Cel mai complet ghid pentru a reusi tot ce iti propui in viata – cele 48 de legi ale puterii!

Cel mai complet ghid pentru a reusi tot ce iti propui in viata – cele 48 de legi ale puterii!

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 January 2020 in Spiritualitate

Cele 48 de legi ale puterii ne invata cum sa reusim in viata, cum sa obtinem succesul si puterea, cum sa obtinem ceea ce vrem de la cei din jurul nostru sau cum obtin altii ceea ce vor de la noi. Uneori prin dominare, manipulare si tactica, controlul mintii si a vointei celorlalti, ajungand la scop scuzand mijloacele… Autorii vin in sprijinul ideilor loc cu exemple concrete si reale din istorie, cu exemple de invingatori si invinsi. Considerata de unii drept imorala sau amorala, cartea de fata este cu siguranta o lectura interesanta, care schimba usor perspectivele. Este atat de rau sa vedem si fata cealalta a lumii?putere

Cele 48 de legi ale puterii

Puterea este un termen relativ. Poti extrage ce este bun din legile lui Robert Green si mai ales poti invata cum sa ai putere asupra propriei vieti. O poti lua ca pe o lectie de supravietuire in aceasta lume care nu este intotdeauna mirifica sau iti poti face o idee a modului in care gandesc ceilalti. Oricum ar fi, te poate ajuta. Avem liber arbitru si stim sa discernem intre bine si rau. Cele 48 de legi ale puterii pot fi percepute drept pozitive si morale, norme din care inveti de bine.

Aceleasi 48 legi ale puterii pot fi privire drept negative si otravitoare, norme care intriga la rau. Adevarul este in ochii celui care le priveste. Iata care sunt cele 48 de legi ale puterii in perceptia lui Robert Greene. Am sintetizat si explicatia pe care autorul american a atribuit-o unora dintre ele.

1. Niciodata sa nu-ti eclipsezi Maestrul. Daca vrei sa atingi puterea, fa-l sa se simta mai puternic decat tine.

2. Nu oferi niciodata prea multa incredere prietenilor, invata sa te folosesti de dusmani. Prietenii te invidiaza pe ascuns. Dusmanii o fac pe fata. Prietenii te pot trada, dusmanii iti pot deveni cei mai buni aliati.

3. Ascunde-ti intentiile. Daca scopul tau nu este transparent, nici cei din jur nu vor intra in defensiva.

4. Spune intotdeauna mai putin decat este necesar. Daca nu vorbesti mult, atunci cand vorbesti, cuvintele tale vor avea avea un impact deosebit asupra celor din jur. Chiar si un cuvant banal poate parea original daca il invalui intr-o unda de mister si neclaritate.

5. Sunt atat de multe lucruri care depind de reputatia ta. Pazeste-o cu pretul vietii tale. Reputatia este cea care te face respectat si iti confera puterea in ochii celorlalti.

6. Indiferent de pret, iesi in evidenta. Daca te lasi sa pieri in multime, acolo vei fi ingropat.

7. Fa-i pe ceilalti sa munceasca pentru tine, insa asigura-te ca meritele iti revin tie. Nimic nu iti poate sustine mai bine propria cauza decat ceilalti.

8. Lasa-i pe ceilalti sa vina la tine. Si foloseste momeala daca este necesar. Fa-i sa inteleaga ca servind interesului tau isi vor atinge propriul interes.

9. Castiga prin actiunile tale, niciodata prin discutii. Actioneaza si demonstreaza si vei fi privit cu admiratie si respect. Discuta si explica si vei lasa loc de resentimente.

10. Pericol de contaminare: Evita pe cei nefericiti si lipsiti de noroc. Au tendinta de a te trage dupa ei in balta de ghinion si nefericire in care se scalda. Inconjoara-te in schimb de oameni fericiti, care se considera norocosi. Vei fi ca ei.

11. Invata sa-i faci pe ceilalti sa fie dependenti de tine. Independenta se obtine cand nu ai nevoie de nimeni, insa ceilalti au nevoie de tine.

