Cei pe care îi iubim și cei pe care nu îi putem suporta – toți aceștia sunt oglinzile noastre.

Cei pe care îi iubim și cei pe care nu îi putem suporta – toți aceștia sunt oglinzile noastre.

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 June 2023 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Ne reflectăm unii pe alții și trebuie să învățăm să ne vedem în ceilalți. Acest lucru se numește oglinda relațiilor. Într-o astfel de oglindă pot distinge esența mea spirituală. Privind în jur, văd reflecția mea.

Relațiile sunt instrumentul dezvoltării spirituale, iar conștiința unității este scopul lor final. Suntem toți particule indivizibile ale unei conștiințe universale, dar adevărata eliberare are loc atunci când începem să observăm legătura existentă între noi în viața de zi cu zi.

Cei pe care îi iubim și cei pe care nu îi putem suporta – toți aceștia sunt oglinzile noastre. Cine ne place? Cei ale căror trăsături seamănă cu ale noastre. Dorim să fim mai aproape de astfel de oameni, deoarece simțim că în prezența lor aceste trăsături se vor manifesta și mai intens.

În schimb, nu prea ne plac oamenii ale căror caracteristici ne amintesc de acele trăsături ale noastre pe care le reprimăm în noi înșine. Deci, dacă cineva vă stârnește o stare de respingere persistentă, să știți că acea persoană are ceva în comun cu voi, dar nu vă place acest “ceva”. Dacă ați fi pregătit să acceptați aceste calități, ele nu v-ar mai deranja.

Atunci când vă descoperiți că vă place de cineva, determinați exact ce anume v-a plăcut la acea persoană. Frumusețe, eleganță, influență, putere, inteligență? În orice caz, să știți că această calitate menționată este prezentă și în voi. Nu respingeți acest lucru – și poate că viața voastră va deveni mai plină.

Aceste lucruri sunt valabile și în ceea ce privește cei care nu vă plac pe voi. În timp ce vă conectați cu propria voastră esență autentică, trebuie să înțelegeți și să acceptați trăsăturile mai puțin bune ale caracterului vostru. Coexistența opuselor este fundamentul Universului.

Dacă undeva în adâncul vostru nu se ascunde un laș, niciodată nu veți deveni curajos. Și nu veți putea fi generoși dacă în interiorul vostru nu se află un zgârcit. O persoană poate fi virtuoasă doar atunci când împacă virtutea cu opusul său.

Toată lumea este de fapt oglinda ta. Acesta este cel mai mare secret al relațiilor și singurul pe care trebuie să-l înțelegi pentru a transforma toate relațiile tale. Mai exact: fiecare persoană din viața ta este oglinda ta. Ce înseamnă asta? Că ceilalți reflectă mereu părți ale conștiinței tale înapoi la tine, permițându-ți să te vezi, să crești și să îți schimbi convingerile despre cine ești și despre ceilalți.

Și atunci când faci asta, relațiile tale se vor schimba și ele în mod pozitiv. Calitățile pe care le admiri cel mai mult la ceilalți fac parte din conștiința ta, iar același lucru se aplică și calităților pe care le respingi. Aceasta înseamnă că, pentru a schimba ceva în relațiile tale, trebuie să fii schimbarea pe care vrei să o vezi în ceilalți.

Poți învăța să te recunoști în ceilalți realizând că fiecare persoană este oglinda ta. Asta se întâmplă doar atunci când înțelegi cu adevărat ce înseamnă să te vezi reflectat pe tine însuți, că nu mai este loc pentru acuze, nu mai este loc pentru judecată și nu mai este loc pentru a te simți victimă a acțiunilor sau cuvintelor unei alte persoane.

Există doar loc pentru iubire adevărată bazată pe înțelegere și recunoștință. Compromisul vine ușor, iertarea este o constantă și creșterea este inevitabilă. Iar în acest fel, obții și puterea de a părăsi acele relații care nu îți sunt de ajutor în căutarea unei vieți mai pline de bucurie și satisfacție, și mai ales acele relații care te pot răni de fapt.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!