheie: Solitar, spiritual, detașat, filosofic, umanitar, obosit, nemotivat, empatic.

Chiar la sfârșitul ciclului de reincarnare se află Sufletul Bătrân. Trecând deja prin cele 4 stadii anterioare ale existenței, Sufletul Bătrân are o cunoaștere bine formată despre societate, relații și lume în general. În acest punct, Sufletul Bătrân găsește viața de zi cu zi extrem de neinteresantă, și puține lucruri în pot surprinde sau îi pot compromite siguranța de sine. Relaxați și cu idei de viață filozofice, acești oameni radiază profunzime, calm și înțelepciune. Sufletul Bătrân se concentrează pe actualizarea sinelui și pe mulțumirea de sine. Pentru acest suflet viața este ca o tapiserie țesută – una cu care tânjesc să se unească.

6 Cele mai bătrâne Suflete

Sufletele cele mai Bătrâne reprezintă completarea cercului Vârstelor Sufletului. Aceste suflete sunt ”trezite” și s-au reunit cu Adevărata lor Natură Divină. În societatea noastră numim adesea aceste suflete ca fiind ”Luminate” sau ”Maeștrii Spirituali”.

Chiar dacă mulți dintre noi nu se încadrăm cu strictețe în aceste categorii, adesea, fiecare dintre noi tinde să se comporte mai mult asemenea unuia din aceste grupuri.

Care este vârsta sufletului tău?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!