Cei mai fragili oameni sunt cei care par a fi cei mai puternici

Cei mai fragili oameni sunt cei care par a fi cei mai puternici

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 February 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Este incredibil, dar adevărat: acei oameni care ni se par cei mai puternici sunt de fapt cei mai fragili. Sunt forțați să poarte armuri grele și să „îmbrace” o față puternică și curajoasă, dar în spatele acestui lucru toate se ascund o inimă vulnerabilă și o tristețe profundă, despre care nu spun niciodată nimănui.

Oamenii care poartă acest secret în ei înșiși sunt, de obicei, foarte sensibili. Cea mai mică formă de bunătate sau cuvintele pline de recunoștință sunt suficiente pentru a-și umple inimile de fericire. În același timp, fiecare greșeală sau jignire îi face să se simtă disperați. Această hipersensibilitate îi face să sufere profund în timp ce se ciocnesc cu lumea exterioară.

„Dacă ne înțepați, nu sângerăm?

Dacă ne gâdilăm, nu râdem?

Dacă suntem otrăviți, nu murim? ”- William Shakespeare, negustorul de la Veneția.

Cu toții cunoaștem astfel de oameni. Arată de parcă ar fi capabili să reziste la orice încercări și să treacă prin furtuni, dar de îndată ce se împiedică puțin, masca „puterii” cade imediat. Ei poartă armuri de oțel, dar dacă le atingi, vei vedea rugina. Acestea sunt urmele de lacrimi pe care le ascund de toată lumea.

Fiecare persoană fragilă își ascunde sensibilitatea. Astfel de oameni sunt foarte înțelepți și au nevoie de sprijin și respect. Au pielea foarte subțire și reacționează instantaneu la orice schimbări, insulte sau neînțelegeri, pe care le percep ca fiind aproape sfârșitul lumii.

Fragilitate și vulnerabilitate

Să începem prin a defini ce este fragilitatea emoțională. Acesta nu este deloc un semn de slăbiciune, așa cum ar putea crede cineva la prima vedere. În primul rând, aceasta este o percepție mai clară a realității, cu alte cuvinte – o persoană trece totul prin inima sa. Dar această abilitate duce și la vulnerabilitate emoțională, cu care este foarte dificil de trăit.

Pentru a-și proteja cumva lumea fragilă, astfel de oameni folosesc diverse scuturi. Unii compensează acest lucru cu un caracter puternic și hotărât. Mai mult decât atât, singurul lor scop este să își protejeze granițele.

Când oamenii cu inimi fragile se confruntă mereu și cu nedreptate și răutate, devin foarte neîncrezători. Încep să fie suspicioși cu privire la absolut toate evenimentele sau chiar la indicii, interpretând orice lucru mic ca o amenințare pentru ei înșiși.

După cum spunea Leonardo da Vinci: „acolo unde există mai multă sensibilitate, există întotdeauna mai multă suferință”.

Îți îmbraci din ce în ce mai multe armuri de oțel, încercând să te izolezi de lume și să te simți confuz și nesigur. Înțelegeți că viața nu este un câmp de luptă în care trebuie să vă apărați constant împotriva atacurilor inamice. Lucrează asupra ta, crește, maturizează-te, înțelege-te și încetează să cauți dușmani acolo unde nu sunt. Mai jos vom explica cum se face acest lucru.

„Fii bun cu ceilalți. Deoarece, toți cei pe care îi întâlnești duc o bătălie în suflet despre care nu știi nimic.” – Platon.

Învață să supraviețuiești într-o lume plină de răutate

Oamenii tind să respingă fragilitatea ca semn al slăbiciunii și al neputinței. Se întâmplă instinctiv. Sensibilitatea noastră este o amenințare, așa că, construim ziduri uriașe și ne ascundem în spatele lor.

Pentru a vindeca acest lucru, încercați să vă „îmblânziți” hipersensibilitatea. Dacă trăiești cu frica constantă că această lume este plină de „ace”, atunci pielea ta subțire și inima fragilă vor exploda pur și simplu la cea mai mică atingere.

Încearcă să rămâi calm, pentru că uneori cel mai rău dușman ești tu însuți. Ajută-ți mintea să obțină un echilibru. Nu vă concentrați atât de mult pe ceea ce v-a spus cineva sau cum vă judecă. Singura persoană care te poate judeca ești tu însuți. Și nimeni altcineva.

Viziunea ta subiectivă asupra lumii și tendința ta de a exagera totul conduc la gânduri obsesive care îți otrăvesc întreaga viață. Amintiți-vă că oamenii vă simt tensiunea. Dacă ești întotdeauna în defensivă, îi împingi pe ceilalți oameni de lângă tine. Nu intrați în acest cerc vicios: este foarte greu să ieșiți din el.

Oamenii fragili își pot exprima sensibilitatea excesivă într-un mod complet diferit: prin artă, muzică și alte tipuri de activitate creativă. Găsește-ți modalitatea de a face față hipersensibilității care te face să suferi.

Amintiți-vă că a fi sensibil este un mare cadou, dar hipersensibilitatea poate fi deja un dezavantaj. Da, ești mai fragil din punct de vedere emoțional decât ceilalți oameni, dar acesta nu este un blestem sau sfârșitul lumii.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!