Cel mai mare păcat din viața noastră este mândria!

Cel mai mare păcat din viața noastră este mândria!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 March 2021 in Lecții de viațăSpiritualitate

Mândria este sursa multor emoții și gânduri dăunătoare. La rândul lor, gândurile și emoțiile negative duc la boli și suferințe. Mândria ne consumă multă energie! Nu e de mirare că face parte dintre cele 7 păcate de moarte. Pentru a scăpa de această aroganță, trebuie mai întâi să învățăm să o recunoaștem!

Cele mai comune semne ale mândriei:

1. Mândria îi provoacă, de cele mai multe ori, unei persoane sentimentul că are întotdeauna dreptate și că nu poate greși niciodată. Chiar dacă face greșeli ea înseși (cu toate că nu recunoaște), ea tinde să îi critice pe alții pentru greșelile lor, să-i vorbească de rău, să-i bârfească și să dea vina pe ei pentru anumite lucruri.

2. Următoarea manifestare a mândriei este autocompătimirea. Aroganța exterioară este o milă de sine ascunsă. O persoană se simte nefericită și se teme de judecățile lumii exterioare, iar pentru a se proteja de acest lucru, ea își arată importanța și bogăția în fața altora. O astfel de persoană se concentrează doar pe sine.

3. Atitudine condescendentă față de ceilalți. O persoană se simte superioară celorlalți, prin urmare, toți oamenii sunt inferiori în fața ei (cel puțin așa consideră).

4. Atitudine ca de patron față de cineva. Această manifestare de mândrie este aproape de condescendență. De obicei, dacă astfel de oameni te ajută cu un anumit lucru, ei vor spune adesea: „Ar trebui să-mi fii recunoscător pentru ceea ce am făcut pentru tine!”

5. „Lumea nu poate trăi fără mine”. Acești oameni cred că totul în această viață se învârte doar în jurul lor și depinde doar de ei: pace. Există o linie fină între responsabilitate și valoare.

6. Persoana are sentimentul că este foarte importantă. Și când ceva în viață nu merge așa cum vrea ea, pur și simplu se ridică și pleacă. Această situație este adesea observată la familiile divorțate. Fiecare dintre soți crede că, procedând astfel, demonstrează puterea caracterului lor, dar nu este așa, ba chiar dimpotrivă, arată slăbiciune.

7. Se laudă în continuu pentru a se simți superior față de ceilalți oameni. Acest lucru este adesea cauzat de sentimentul de inferioritate pe care îl are în interior. Pentru a scăpa de el, trebuie doar să obțină aprobarea celorlalți, să se simtă important.

8. Rivalitate. Dorința de a-l face dușman pe cel care îl ofensează. Astfel, orice competiție duce la stres, la agresivitate, la o dorință subconștientă de a umili inamicul, și în cele din urmă la boală.

9. Dorința de a da vina în mod constant pe altcineva pentru greșelile și acțiunile lor. O astfel de persoană caută în mod deliberat deficiențe la alții, pedepsindu-i mental cu un sentiment de furie, iritare și ură.

10. Refuzul de a mulțumi și de a-și cere iertare. Ei sunt atât de aroganți încât nici măcar nu îi mulțumesc unei persoane pentru ajutorul acordat, deoarece consideră că li se cuvenea. De asemenea, ei nu își vor cere niciodată iertare, în primul rând pentru că nu vor recunoaște că au greșit și în al doilea rând pentru că se consideră prea superiori pentru a face acest lucru.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!