Cel mai cunoscut psiholog din lume: 6 reguli care îți vor schimba viața pentru totdeauna

Cel mai cunoscut psiholog din lume: 6 reguli care îți vor schimba viața pentru totdeauna

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Dacă există ceva real în această lume, este faptul că trăim într-o societate de oameni, dintre care unii ne plac și alții nu. Ceea ce înseamnă învățarea toleranței și „ignorarea” celor care aduc negativitate și suferință în viețile noastre.

Din fericire, există profesioniști care au învățat din viață și au făcut concluziile corecte, iar de la aceștia putem obține sfaturile necesare pentru a depăși diverse situații de viață.

Psihologul Mihail Litvak a publicat peste 30 de cărți despre dezvoltarea personală și este bine cunoscut în întreaga lume. Prin lucrarea sa, el încearcă să ne avertizeze cu privire la diferitele blocuri psihologice pe care le putem întâlni de-a lungul vieții noastre și care ne împiedică să fim fericiți.

Mihail Litvak oferă multe sfaturi de viață, dar ne vom concentra asupra celor mai importante dintre ele.

1. Organizat înseamnă fericit.

Asta e corect. Fericirea nu este o știință, dar este întotdeauna mai ușor de realizat dacă duceți o viață organizată. După cum explică psihologul, este important să ai grijă de tine și să investești energie și motivație în dorința de a obține un sentiment de lipsă de grijă și bunăstare, deoarece aceste sentimente nu vor apărea imediat, ci trebuie susținute de tine.

2. Suntem diferiți, cu toții gândim diferit.

Este greu de acceptat, dar oamenii din jurul nostru nu sunt obligați să ne împărtășească gândurile și ideile. Acest lucru este valabil și pentru noi înșine. Nu trebuie să fim de acord cu ceilalți sau să gândim așa cum fac ei.

Dar acest lucru nu este un obstacol în calea înțelegerii reciproce. Ar trebui înțeles că, acceptarea faptului că toată lumea este diferită este o modalitate de a te îmbogăți prin abilitatea de a împărtăși idei. Oamenii simt deseori frică în fața necunoscutului, așa că încercăm să-i convingem pe ceilalți cu orice preț.

Este important să înveți să te asculți și să îi asculți pe ceilalți. Acest schimb vă va face să vă simțiți mai bine, în timp ce și ceilalți se vor simți mai bine.

3. Trăiește pentru tine!

Probabil ați auzit de multe ori că „fericirea noastră nu depinde de fericirea altora”, dar această frază nu este în întregime adevărată. Fericirea este ceva unic în noi și nu ar trebui să depindă mai mult de ceilalți decât de noi. Cu toate acestea, starea noastră de spirit depinde adesea de ceilalți și suntem afectați de problemele lor sau de schimbările de dispoziție.

Deși este dificil, este important să ne îndepărtăm de atitudinea negativă a altora dacă vrem să fim fericiți. Să trăim conform nevoilor noastre.

4. Învață să trăiești cu singurătatea ta.

Capacitatea unei persoane de a fi singură și de a medita spune multe despre maturitatea sa. O persoană matură nu se va teme de singurătate și nu va avea probleme cu singurătatea și invers. Nu are rost să încerci să îți umpli golul emoțional cu alte persoane.

Fericirea vine adesea din faptul că impune momente de singurătate pentru a te împăca cu tine și pentru a învăța să te iubești. Atât de ușor.

5. Devino cel mai bun prieten al tău.

Dacă vrei să fii fericit, începe prin a te prețui și a te asculta. Nimeni nu te cunoaște mai bine. Deci, de ce să nu ai grijă de propriile tale gânduri? De ce să nu vă faceți timp să vă ascultați și să vă asigurați că sunteți o persoană valoroasă? Nu te aștepta ca alții să o facă pentru tine. Fă-o pentru tine și pentru propria ta bunăstare.

6. Iartă pe cei care te-au făcut să suferi.

Ai fost rănit, ai fost trădat. Dar toate acestea pot fi depășite! Sentimentele de eșec dau naștere adesea unor sentimente de nemulțumire și disconfort profund. Și apoi alegem vinovații greșelilor noastre și pe cei care ne-au făcut rău la un moment dat în viață.

Lasă-i sa plece! Lăsați fiecare să-și trăiască viața așa cum vrea și cum poate. Învață să ierți, pentru că este inutil să te întorci la evenimente din trecut care nu pot fi schimbate. Numai această atitudine generează resentimente și sentimente negative, care pot deveni ură dacă nu le eliminăm din primul minut.

Nimeni nu spune că va fi ușor, dar putem încerca din nou și din nou până ne atingem obiectivul.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!