Cele 5 trasaturi de caracter care iti aduc fericirea in viata!

Cele 5 trasaturi de caracter care iti aduc fericirea in viata!

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 December 2019 in Dezvoltare Personala

“Fericirea este placerea sufletului. O simpla senzatie, un sunet, o culoare, atingerea mainii unei femei sau unui copil, daca angajeaza sufletul, devine o fericire”. Garabet Ibraileanu

Desi lupta pentru fericire presupune schimbarea atitudinii, a modului de gandire, a principiilor sau a actiunilor noastre, trasaturile de caracter cu care ne nastem sunt si ele un element esential pentru o viata armonioasa si fericita. Trasaturile de caracter conteaza!

In viata, conteaza cine suntem. In viata, conteaza cum ii tratam pe ceilalti. In viata, conteaza ce valori avem. In viata, conteaza cum traim. Trasaturile pe care le dezvoltam pe parcursul anilor pot avea consecinte majore asupra felului in care ne privim pe noi insine, asupra felului in care ne exteriorizam si interactionam cu ceilalti. Totusi, nu posedam in mod egal toate trasaturile de caracter…

Iata care sunt cele mai importante trasaturi de caracter cu un impact major pentru propria noastra fericire:

Curajul, punctul de pornire pentru indeplinirea viselor

Frica este un hot de fericire. Pe de alta parte, curajul spulbera frica si ne permite infruntam viata cu toate situatiile ei, sa acceptam durerea inevitabila. Fara curaj, starea de fericire va fi mereu o iluzie, un miraj temporar, ce se va disipi usor in aer… Un om curajos va face tot ceea ce ii sta in putinta pentru a lupta, pentru a-si indeplini visele, pentru a fi fericit!

Rabdarea, trasatura de caracter esentiala pentru fericire

Cat de fericiti sunt oamenii fara rabdare? Raspunsul este evident… Nerabdarea este o trasatura de caracter care alunga cu usurinta si cel mai mic gram de fericire… Asadar, sa respiram adanc in piept. Sa ne relaxam. Sa fim rabdatori. Sa invatam sa acceptam imprevizibilul. Sa lasam viata sa aiba loc, sa se intample. Cand vom putea sa facem aceste lucruri, usor, usor, starea de fericire, dar si de liniste sufleteasca, ne va acapara.

Gratitudinea, trasatura de caracter ce ne umple de optimism

A fi recunoscator inseamna a distinge culoarea printre nuantele de gri, a vedea frumosul din urat, a observa binele din rau.

Chiar si atunci cand lucrurile nu merg conform planului, gratitudinea ii ajuta pe oameni sa isi dea seama cat de frumoasa este viata cu adevarat. Asadar, atunci cand o persoana poseda aceasta trasatura de caracter (gratitudinea), problemele sale nu dispar, insa ocupa mai putin loc in inima, mintea si viata sa. Iar acest lucru nu face altceva decat sa contribuie la atingerea unei stari de fericire!

Dragostea, cel mai scurt drum spre fericire

Cu cat o persoana isi va deschide inima mai mult catre ceilalti, cu atat va fi mai fericita. Dragostea ii ajuta pe oameni sa isi infrunte temerile si sa accepte fiecare persoana asa cum este ea, cu calitati si defecte. Dragostea este cel mai scurt drum catre o viata plina de fericire si armonie. Sa incercam sa ne imaginam o lume fericita fara capacitatea de a iubi. Imposibil, nu-i asa?

Iertarea, o trasatura de caracter ce vindeca ranile trecutului

Abilitatea de a ierta spontan si cu sufletul deschis conduce intotdeauna catre fericire. Oamenii care se agata de durerea din trecut si nu isi vindeca ranile, oamenii care cauta razbunare celor ce le-au facut rau la un moment dat in viata, aceia nu vor ajunge niciodata la o stare de fericire…

Oamenii care nu iarta nu vor experimenta niciodata clipe de fericire, de pace sufleteasca, de bucurie si, cel mai important, nu vor experimenta starea de bine pe care o ofera capacitatea de a ierta. Cand se vor elibera de durerea cauzata de anumite evenimente din trecut, doar atunci vor vedea oportunitatile pe care viata le ofera la tot pasul si doar atunci vor experimenta starea de fericire oferita de o inima impacata.

“Fericirea este starea unei fiinte rationale in lume, careia, in intregul existentei ei, totul ii merge dupa dorinta si vointa, si se bazeaza deci pe acordul naturii cu intregul ei scop, precum si cu principiul esential de determinare al vointei ei”. – Immanuel KantDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!