Cei dragi te devalorizează? Expresii care arată că oamenii pe care îi iubești nu te respectă și încearcă să te coboare în fața celorlalți

Cei dragi te devalorizează? Expresii care arată că oamenii pe care îi iubești nu te respectă și încearcă să te coboare în fața celorlalți

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Trădarea celor apropiați. Ascunsă. Neașteptată. Periculoasă. De unde nu te aștepți! Astăzi am decis să aduc în discuție ceea ce mulți încearcă să nu observe – vorbesc despre modul în care oamenii apropiați vă evaluează și cum aceasta afectează în timp viața voastră.

De ce nu ar trebui să ignorați această problemă?

Motivul este că nu toți dintre voi realizează consecințele negative care apar ca rezultat al desconsiderării sistematice și constante din partea celor apropiați. Multe persoane se confruntă în mod regulat cu această problemă și pur și simplu nu înțeleg întreaga gravitate a situației.

Să începem cu fraza pe care cu toții, din păcate, o auzim uneori:

“Nu e treaba ta” sau “Vezi-ți de ale tale…”.

Știți ce înseamnă asta, de fapt? Cei apropiați se îndoiesc de capacitatea voastră de a face față unei anumite situații, ceea ce anulează eforturile și talentele voastre.

Dar chiar și atunci când un apropiat vine cu o idee nouă, chiar dacă e vorba de niște idei ciudate, cu excepția celor absurde, acestea ar trebui susținute, nu estompate.

Astfel veți putea dobândi experiență și învățăminte pe drumul către succesul vostru!

Însă această desconsiderare sistematică va duce în timp la faptul că veți începe să credeți că nu veți reuși în nimic.

Puteți veni pentru un sfat, însă după astfel de cuvinte, puteți pierde dorința de a crea sau de a încerca ceva. Pur și simplu, o persoană începe să nu mai creadă în sine și, prin urmare, în ceilalți.

Prin urmare, ar trebui să evitați persoanele de la care auziți aceste cuvinte dăunătoare.

Următoarea frază – “Exagerezi totul“.

Asta înseamnă direct desconsiderarea și suprimarea sentimentelor voastre.

De exemplu, dacă treceți printr-o despărțire sau ați pierdut un loc de muncă și cineva spune: “Calmează-te, exagerezi prea mult.” La prima vedere, această persoană vrea să vă liniștească, dar tot este o formă de desconsiderare.

Ce se întâmplă când suprimați în mod constant emoțiile voastre?

Începeți să le ascundeți tot mai des și să vă inhibați. Puteți crede că reacționați prea puternic la anumite evenimente. Însă când încercați să controlați în mod constant emoțiile voastre, acest lucru afectează negativ starea voastră de bine și tulbură sănătatea voastră emoțională.

De aceea, ar fi mai bine să vă permiteți să vă exprimați sentimentele pentru a trăi în armonie și liniște.

Dar mai mult decât atât…

Există și alte fraze de la cei apropiați, care insuflă în voi îndoială cu privire la propria voastră importanță și opinie.

Să presupunem că sunteți cu prietenii și decideți unde să mergeți astăzi, iar majoritatea votează pentru a merge la grătar lângă râu, dar voi nu doriți să mâncați carne și să hrăniți țânțarii.

Vă exprimați opinia voastră și auziți în răspuns:

“Ei bine, deja am decis” sau “Haide, nu contează”.

Ce se întâmplă?

Opinia voastră este pusă pe loc secund. Aveți impresia că nu contează și nimeni nu vă respectă.

Dacă cei apropiați și prietenii voștri fac acest lucru des, în timp va fi din ce în ce mai dificil să vă exprimați opinia și s-ar putea să renunțați cu adevărat să o faceți.

Acest tip de desconsiderare duce la sentimentul că nimeni nu vă ascultă.

O situație tristă.

Ce poți să faci?

Dacă vă confruntați cu desconsiderarea din partea celor apropiați, nu ar trebui să tăceți. Încercați să le comunicați sentimentele și emoțiile voastre, apărați-vă limitele personale. Iar dacă asta nu funcționează, atunci poate ar trebui să revizuiți relațiile cu aceste persoane.

Deci, doamnelor și domnilor, mă interesează părerea voastră cu privire la acest subiect. Aveți propriile voastre povești sau metode de a face față unor astfel de situații?

Împărtășiți-vă gândurile și ideile în comentarii!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!