Cel mai bun remediu casnic pentru pielea uscată și mâinile crăpate

Cel mai bun remediu casnic pentru pielea uscată și mâinile crăpate

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Pielea uscată și încrețită de pe mâini, în special iarna, se poate datora aerului uscat și lipsei vitaminei D.

Ce efect au cremele din comerț asupra pielii?

În această perioadă, oamenii obișnuiesc să se dea pe mâini cu tot felul de creme, dar conținutul cremelor este absorbit în pori, intră în sânge și apoi merge către ficat.

Asigurați-vă că citiți ingredientele cremelor pe care le aplicați pe piele, deoarece 22% din toate produsele de îngrijire personală au ca bază uleiul.

Cremele conțin solvenți precum benzenul, dar și uleiul mineral, care, apropo, interferează cu absorbția vitaminelor liposolubile A, D, E și vitamina K din piele, provocând deshidratare, uscăciune, roșeață, crăpături și mâncărimi ale pielii sau a mâinilor.

Ți s-a întâmplat vreodată să mergi la magazin sau la farmacie ca să cumperi o cremă pentru a-ți hidrata mâinile, iar după 5 minute să observi că sunt din nou uscate?

Pielea este puternic afectată de substanțele chimice din apa de la robinet, precis de fluor și clor, care sunt foarte agresive pentru pielea nu doar a mâinilor, ci și a feței și a întregului corp.

Cum poți preveni uscarea mâinilor:

Pentru a diminua efectele negative ale apei de la robinet, puteți cumpăra un filtru de duș, această achiziție va fi foarte bună pentru piele.

Toată lumea se teme de viruși și se spală pe mâini de 20 de ori pe zi, dar apa împreună cu substanțele chimice provoacă uscăciune, roșeață, crăpături și exfoliere, iar microbii benefici care trăiesc pe pielea mâinilor mor.

Există mii de microbi benefici care trăiesc pe mâini și pe tot corpul. Deși sunt numiți microbi, sunt microbi prietenoși și există 14 tipuri care trăiesc pe mâini. Examinând microbiomul care trăiește la suprafața pielii, s-a constatat că cea mai mare varietate de specii de ciuperci se găsește de fapt pe călcâi.

O astfel de relație cu microbii se numește simbioză, simbioza înseamnă interacțiune, obținerea de beneficii reciproce. Microbii ne protejează, noi le oferim un loc unde să trăiască, iar microbi diferiți sunt în simbioză între ei, adică învață să trăiască împreună.

Acești așa-numiți microbi nu sunt periculoși, așa că nu este nevoie să ne luptăm cu toți microbii, pentru că fără ei nu putem exista. Microbii produc vitamine și oferă protecție imunitară, iar dacă sunt distruși sau spălați, atunci microbii patogeni, dăunători, încep să se dezvolte pe piele.

Microbii prietenoși se pot transforma în agenți patogeni dacă mediul lor este schimbat. Schimbarea mediului schimbă tipul de microbi care trăiesc pe corp. Când sunt stresați, unii dintre ei înnebunesc, așa că este foarte important să menținem un mediu sănătos și confortabil pentru ca microbii să trăiască și să nu-i supui unui stres constant.

PH-ul pielii nu este alcalin, 4,4 rezultă un mediu acid. Dar dacă PH-ul crește și devine mai alcalin, atunci încep problemele pielii, se umflă și apare inflamația.

Pielea și aspectul unei persoane, părul, unghiile sunt o reflectare a ceea ce se întâmplă în interiorul corpului, o reflectare a ceea ce mănânci. Afectarea pozitivă a sănătății pielii, reducerea carbohidraților din alimentație și postul intermitent sunt două instrumente puternice care vor încetini oxidarea țesuturilor.

Produsele din făină rafinată și cereale și uleiuri vegetale, soia, rapiță și altele, care se găsesc în multe dintre alimentele noastre, accelerează îmbătrânirea pielii.

Pentru a vă menține mâinile în ordine, trebuie să urmați două reguli de bază. În primul rând, evitați produsele care usucă pielea și o îmbătrânesc. În al doilea rând, uitați de cremele care conțin produse petroliere.

Dacă lucrați în grădină și băgați mâinile în pământ, ar trebui să purtați mănuși, deoarece pământul vă poate usca rapid mâinile. Acest lucru este valabil și pentru ceramică, substanțe chimice, solvenți, toate acestea elimină toată vitamina E de pe mâini, iar acestea se vor înroși și se vor crăpa.

Prima sarcină de refacere a pielii este returnarea vitaminelor solubile în grăsimi, vitaminele A D E și vitamina K către piele. În al doilea rând , nu exterminați microbii prietenoși care trăiesc pe piele prin spălarea constantă a mâinilor și expunerea la substanțe chimice. Trebuie să permiteți pielii să regenereze microbii și chiar să îi hrănească.

Cum îți poți hidrata mâinile folosind 3 ingrediente casnice:

1. Gălbenușul de ou

Gălbenușul de ou este ingredientul care conține toate vitaminele liposolubile precum și alte grăsimi esențiale care sunt foarte greu de obținut din alte alimente.

Gălbenușul de ou are mult retinol, vitamina A, vitamina E și are și vitamina D, vitamina K, acizi grași omega-3, toate aceste vitamine putând fi absorbite în piele.

Gălbenușul are multă lecitină, care ajută foarte mult la catifelarea pielii mâinilor, lecitina ajută la combaterea colesterolului rău.

Mai conține, de asemenea, colina, care acționează ca sărurile biliare și ajută la dizolvarea unora dintre nutrienții solubili în grăsimi, astfel încât să ajungă direct în piele.

2. Mierea

Unele soiuri de miere au efecte antibacteriene, antivirale, antifungice și antiinflamatorii. Mierea ajută la vindecarea rănilor și este bună pentru piele, zahărul din miere hrănește microbii.

Totuși, vă recomandăm să nu folosiți mierea pe mâini mai mult de două ori pe săptămână, pentru a nu planta microbi de zahăr și a nu-i supraalimenta.

3. Uleiul de măsline.

Luați 2 linguri de ulei de măsline extravirgin și aplicați-l pe mâini timp de cel puțin 20 de minute. După ce clătim mâinile,  vom observa că sunt foarte moi.

Cel mai bine este să faceți acest lucru înainte de culcare, astfel încât să nu vă spălați pe mâini toată noaptea, timp în care pielea se regenerează. Repetați acest lucru de două ori pe săptămână.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!