Cel mai sănătos fruct al toamnei, plămânii și stomacul tău îți vor mulțumi!

Cel mai sănătos fruct al toamnei, plămânii și stomacul tău îți vor mulțumi!

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Atât medicina populară, cât și cea oficială se recomandă consumul de pere în multe cazuri. Dar consumați-le corect: nu mâncați pe stomacul gol și nu beți apă după ele. De asemenea, după pere nu este bine să consumi mâncăruri grele și carne.

În lucrările arabe antice despre medicină se spune că perele ajută la tratarea bolilor pulmonare. Sucul de pere, compotul și decocturile de fructe au activitate antibacteriană datorită conținutului de antibiotic arbutină. De asemenea, sunt folosite ca mijloc de întărire a pereților vaselor de sânge. În antichitate, medicii apreciau perele ca un mijloc de vindecare rapid a rănilor, reducând temperatura corporală.

Sucul de pere este un excelent tonic și vitaminic, extrem de benefic în tratarea afecțiunilor gastrice. Pentru bolile de ficat, colecistita, gastrita, două pere consumate dimineața vor ameliora durerile și arsurile la stomac, și vor elimina disconfortul intestinal.

Pentru persoanele de peste patruzeci de ani, medicii recomandă un consum mai crescut de pere. De două ori pe săptămână poți alege „zilele de mâncat pere”, un fel de post cu pere: 1,5-2 kg de fructe verzi proaspete – și nimic mai mult. Dacă fructele sunt tari, este mai bine să le mestecăm mai mult.

Perele sunt, de asemenea, foarte benefice pentru bărbați, în medicina populară fiind de multă vreme folosite ca un remediu eficient pentru prostatita, o afecțiune a prostatei.

Fructele dulci conțin mult acid folic, care favorizează formarea sângelui. Perele coapte suculente și dulci favorizează digestia, benefice pentru tratarea tulburărilor intestinale.

Soiurile acre și foarte acide de pere întăresc stomacul și ficatul, stimulează apetitul, dar sunt mai greu de digerat. Vara soiurile de pere mai mult mangan, iar iarna – fier. Zincul din pere se regăsește în cantitate mai mare decât în ​​alte fructe și fructe de pădure.

Perele sunt este foarte bune și pentru inimă, în special pentru tulburările de ritm cardiac. Acest lucru se datorează faptului că acestea conțin mult potasiu, ceea ce înseamnă că are proprietăți alcaline care favorizează funcționarea inimii. Apropo, cu cât aroma perei este mai bună și mai puternică, cu atât beneficiile acesteia sunt mai mari.

Perele conțin o cantitate mare de fibre, care ajută tractul digestiv să funcționeze corect; vitamina C, care îmbunătățește și elasticitatea vasculară; fructoza, care ajuta pancreasul; uleiuri esențiale care luptă împotriva infecțiilor și întăresc sistemul imunitar; Vitamine B, precum și acid folic, iod, zinc, potasiu și alte oligoelemente.

În plus, perele sunt destul de sărace în calorii și conțin mai puțin zahăr decât merele, așa că sunt adesea recomandate pentru diverse diete.

Deoarece coaja de pere conține multe fibre, cel mai bine este să mănânci acest fruct fără coajă. În acest caz, perele pot fi gătite, deoarece își păstrează toate proprietățile sub orice formă: uscată, coaptă sau congelată.

Proprietățile medicinale ale perei

Nivelurile ridicate de fibre scad colesterolul și pot ajuta la tratarea diabetului și a obezității.

În plus, fibrele pot ajuta la ameliorarea constipației.

Uleiurile esențiale conținute de pere ajută în lupta împotriva depresiei.

Fibrele vegetale ale acestui fruct favorizează excreția bilei, așa că para este recomandată și persoanelor cu boli hepatice.

Perele conțin antibioticul natural arbutină, astfel încât decocturile de pere pot ajuta la scăderea temperaturii.

Antioxidanții din pere ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Perele cu coaja verde conțin luteina si zeaxantina, doua elemente care sunt necesare pentru a menține acuitatea vizuala, mai ales odată cu vârsta.

Acest fruct este o sursă bogată de antioxidanți flavonoizi care ajută la combaterea diferitelor tipuri de inflamații.

Mai multe studii arată că, consumul frecvent de pere poate proteja împotriva unor tipuri de ca nc er, inclusiv can ce rul de plămâni, stomac și vezică urinară. În plus, acest fruct este bogat în flavonoide care pot proteja împotriva ca nce rului de sân și ovarian.

Perele au un conținut scăzut de calorii, sunt bogate în apă și fibre. Această combinație le face un produs excelent pentru pierderea în greutate, deoarece fibrele și apa ameliorează foamea

Conținutul ridicat de glucoză din pere oferă energie instantanee atunci când o persoană se simte slăbită

Contraindicații

Deși perele nu au proprietăți dăunătoare directe, consumul lor necorespunzător poate fi dăunător sănătății sau cel puțin reduce efectele benefice asupra organismului.

Nu puteți mânca pere pe stomacul gol, dar nu trebuie să le mâncați nici imediat după masă, deoarece fructele au un efect negativ asupra digestiei proteinelor. Prin urmare, este mai bine să le consumați după 20-30 de minute de la masă

Nu trebuie să mâncați perele prea coapte, deoarece acestea duc la tulburări de stomac

Nu se recomandă consumul de pere persoanelor cu constipație cronică

Persoanele cu boli ale tractului gastrointestinal și persoanele în vârstă ar trebui să evite perele crude

Alergia la pere este destul de rară: mai puțin de 6% dintre copii și până la 3% dintre adulți . În acest caz, alergiile nu trebuie confundate cu intoleranța individuală, care este o „boală” mult mai puțin gravă și în care se mai pot consuma cantități mici din produs.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!