Ceea ce judecam la alte persoane reprezinta de fapt ceea ce nu am accepta niciodata la noi!

Publicitate

Viata nici nu te binecuvanteaza, nici nu te pedepseste. Ea colaboreaza cu tine pentru a te ajuta sa te trezesti la adevarul a ceea ce esti. Viata este invatatorul tau; ea iti ofera un continuu feedback, o continua corectie, dar tu nu alegi sa asculti…

Daca incerci sa gasesti forma perfecta – serviciul perfect, relatia perfecta – vei fi mereu frustrat. Lumea nu ofera perfectiunea in aceasta privinta; ea iti ofera pur si simplu oportunitatea de a evolua si de a te schimba.

Daca te uiti in jurul tau, vei vedea multe cai deschise autoexprimarii; unele iti vor cere sa te adaptezi. E ok, e bine sa fii adaptabil, e bine sa intelegi ca acelasi lucru poate fi spus si facut in multe feluri. Desprinde-te de ideile tale preconcepute, fiecare moment este nou si fiecare situatie cere ceva diferit de la tine. Fiecare experienta ce vine spre tine te va intreba daca esti dispus sa nu te mai cramponezi, daca esti dispus sa ai incredere, daca esti dispus sa pasesti afara din timp.

Lumea nu-ti poate oferi o viata stabila si previzibila; toate lucrurile din lume se afla intr-un proces de schimbare, nimic nu e stabil si previzibil. Nimic nu-ti va oferi altceva decat securitate temporara. Gandurile vin si pleaca, relatiile incep si se termina, trupurile se nasc si pier. Iata tot ce iti poate oferi lumea: evolutie, schimbare, caracter tranzitoriu al lucrurilor.

Ca sa pricepi ceva din aceasta lume, trebuie sa inveti sa privesti dincolo de forma, catre intentia creativa; fii receptiv la intentia aflata in spatele modului de exprimare a unei persoane si vei vedea mai clar ce inseamna aceasta pentru ea. A privi dincolo de forma este un alt mod de a spune “priveste dincolo de propriile tale idei preconcepute“.

Publicitate

Ca sa-l vezi pe semenul tau asa cum este el in realitate, trebuie sa privesti dincolo de prejudecatile tale despre el. Daca vrei sa-l cunosti, trebuie sa te apropii de el, sa-ti deschizi inima si sa-l intrebi care ii este intentia.

Fiecare situatie din viata ta iti ofera oportunitatea de a capata o mai mare apropiere de ceilalti si o mai mare libertate. Daca vrei sa gasesti adevarul, priveste inauntrul tau, priveste-ti propriile intentii. Atunci nu este cu putinta sa interpretezi gresit intentiile altuia. Pana nu vei intelege ca oricine este bun, iti va fi greu sa gasesti bunatate in tine insuti sau in altii. Renunta la judecatile pe care vrei sa le faci, caci ele nu sunt altceva decat un atac lipsit de sens impotriva cuiva a carui bunatate nu o poti vedea.

Nu exista fiinta umana care sa nu merite iertarea si iubirea ta. Fiecare judecata pe care o faci despre aproapele tau vadeste cu mare precizie ceea ce urasti sau nu poti accepta la tine insuti; nu urasti pe cineva decat in cazul in care iti aduce aminte de tine insuti…

Aceasta lume este o scoala si ai venit aici ca sa inveti; a invata inseamna a face greseli si a le corecta. A invata nu inseamna a face tot timpul ceea ce este bine; daca ai face tot timpul ceea ce e bine, ce nevoie ar mai fi sa vii la scoala?

Nu incerca sa fii perfect, este un tel nepotrivit; doreste in schimb, sa recunosti fiecare greseala pe care o faci, ca sa poti invata din ea. Perfectiunea vine spontan si fara efort numai atunci cand spui adevarul, cand renunti la dorinta de a-i impresiona pe altii, cand iti abandonezi falsa mandrie.

Impartaseste altora din experienta ta, dar nu cauta sa le-o impui, caci nu stii ce nevoi au altii si nu este treaba ta s-o stii; aminteste-ti de ceea ce este bun in aproapele tau si in tine insuti, recunoaste-ti greselile si fii tolerant fata de greselile pe care le fac altii.

Publicitate
Alte Articole
Personalitate

I-am cerut Lui Dumnezeu o sotie buna, tandra, blanda, plina de compasiune, iubitoare, sincera… insa el mi-a raspuns – “Nu pot sa iti dau ceea ce nu esti”.

