Cel mai bun medicament pentru sufletul tau sunt imbratisarile! Nu iti lua la revedere fara o imbratisare, niciodata nu stii cand va fi ultima….

Cel mai bun medicament pentru sufletul tau sunt imbratisarile! Nu iti lua la revedere fara o imbratisare, niciodata nu stii cand va fi ultima….

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 January 2020 in Spiritualitate

„Pentru fiecare minut in care esti nervos, pierzi 60 de secunde de fericire.” – Ralph Waldo Emerson

Imbratisarea este un medicament universal. Ea vindeca. Alina. Imbratisarea reduce tensiunea arteriala si previne atacurile de inima. Imbratisarea ajuta la scaderea cortizolului, hormonului stresului. In timpul imbratisarii se elibereaza oxitocina, hormonul iubirii.

“Milioane si milioane de ani si tot nu mi-ar putea da jumatate din timpul suficient pentru a descrie acea mica clipa de eternitate cand iti pui bratele in jurul meu si eu imi pun bratele in jurul tau.” – Jacques Prevert

Imbratisarea…. un gest mic, banal, facut doar pe jumatate sau din obisnuinta, un gest pe care il luam de cele mai multe ori ca atare… Dar acest gest mic poate face minuni mari pentru fiecare dintre noi. Lasati-va imbratisati cand simtiti nevoia. Acordati o imbratisare daca cel de langa voi are nevoie de ea. Imbratisarea este un medicament universal. Uneori o raza de soare. O consolare… O mangaiere… O speranta… Un gest usor prin care ii amintesti celuilalt ca ii esti alaturi, la bine si la rau…

Imaginati-va ca doua inimi isi strig mainile cu caldura… Este ceea ce se intampla in timpul unei imbratisari. Distanta dintre oameni si inimi se scurteaza considerabil in timpul unei imbratisari autentice. Suntem cel mai aproape de latura noastra umana. Imbratisati cu sinceritate si din toata inima! Imbratisati fara un motiv anume.

Iata cateva lucruri interesante si sfaturi binevenite despre imbratisare. Ele au fost propuse de Dave Ross in “A Book of Hugs” (Cartea imbratisarilor):

“Nu exista imbratisare rea. Exista doar imbratisari bune si imbratisari grozave.

Imbratiseaza pe cineva cel putin o data pe zi. Imbratiseaza de doua ori intr-o zi ploioasa.

Imbratiseaza cu un zambet. A tine ochii inchisi este optional.

‘Cuibareala’ este o imbratisare prelungita.

Imbratisarile de dinainte de culcare alunga visele rele.

Nu imbratisa niciodata maine o persoana pe care ai putea sa o imbratisezi astazi.

Nu poti da o imbratisare fara sa primesti una inapoi.” Dave Ross ( A Book of Hugs):

De ce sa oferim si sa primim imbratisari? Beneficiile imbratisarii si ale atingerii:

– Imbratisarea reuseste, mai pregnant si mai vizibil decat multe din lucrurile care ne inconjoara, sa ne imbunatateasca starea de spirit si sa scada in schimb nivelul de stres.

– Conform unui studiu efectuat in cadrul Universitatii Carolina de Nord, nivelul cortizolului, un hormon secretat de glandele suprarenale in conditii de stres si tensiune, a scazut semnificativ cand persoanele participante la studiu au fost imbratisate de partenerii lor pentru minim 20 de secunde. Un nivel mare al cortizolului poate determina cresterea tensiunii si a nivelului de zahar din sange.

-Imbratisarea reduce tensiunea arteriala, avand astfel un efect benefic asupra inimii si prevenind instalarea anumitor boli ale inimii. Studii recente au demonstrat ca in timpul imbratisarii are loc o eliberare semnificativa de oxitocina, hormonul atasamentului si al iubirii, cel care determina sentimentul de afectiune si de apropiere fata de cineva. Tot oxitocina joaca un rol esential in relatia dintre mama si copil, creand legatura unica dintre cei doi.

-Imbratisarea are un efect calmant, avand rolul de a regla bataile inimii. Conform unui alt studiu, frecventa cardiaca a celor care se imbratiseaza se reduce cu 5-10 batai pe minut. Un alt studiu efectuat in 2000 arata ca bebelusii care au fost imbratisati in timp ce li se efectuau anumite teste la sange au plans mai putin si au avut un ritm al inimii mai regulat decat cei care nu au fost imbratisati.

– Obiceiul de a imbratisa o persoana si de a-i freca usor spatele faciliteaza circulatia sangelui catre organele vitale, contribuind astfel la prevenirea atacurilor de inima.

-Imbratisarea are un efect stimulant pozitiv si asupra sistemului nervos, fiind folosit de multe ori ca si tehnica terapeutica de catre multi psihologi.

-In timpul imbratisarii, se elibereaza in mod natural si alte substante chimice benefice, dopamina fiind una dintre ele. Dopamina este o substanta secretata de creier, responsabila de starea de bine si de buna dispozitie a unei persoane.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!