Cele 3 secrete pe care le ascunde creierul nostru și cum să învățăm să le controlăm pentru a ne schimba viața în bine

Cele 3 secrete pe care le ascunde creierul nostru și cum să învățăm să le controlăm pentru a ne schimba viața în bine

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 July 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Ce știm noi despre creierul nostru? Este clar că el formează baza vieții noastre. În prezent, expresia „Totul este în capul nostru” este foarte populară. Da, gândurile noastre apar în creier, în mintea noastră, iar modul în care gândim determină modul în care trăim.

Mulți antrenori, yogini și cei implicați în dezvoltare personală vorbesc despre asta. Atunci apare întrebarea următoare, există anumite caracteristici ale creierului pe care le putem folosi pentru a ne îmbunătăți viața?

Haideți să ne gândim la asta.

Primul lucru. Nu este un secret pentru nimeni că adesea dorim să obținem sau să facem ceva, iar rezultatul este cu totul altul. Da, uneori, chiar unul opus!

De ce se întâmplă asta? Gândiți-vă, suntem mereu suficient de concentrați asupra a ceea ce facem? La gândurile care ne vin în acel moment? Cel mai probabil, nu. De obicei, avem acele gânduri, “fără să ne gândim” la ele. Pe pilot automat.

Oamenii de știință au calculat că în creierul nostru se rotesc aproximativ 60.000 de gânduri într-o zi. Nu-i puțin, așa-i? E clar că este imposibil să urmărim întregul acest flux. Și, de asemenea, putem înțelege că, cu o astfel de abundență de gânduri, este dificil să apară idei cu adevărat noi dacă nu există schimbări radicale în viață.

Prin urmare, pentru ca creierul nostru să ne ajute cu adevărat să obținem ceea ce ne dorim, trebuie să învățăm să ne concentrăm gândurile asupra a ceea ce este important în acel moment.

Altfel, vom primi un fond emoțional negativ, boli și alte neplăceri. Sau ceea ce numim stres! Și asta cel puțin ne afectează dispoziția și distruge sănătatea. Dar, de fapt, poate să nu existe motive reale pentru asta.

De aceea este atât de important să începem să ne antrenăm creierul. Încetați să trăiți în mod automat. Observați mai des gândurile, emoțiile și acțiunile voastre. Puneți-le sub control.

Următorul aspect. Știți că pentru creierul nostru nu există diferență între ceea ce se întâmplă în realitate și ceea ce vă imaginați? El nu reacționează la ceea ce se întâmplă în jurul vostru, ci la ceea ce există în mintea voastră în acel moment – la gândurile voastre.

Dacă vă imaginați ceva minunat sau sunteți triști din cauza unor lucruri rele – pentru creier, acesta este un semnal de acțiune. El începe să lucreze pentru a vă oferi exact ceea ce vă gândiți.

Acest lucru stă la baza efectului placebo. Ați auzit despre asta? Efectul placebo este atunci când oamenilor li se dă să ia o pastilă care nu are niciun efect și li se spune că pastila îi va scăpa de o durere puternică. Și ceea ce e interesant – durerea dispare. Pentru că omul, prin creierul său, crede în puterea medicamentului și dă comanda de a reduce durerea.

Efectul invers se numește nocebo. Dacă un hipocondriac aude despre o nouă boală (chiar și falsă), începe să simtă imediat simptomele acelei boli.

Toate aceste stări sunt legate de hormonii noștri. Vestea despre lucruri rele declanșează eliberarea hormonului de cortizol, care amplifică stresul și efectul său negativ.

În schimb, veștile bune ne umplu de serotonină, hormonul fericirii. Dacă sunteți înclinați spre gânduri bune, visați la un viitor luminos, fiți siguri că nivelul hormonilor fericirii crește și vă creează o stare armonioasă și vă aduce sănătate.

Al treilea aspect. Cel mai adesea vedem în jurul nostru ceea ce gândim cel mai mult.

Poate că ați avut o experiență similară. Spre exemplu, ați dorit să cumpărați o mașină roșie. Și deodată, vedeți că pe stradă vă apar în cale doar mașini roșii. Poate chiar același model. Și vă mirați – cum se poate? Abia ce m-am gândit la asta.

Aici stă și trucul. Și indiciu – cum să schimbăm situația de viață. Reconstruind gândirea noastră, putem ieși din orice situație stresantă, orientându-ne către o altă vibrație. Creierul nostru percepe și concretizează totul foarte sensibil în viață.

De asemenea, fiți atenți la mediul vostru. Există oameni pozitivi și există, dimpotrivă, cei care au totul în mod negativ. Avem o zicală: „Spune-mi cu cine umbli, ca să-ți spun cine ești!

Tratați-vă gândurile cu atenție și conștientizare. Aceasta va fi cheia unei vieți prospere și fericite.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!