12. Fa apel la generozitatea si la onestitatea selectiva pentru a-ti dezarma victima. Din cand in cand, pe langa multele gesturi prefacute, un gest de sinceritate si onestitate venit din inima va dezarma chiar si cea mai neincrezatoare persoana. Astfel, iti vor fi iertate toate celelalte gesturi nesincere.

13. Cand ceri ajutorul unei persoane, fa apel la interesul persoanei respective, niciodata la mila sau gratitudinea sa. Nu-i aduce in centrul atentiei ajutorul pe care i l-ai acordat la randul tau in trecut. Fa-l sa creada ca ajutandu-te va obtine anumite beneficii.

14. Da-te drept prieten, lucreaza ca un spion.

15. Zdrobeste-ti dusmanul pana la ultima suflare. Un inamic care nu este distrus in totalitate, va gasi forta sa se revigoreze si sa te injunghie din nou pe la spate.

16. Foloseste-te de absenta pentru a creste respectul si onoarea. Ce este mult, pierde din calitate. Ce este putin, capata valoare. La fel si prezenta ta. Lasa-te uneori asteptat in grupul de care apartii.

17. Foloseste suspansul pentru a inspira tema: fii mereu imprevizibil! Oamenii se tem de ceea ce nu pot controla. A face exact acel lucru la care nimeni nu se asteapta ii determina pe ceilalti sa inteleaga ca tu detii controlul.

18. Nu cauta sa te protejezi ridicand ziduri in jurul tau. Izolarea este periculoasa. Nu te proteja tocmai de ceea ce vrei sa cuceresti. Vrei sa cuceresti lumea? Atunci cauta prin ea, amesteca-te ocazional in multime, studiaza terenul, fa-ti aliati, culege informatie.

19. Invata sa cunosti pe cel cu care ai de-a face: nu lovi pe cel care nu merita. S-ar putea sa iti faci din el cel mai de temut dusman pe care l-ai avut vreodata.

20. Nu-ti asuma obligatii fata de nimeni. Ai obligatii doar fata de tine insuti.

21. Joaca rolul prostului ca sa prinzi un prost: fa-l sa creada ca esti mai fraier decat el.

22. Pune in aplicare tehnica capitularii: transforma slabiciunea in putere. Daca nu esti suficient de puternic, capituleaza in fata adversarului tau. Faptul ca renunti subit il va irita si destabiliza pe adversar. Iti vei acorda timp pentru ati revigora puterile si a le diminua pe ale lui.

23. Concentreaza-ti fortele. Daca vrei putere, gaseste sursele potrivite din care o poti extrage.

24. Joaca rolul curteanului desavarsit si intra in pielea personajului pe care il interpretezi. Incepand cu lingusirea si terminand cu intrigile, curteanul stie ca totul se reduce la modul in care jonglezi cu puterea.

25. Re-creeaza-te! Nu te complace sa fii una cu imaginea pe care societatea si ceilalti o au despre tine, ci creeaza-ti propria imagine. Una originala.

26. Pastreaza-ti mainile curate. Sau cel putin iluzia curateniei lor. In ochii lumii, mainile tale trebuie sa fie nepatate de greseli sau rataciri. In ochii lumii, comportamentul si actiunile tale sunt intotdeauna impecabile, ireprosabile.

27. Joaca-te cu nevoia oamenilor de a crede pentru a-i face sa te urmeze. Oamenii au o nevoie coplesitoare de a crede in ceva, de a se agata de ceva anume. Daca le oferi ceva in care sa creada si care le da speranta, atunci ii vei cuceri, atragandu-i de partea ta.

28. Atunci cand incepi o actiune, incepe-o cu indrazneala. Chiar daca poti gresi din cauza avantului, ai cele mai mari sanse sa corectezi pe parcurs. Timiditatea si indoielile in schimb nu te lasa nici macar sa incepi.

29. Planuieste totul pana la capat. Gandeste in avans, fa-ti o privire de ansamblu asupra viitorului, vizualizeaza finalitatea actiunilor tale. Este metoda sigura de a nu te lasa coplesit de imprejurari si obstacole.

