Ceasul biologic meridian: De ce s-ar putea să vă simțiți rău în anumite momente ale zilei

Ceasul biologic meridian: De ce s-ar putea să vă simțiți rău în anumite momente ale zilei

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 February 2021 in PsihologieRemedii NaturisteSanatateSpiritualitateStiinta

Ceasul biologic meridian este un element important al medicinei chineze pe care se bazează medicii atunci când planifică tratamentul sau intervenția chirurgicală. Acesta se bazează pe doctrina proprietăților energiei Qi și capacitatea acesteia de a regla canalele energetice și de a influența bunăstarea unei persoane.

Potrivit învățăturii, Qi în diferite momente ale zilei trece prin organele interne, suprimă sau stimulează activitatea sistemelor, a vaselor de sânge și a intestinelor. Când suntem bolnavi, corpul ne trimite anumite semnale sub formă de durere, spasme sau insomnie. Cunoscând caracteristicile ciclului zilnic, puteți stabili ce organ are nevoie de tratament.

Cum funcționează ceasul biologic

Medicii chinezi sunt siguri că energia Qi trece prin fiecare organ și o menține timp de 2 ore. Pe baza observațiilor seculare, au compilat un ciclu biologic. Se utilizează pentru diagnosticarea bolilor, accelerarea tratamentului și recuperării pacientului.

5:00 – 7:00 dimineața

Intestinul gros pornește, peristaltismul se îmbunătățește. Momentul perfect pentru a face o baie sau duș, curăța și elimina energia negativă. Faceți o plimbare în aer curat, faceți o încălzire ușoară. Primul fel de mâncare trebuie făcut din alimente bogate în fibre: cereale, tărâțe, fructe.

7:00 – 9:00 dimineața

Stomacul funcționează excelent, micul dejun este complet digerat. Timpul este ideal pentru a primi informații pozitive, pentru a lucra asupra ta. Pentru întreținerea corpului, mâncați niște proteine ​​sub formă de brânză de vaci, carne, piureuri de fructe sau salată pentru desert.

9:00 – 11:00

Este timpul ca splina și pancreasul să funcționeze, declanșând imunitatea. În termen de 2 ore, sunt produse enzime pentru digestie, organismul primește maximum de vitamine și microelemente. Încercați în această perioadă să vă mișcați mai mult, să lucrați, să fiți activi.

11:00 – 13:00

Inima funcționează mai bine, vasele sunt în formă bună și furnizează oxigen tuturor țesuturilor, organelor și creierului. Acesta este momentul pentru o masă completă. Asigurați-vă că includeți supă de legume sau ceai în meniu, beți ceai de plante sau infuzie. Puteți rezerva 30-40 de minute pentru un somn ușor.

13:00 – 15:00

Perioada de activitate a intestinului subțire, nutrienții sunt mai bine absorbiți de organism. Procesele încetinesc, alimentele sunt digerate. Participați la activități calme și monotone.

15:00 – 17:00

Este timpul să curățați și să vindecați vezica urinară. Metabolismul și detoxifierea sunt declanșate. Perioada este recomandată pentru studiu, comunicare și dobândirea de cunoștințe. Bea o ceașcă de ceai fierbinte sau apă cu lămâie, ghimbir și miere pentru a-ți curăța corpul.

17:00 – 19:00

Energia curge prin rinichi și sistemul excretor. După cină, asigurați-vă că faceți o plimbare, vă recuperați cu auto-masaj, tratamente faciale, mergeți la dans sau o sală de sport. Mesele trebuie să fie ușoare și sănătoase pentru a completa detoxifierea.

19:00 – 21:00

Pregătindu-se pentru odihnă, corpul verifică activitatea inimii și a pericardului. Petreceți un timp liniștit cu o nouă carte, pictură sau un masaj la picioare. Medicii chinezi consideră această perioadă cea mai favorabilă pentru a concepe un copil.

21:00 – 23:00

Energia este trecută printr-un triplu încălzitor care declanșează sistemele limfatice și endocrine. Organele produc mai multe enzime, începe regenerarea țesuturilor. Du-te la culcare în această perioadă. Renunțați la televizor pentru cărți ușoare sau muzică.

23:00 – 1:00 dimineața

Vezica biliară lucrează activ, pregătind enzime pentru digestia de dimineață a alimentelor. Pentru a reduce sarcina, renunțați la băuturi alcoolice, cafea și ceai tare seara, nu mâncați carne grasă, produse de patiserie și dulciuri la cină.

1:00 – 3:00 dimineața

Ficatul se curăță, se produc enzime utile și se detoxifică. Pentru durere, bea ceai verde, uită de cafea și alcool, fă sport, nu renunța la cină pentru o siluetă subțire.

3:00 – 5:00 dimineața

Plămânii se deschid, mucusul este îndepărtat. Porii se deschid, toxinele sunt îndepărtate prin glandele sudoripare. Dacă vă treziți frecvent în aceste ore, mergeți la sport pentru a crește rezistența, beți mai multă apă curată și mâncați bine.

Munca multor organe afectează în mod direct starea emoțională a unei persoane. Folosind proprietățile energiei Qi, puteți curăța corpul de toxine, preveni dezvoltarea bolilor cronice.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!