Ceaiuri naturale și sănătoase pentru curățarea colonului

Ceaiuri naturale și sănătoase pentru curățarea colonului

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Ați auzit vreodată de beneficiile ceaiurilor medicinale pentru sistemul digestiv? Intestinul gros este ultima parte a sistemului digestiv. Este un tub lung, gol, în care corpul depozitează deșeurile. În acest articol vă vom prezenta câteva ceaiuri eficiente pentru curățarea colonului.

Calitatea funcției colonului afectează sănătatea și influențează cât de bine absoarbe corpul apa și sodiul pentru a menține niveluri bune de electroliți. Colonul lucrează în mod constant pentru a elimina toxinele din corp prin apă. Cu toate acestea, uneori apar probleme din cauza supraîncărcării sau a dezechilibrului florei bacteriene.

Din acest motiv, recomandăm curățarea regulată a colonului pentru a evita complicațiile cu sistemul digestiv sau sănătatea în general. Una dintre cele mai simple și mai fiabile modalități de curățare a colonului este consumul de ceaiuri medicinale care au proprietăți digestive și antiinflamatorii. Bea-le regulat sau măcar pentru o perioadă de timp și astfel ți se va restabili pH-ul natural și se vor elimina reziduzile.

Ceaiuri naturale pentru curățarea colonului:

1. Ceai pentru curățarea colonului cu fenicul

Semințele de fenicul sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii și digestive. Astfel, ceaiul de fenicul este un detoxifiant care ajută la curățarea colonului fără a provoca iritații. Este adesea recomandat pentru calmarea inflamației cavității abdominale, reducerea senzației de balonare și a altor simptome însoțitoare care provoacă acumularea de toxine în colon.

Puneți o linguriță de semințe de fenicul (5 grame) într-un pahar de apă clocotită și lăsați la infuzat timp de 10 minute, apoi strecurați-l și îndulciți-l cu o lingură de miere organică. Beți acest ceai pe stomacul gol, timp de 3 săptămâni la rând.

2. Ceai pentru curățarea colonului cu anason

Anasonul elimină flatulența și are proprietăți de curățare care elimină gazele și îmbunătățesc mișcările intestinale pentru a scăpa de substanțele reziduale din colon. Compușii săi activi îmbunătățesc digestia și ajută la descompunerea deșeurilor, care se acumulează adesea în colon.

Pune o lingură de semințe de anason (15 g) într-un pahar de apă clocotită și lasă la infuzat pentru 10 minute, după care îl poți strecura. Bea această infuzie pe stomacul gol timp de 2 sau 3 săptămâni la rând. De asemenea, o poți bea de trei ori pe săptămână pentru a preveni indigestia .

3. Ceai de salvie pentru curățarea colonului

Salvia este un antiinflamator natural care ajută la restabilirea funcției intestinale pentru a scăpa de toxine. Ceaiul de salvie este adesea recomandat pentru ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil, precum și a vărsăturilor și a diareei.

Se pune o linguriță de salvie într-un pahar cu apă clocotită și se acoperă cu un capac. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară. Bea acest ceai cald de două ori pe zi, repetă acest lucru timp de 2 săptămâni la rând.

4. Ceai de mentă

Cunoscută pentru capacitatea sa de a ameliora problemele digestive, infuzia de mentă este un remediu care ajută la curățarea intestinelor în cazurile de obstrucție, iritație sau constipație. Are un efect ușor asupra florei bacteriene și reduce gazele.

Pune o lingură de frunze de mentă (5 g) într-un pahar de apă clocotită și lasă la infuzat pentru 10 minute. Strecoară și bea infuzia pe stomacul gol in timpul zilei. Ia acest remediu cel puțin 3 săptămâni la rând.

5. Ceai pentru curățarea colonului cu cimbru

Cimbrul este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a promova digestia și de a restabili funcționarea eficientă a colonului. De asemenea, îmbunătățește absorbția nutrienților și previne acumularea deșeurilor în stomac și intestine.

Se pune o linguriță de cimbru într-un pahar cu apă clocotită și se lasă la infuzat câteva minute. Strecurați ceaiul, iar după ce se răcește adăugați o lingură de miere. Bea o cană de ceai după fiecare masă timp de trei săptămâni.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!