Cea mai multa energie o absorbim si emanam cu ajutorul mainilor! Cum sa atragem corect energiile benefice!

Cea mai multa energie o absorbim si emanam cu ajutorul mainilor! Cum sa atragem corect energiile benefice!

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 December 2019 in Spiritualitate

Mana ne ajuta sa scriem. Mana ne ajuta sa ne exprimam prin gesturi gandurile. Mana ne ajuta sa cream arta. Mana ne ajuta sa ne conectam la ceilalti. Mana este un puternic simbol al puterii si energiei in interactiunea dintre oameni.

Mana, un simbol puternic al civilizatiilor de pretutindeni

Simbolistica mainilor este extrem de importanta deoarece ne poate ajuta sa ne intelegem la nivel profund gesturile si sa le analizam dintr-o perspectiva complet noua. In primul rand, am fost lasati pe Pamant cu doua maini, lucru ce ne impinge sa legam simbolistica mainilor de numarul 2 din Numerologie.

2 sau dualitatea este un simbol numerologic ce include atribute precum:

  • ECHILIBRU
  • ALEGERE
  • CONTRAST
  • DREPTATE (balanta cu doua talere)

Mana dreapta si mana stanga ca simbol

  • Mana dreapta este un simbol al HOTARARII, pe cand cea stanga reprezinta PASIVITATEA.
  • Mana dreapta este un simbol al COMPASIUNII, pe cand cea stanga al DREPTATII.
  • Mana dreapta este un simbol SOLAR, pe cand cea stanga este unul LUNAR.
  • Mana dreapta reprezinta un simbol al LOGICII, pe cand cea stanga al EMOTIEI.
  • Cu mana dreapta DARUIM, pe cand cu cea stanga PRIMIM.
  • Mana dreapta este un simbol pentru CONSTIINTA, iar cea stanga pentru INCONSTIENT.

Mana in Culturile Asiatice

In Culturile Asiatice, mana stanga reprezinta un simbol al energiei YIN, in timp ce mana dreapta este simbol al energiei YANG. In ilustratiile asiatice, mainile impreunate ori stranse sunt iconuri ale prieteniei si loialitatii fata de o anumita persoana importanta din viata cuiva. In arta asiatica, mainile ascunse indica umilinta si chiar respect pentru un individ impunator.

La fel, in vechile timpuri, asiaticii obisnuiau sa daruiasca lucruri cu mana dreapta si sa primeasca orice cu mana stanga. Acest act simplu se pare ca poate avea o influenta subconstienta extraordinara si rezultate uimitoare in viata noastra.

In Budism, dar si in Hinduism, pozitiile pe care le facem cu mana, cunoscute si sub numele de mudre sunt extrem de importante in transmiterea gandurilor si a afectelor ori chiar a puterilor divine. Mana in diverse pozitii reprezinta un simbol al energiei procurate prin meditatie, receptivitate, unitate si intelepciune.

Mana ca simbol in alte culturi

In Cultura Celtica (dar si in alte culturi), mana era un simbol al puterii spirituale. Mai mult, se credea despre maini ca nutresc putere energetica, ele fiind partea corporala principala pentru invocarea zeilor si a zeitelor celti si druizi.

In Cultura Nativ-Americana, mana era un simbol nelipsit in comunicare. Atunci cand tineau un discurs ori doreau sa comunice un eveniment important multimii, gestica mainilor era considerate un element cheie in transmiterea corecta a mesajului.

Din timpuri stravechi si pana astazi, mana a fost perceputa ca un ghidaj al puterii, fiind capabila sa transmita energia nevazuta in lumea formei. Cuvantul latin pentru manifestare este format in jurul cuvantului MANUS ce inseamna mana.

Luand in considerare aceste lucruri pe care le-am descoperit despre mana ca simbol, sa incercam deci sa devenim mai constienti de puterea gesturilor noastre si sa invatam sa le folosim pentru a exprima personalitatea si intentiile noastre. Iata cateva modalitati inedite prin care putem deveni constienti de eficacitatea si puterea transmisa de maini:

Incearca sa mananci sau sa daruiesti lucruri cu mana dreapta in mod constient.

La fel, primeste ceea ce ti se ofera cu mana stanga.

Creaza-ti propriile gesturi spirituale ale mainii ca un simbol al daruirii tale fata de Divinitate.

Comporta-te precum amerindienii si foloseste limbajul mainilor mai des pentru a transmite corect si la nivel nonverbal mesajul tau.

Deseneaza conturul mainilor tale pe o hartie si coloreaza-le intuitiv. Priveste apoi desenul si incearca sa descoperi lucruri noi despre tine si personalitatea ta.

Atunci cand esti intr-o stare de relaxare sau meditativa, apasa-ti buricele degetelor intre ele (impreunand mana stanga cu cea dreapta) si concentreaza-te asupra energiei pe care o transmit in intregul organism. Starea ta de spirit cu siguranta se va schimba!

Picteaza cu degetele.

Studiaza tainele chiromantiei.

Incearca sa scrii cu mana ta mai putin dominanta (stanga in cazul dreptacilor si invers) si observa ce ganduri exprimi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!