Publicitate

“Caută mai bine să te învingi pe tine decât soarta şi să-ţi schimbi mai degrabă dorinţele decât ordinea lumii.” — René Descartes

Cu ani in urma, in timp ce ma rugam, i-am cerut lui Dumnezeu sa imi trimita o sotie. “Cere si ti se va da”… I-am spus lui Dumnezeu nu doar ca as vrea o sotie, dar i-am explicat si ce fel de sotie cautam. I-am spus ca vreau o sotie care sa fie buna, tandra, blanda, plina de compasiune, iubitoare, sincera, calma, generoasa, afectuoasa, intelegatoare, pasionala, cu un suflet cald, inteligenta, sa aiba simtul umorului, sa fie senzuala si de incredere.

Am specificat si cum as vrea sa fie din punct de vede fizic. Si pe masura ce timpul trecea, am mai adaugat cateva lucruri pe aceasta lista a dorintelor inimii mele.

Apoi, intr-o noapte, Dumnezeu a vorbit inimii mele si a spus: “Fiule, nu pot sa iti dau ceea ce mi-ai cerut”. Am spus: “De ce, Doamne?”. El a spus: “Fiindca sunt un Dumnezeu al dreptatii si nu pot sa fac ceva care sa nu fie drept”. I-am spus: “Doamne, nu inteleg de ce nu pot avea ceea ce te-am rugat. “Atunci o sa iti explic.”, mi-a spus Dumnezeu. “Nu ar fi drept din partea mea sa iti indeplinesc dorinta caci nu pot sa iti dau ceva ce tu insuti nu esti.”

“Nu ar fi drept din partea mea sa iti dau o persoana care este iubitoare daca tu uneori poti fi plin de ura sau pe cineva care este bun daca tu poti sa fii rau, pe cineva care este iertator si tu sa porti in continuare ranchiuna in suflet, pe cineva care este sensibil si tu sa fii indiferent etc.”

Mi-a spus: “In loc sa pierzi timpul incercand sa gasesti pe cineva sau sperand ca o sa-ti dau pe cineva cu toate calitatile pe care le cauti, mai bine ti-ai permite sa devii tot ceea ce cauti. Caci nu pot sa iti dau ceea ce nu esti”.

Modeleaza-ti inima si spiritul astfel incat sa devii ceea ce cauti si Ea te va gasi.

Cea mai importantă relaţie este cea pe care o ai cu tine. De acolo pleacă totul. Acela e modelul care îţi ghidează viaţa. Dacă relaţia ta cu tine este bună, atunci te poţi declara un om împlinit, altfel mai ai de lucrat.

Publicitate

Se spune să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi. Păi cum să-l iubeşti dacă tu nu te iubeşti pe tine? Ai grijă de tine, acceptă-te, iubeşte-te, răsfaţă-te, petrece timp cu tine. Fă-ţi surprize, ieşi în oraş şi delectează-te cu ceva frumos de văzut sau de gustat.

Aşteptăm să ne scoată cineva în oraş şi dacă nu se găseşte nimeni să o facă, preferăm cei patru pereţi. De ce avem nevoie de altcineva care să ne arate că viaţa e frumoasă, că există milioane de motive să ne bucurăm? Aşteptăm să ne facă altcineva fericiţi când aceasta este datoria noastră principală. Nu a celor de lângă noi. Nu a jumătăţii noastre. A noastră. Şi e atât de simplu, dacă ne concentrăm pe a fi şi nu pe a avea.

Relaţia pe care o ai cu tine este importantă şi pentru că le arată celorlalţi cât valorezi tu în ochii tăi. În funcţie de această valoare, te vor preţui şi ei. Cum poţi să ceri altcuiva să îţi ofere ceea ce tu nu consideri că meriţi? Respect, apreciere, dragoste, încredere. Pentru a le primi e necesar să le deţii înainte. Să le fi primit de la tine.

Pentru tine cea mai importantă persoană eşti tu. Cea mai grozavă, cea mai bună! Tu înainte de toţi şi de toate. Pentru că numai aşa te vei putea concentra asupra celorlalţi. Numai dacă ţi-e bine, ai timp şi disponibilitate să-i asculţi şi să-i ajuţi pe alţii, sau pur şi simplu să trăieşti în pace lângă ei.

Relaţia pe care o ai cu tine trebuie întreţinută şi prin timp petrecut împreună. Însă foarte mulţi dintre noi fug de aşa ceva, şi-o numesc singurătate. Să petreci o zi citind, meditând, plimbându-te înseamnă să petreci timp de calitate cu cea mai importantă persoană din viaţa ta…TU. Înseamnă să-ţi încarci bateriile şi să fii recunoscător că încă îţi mai permiţi să ai acest timp doar pentru tine.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet