Cel mai simplu masaj, pe care îl poți face oriunde și oricând, inclusiv la birou, este mesajul urechii. Masajul rapid care se face la lobul urechii este recomandat în medicina orientală încă din Antichitate și este recunoscut pentru beneficiile lui asupra sistemului nervos și asupra sistemului limfatic.
Se întâmplă adesea să vezi copiii mici trăgându-se de urechi. Ei știu instinctiv că acest gest îi liniștește. Masajul rapid al lobului urechii nu este deloc de neglijat când vine vorba de stres și de afecțiuni pe care acesta le provoacă.
Un maseur specializat cunoaște punctele cele mai importante de pe lobul auricular, în funcție de organe și afecțiuni. Dar și tu, ca pacient, te poți masa ușor, timp de câteva minute, pentru a căpăta o stare de liniște și de relaxare.
Ce efecte are mesajul rapid al urechii
Acest masaj nu îți răpește mai mult de 5 minute din timpul tău și îl poți practica oriunde. Îți poți masa ușor lobul urechii la birou, când ai o zi dificilă și ai nevoie de inspirație. Poți folosi acest masaj când ești blocată în trafic și ai nevoie de multă răbdare până reușești să scapi de aglomerație.
În locul urechii sunt concentrate câteva puncte sensibile care au legătură directă cu sistemul nervos, cu sistemul limfatic, cu sistemul respirator și mai ales cu ritmul respirației. Masând ușor lobul urechii, se induce o stare de relaxare profundă, respirația se echilibrează și încetinește, ajutând inima să pompeze mai ușor un sânge mai bine oxigenat.
Tot pe lobul urechilor se află și două puncte legate de plămâni, astfel că masajul acesta, repetat în momentele de stres, ne ajută să respirăm mai profund și să ne liniștim.
Un punct important pentru liniștea ta
Dar cel mai important punct este cel aflat în conexiune directă cu scoarța cerebrală, astfel că presiunea aplicată asupra acestui punct are efect calmant, chiar ușor sedativ. De aceea, masajul urechii este recomandat adesea persoanelor care suferă de insomnie și nu pot adormi la ore decente seara.
Tot legat de relaxare și echilibru interior, pe ureche se mai află un punct pe care vechii chinezi î numeau ”poarta raiului”. Acesta se află chiar sub vârful urechii, în adâncitura rotundă formată de îndoitura urechii. Poți masa această zonă restrânsă cu un bețișor de urechi sau cu vârfului degetului mic.
Dacă acest punct este stimulat, scade adrenalina și crește energia pozitivă a organismului, ajută la diminuarea durerilor de cap și induce o stare benefică pentru întregul organism.
Masajul urechii de la toate bolile
Masajul denumit este practicat pe scară largă în limba chinezămedicament. Urechile au multe puncte active, care sunt asociate cu întregul corp. Acesta este motivul pentru care în această procedură este activată activitatea întregului corp și a sistemelor. Îmbunătățește circulația sanguină, stimulează cortexul creierului. Chiar dacă doar câteva minute vă frecați urechile cu mâinile, există o grabă de putere, oboseala merge departe, capul încetează să mai rănească. Masajul urechilor dimineața vă permite să vă treziți corpul și să-i ajustați activitatea.
Cu amețeli și spasme, de exemplu,Închideți urechile cu palmele și frecați-le până se aprinde roșu. Această procedură trebuie efectuată de mai multe ori pe zi. Și dacă lucrarea este legată de activitatea mentală, aceste mișcări trebuie efectuate în fiecare oră. Dacă dezvoltați obiceiul de a face un masaj, rezultatul nu va dura mult. În plus față de măcinarea urechilor complet, puteți face acest lucru cu degete separate.
Astfel, alegând punctele de masaj potrivite pe urechi, puteți elimina durerea, puteți înmuia manifestările bolii sau puteți restabili forța corpului.
Se recomandă zilnic, de exemplu, împreună cuîncărcarea, efectuarea urechii. Este necesar să apăsați pe toată suprafața lor. Masajul lobilor urechii și partea exterioară a acestora nu pot fi eficiente, deoarece sunt un organism în miniatură. Cele mai dureroase puncte ar trebui să fie acordate mai multă atenție.
Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.