30. Fa astfel incat sa para ca realizarile si succesele tale au fost obtinute fara efort. Cel puternic nu trebuie sa lase impresia ca depune eforturi vizibile pentru a fi astfel. Daca si cei puternici se chinuie, atunci cum ramane cu cei slabi? Oamenii au nevoie de idoli. Esti invidiat si respectat cand lasi impresia ca ai putea sa faci mult mai mult decat ceea ce faci.

31. Tine sub control optiunile: fa-i pe ceilalti sa se joace cu cartile servite de tine.

32. Joaca-te cu fanteziile oamenilor. Realitatea poate fi punctul slab al oamenilor. Realitatea poate fi uneori atat de dura si grea incat a le oferi celorlalti o fantezie inseamna a-i castiga de partea ta.

33. Descopera care este calcaiul lui Ahile pentru fiecare persoana in parte. Slabiciunea celuilalt se poate transforma in principalul tau avantaj.

34. Comporta-te regeste daca vrei sa fii tratat ca un rege.

35. Invata sa faci totul la timpul potrivit. Cand nu e timpul potrivit, stai in banca ta linistit. Cand este timpul potrivit, da lovitura de gratie. Nu arata niciodata ca esti in criza de timp caci vei arata ca nu detii controlul asupra situatiei.

36. Dispretuieste lucrurile pe care nu le poti avea: ignora-le si ai parte de cea mai buna razbunare.

37. Fascineaza-i pe ceilalti. Creeaza-ti aura de putere. Ia-le ochii celorlalti, foloseste-te de gesturi marete si intr-o interpretare fascinanta si demna ofera-le spectacolele pe care le cer.

38. Gandeste in felul propriu, insa comporta-te ca restul. Daca intr-o lume conventionala iti sustii sus si tare ideile tale neconventionale, exact aceeasi lume va crede ca este luata peste picior si ca te consideri deasupra ei. Mai devreme sau mai tarziu isi va lua revansa intr-un mod la fel de ostil.

39. Arunca momeala daca vrei sa prinzi pestele.

40. Nu te baza pe ceea ce ti se ofera gratis sau prea usor. Ascunde de obicei un interes anume sau o intentie. Pentru lucrurile valoroase, merita sa platesti mult.

41. Nu sta in umbra unui om maret. Ori depaseste-l si realizeaza de doua ori mai mult ca el, ori du-te sa-ti cauti propria lumina.

42. Loveste in pastor si turma se va imprastia. Uneori o multime intreaga urmeaza un signur individ. Uneori, un singur individ poate fi declansatorul si sursa problemelor tale. Daca il indepartezi pe acesta, i-ai indepartat pe toti ceilalti.

43. Fa astfel incat sa ai influenta asupra mintilor si inimilor celorlalti. Influenta, nu constrangere… Constrangerea da nastere la ura si revolta.

44. Dezarmeaza-ti si scoate din sarite adversarul folosindu-te de efectul oglinzii. Fa ce face si adversarul tau. Va fi enervat si pus in incurcatura pentru ca nu iti stie tactica.

45. Nu ezita sa ridici in slavi schimbarea, insa nu schimba prea mult deodata. Schimbarea radicala naste ura si razvratire. Implementeaza schimbarea intr-un mod gentil, legand-o de trecut.

46. Niciodata sa nu apari in ochii celorlalti ca fiind “prea perfect”. Doar zeii sunt asa. Tu esti “aproape perfect”. Permite-ti sa ai defecte din cand in cand. Vei parea mai uman, mai abordabil, mai aproape de ceilalti. Nu lasa insa garda de tot jos.

47. Nu te duce mai departe de telul pe care ti l-ai propus. Daca ai obtinut victoria, trebuie sa stii cand sa te opresti. Si cei care pot mult ajung uneori in punctul in care este ‘prea mult’ pentru ei. Si regii lumii cad. Daca se avanta mai departe decat pot ajunge, au cele mai mari sanse sa cada din pozitia de putere in care se afla.

48. Asuma-ti absenta formei. Fii asemenea apei. Fluid, adaptabil, flexibil, in permanenta pregatit de bune si rele, constient ca nimic nu este sigur si ca schimbarea este inevitabila.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!