„Cea mai mare greșeală pe care o poți face în viață este frica constantă de a face o greșeală.” O pilda minunata care te va face sa ai mai mult curat in tine

Publicitate

Auzind poveștile oamenilor talentați, de fiecare dată observ că sunt niște constatări făcute după nenumărate greșeli.

Înțelegem cu toții importanța de a face greșeli, pentru că doar în acest mod vom învăța să fim mai înțelepți în viitor.

MK Asante, un scriitor contemporan și cel mai tânăr profesor de la Universitatea de Stat din R.L.Morgan, a descoperit modul incredibil de a conștientiza valoarea fricii pe care o simți înainte de a greși.

Când era adolescent cu probleme la școală, profesoara de limbă engleză i-a pus în față o foaie albă și i-a spus:

– Scrie!

– Ce să scriu? – a întrebat el.

– Orice vrei.

Acest răspuns i-a schimbat viața.

Reamintindu-și acest eveniment, Asante a scris: „M-am uitat la foaia albă care strălucea ca un ocean în care se scăldau posibilitățile.

Pustietatea ei m-a îndemnat să-mi spun povestea. Dar nu am putut. Eram speriat și înghețat. Erau multe lucruri pe care vroiam să le spun, dar mâna nu mi se mișca, cuvintele fiindu-mi blocate, ca apa de sub gheață”.

Apoi profesoara i-a spus cele mai importante cuvinte din viața lui:

„Pentru a începe, nu trebui să fii măreț, dar pentru a ajunge măreț, trebuie neapărat să începi.”

În acel moment mi-am dat seama că acea foaie albă sunt eu, e fiecare om care se oprește din frica de a face greșeli sau de a fi înțeles greșit.

Deja bine cunoscut, Asante s-a dus la o închisoare pentru a ține un seminar cu prizonierii despre arta de a scrie. În acel loc a întâlnit tineri deciși să-și schimbe complet viața.

Ieșind de acolo, a descoperit că unul dintre participanții seminarului, nu avea saltea în cameră.

– O am, dar nu dorm pe ea.

– Pe ce dormi?

– Pe podea sau pe carcasa de fier. Oriunde, numai nu pe saltea. Înțelegi? Eu nu pot dormi pe ea. Este prea confortabil și nu vreau să simt confortul într-un astfel de loc.

Pentru acest bărbat, salteaua confortabilă l-ar fi împăcat cu faptul că efectele greșelilor sunt ireversibile. Și astfel nu ar fi reușit să scape din aceste condiții pentru a obține mai mult.

În acel moment, Asante i-a întins o foaie albă.

Fiecare dintre noi este ca și această foaie albă, care așteaptă să noteze pe ea noile realizări. Scrie-ți povestea în fiecare zi. Și nu uita: doar frica față de această coală albă face ca o istorie obișnuită să devină una minunată.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Sfaturi pentru a-ţi creşte încrederea în forţele proprii

Înfrânge-ţi temerile!

Publicitate

Fiecare experienţă, oricât de dramatică ar fi, te întăreşte şi îţi dă curajul să mergi mai departe. De aceea, în loc să creezi bariere mentale atunci când dai de greu, fii curios, sfătuieşte Positivity Blog. Această atitudine te va ajuta să fii deschis şi entuziast, dar şi să percepi lucrurile care te înspăimântă ca pe o joacă, ceva distractiv şi interesant. Modul în care judeci lucrurile te va ajuta să îţi învingi temerile.

Acţionează!

Dacă ai reuşit să îţi înfrângi teama, eşti pregătit să treci la fapte, iar acţiunile te vor ajuta să îţi creşti încrederea în forţele proprii. Dacă doar stai să te gândeşti la ceea ce ai de făcut, nu reuşeşti decât să îţi alimentezi starea negativă interioară. În schimb, începând un lucru şi finalizându-l vei descoperi acea senzaţie nemaipomenită pe care munca dusă până la capăt ţi-o oferă. Rezultatul acţiunii tale s-ar putea, de asemenea, să te ajute să îţi creşti încrederea în tine.

Acceptă eşecul ca parte normală a vieţii!

Nu suntem perfecţi, nu avem întotdeauna dreptate şi nu toate lucrurile decurg conform planului. Dar dacă nu îţi este teamă că la un moment dat vei da greş, înseamnă că ai înţeles că eşecul nu este un capăt de drum şi că ai puterea de a trece peste un astfel de episod negativ. Momentele în care greşim ne ajută să acumulăm experienţă, să învăţăm, să observăm părţile noastre slabe şi astfel să putem să le corectăm.

Păstrează-ţi optimismul!

Cu toţii avem această super-putere, de a judeca lucrurile dintr-o perspectivă pozitivă, însă în unele momente uităm să o folosim, chiar dacă nu ne constă nimic. Privind lucrurile numai din unghiul lor negativ, inevitabil, ajungem să ne îndoim de noi înşine. Foloseşte această abilitate data viitoare când simţi că eşti nesigur pe forţele tale proprii şi observă ce schimbări experimentezi, sfătuieşte How Stuff Works.

Asumă-ţi riscuri!

Zona noastră de confort este într-adevăr foarte plăcută. Dar în interiorul ei nu se întâmplă mare lucru. Nu faci nimic din acele lucruri care ar putea să îţi sporească încrederea în tine. Nu te provoci singur pentru a-ţi acoperi lipsurile şi nu înveţi nimic nou pentru a deveni mai bun. Poate nu experimentezi eşecul aici, în zona de confort, dar nici succesul şi cu siguranţă nu înveţi lecţiile preţioase care te pot transforma dintr-o persoană nesigură pe propriile forţe într-una care se poate încrede în sine. Provocările pe care le accepţi, însoţite de riscurile pe care ţi le asumi, îţi construiesc încet, dar sigur, încrederea în propriile tale forţe, indiferent dacă vei da greş, ori vei reuşi, pentru că oricare ar fi rezultatul, asumarea riscurilor înseamnă şi învingerea fricilor.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Ar trebui sa “fim mai mult” acolo unde suntem decat sa visam la locul unde am putea fi

Publicitate

Universul are un plan mai bun. Unul care este mai bun decat cel pe care il avem noi.

Oricare ar fi „sursa” pentru tine: Dumnezeu, Universul, Allah, Spiritul – nu conteaza. Ceea ce conteaza este faptul ca noi ne pierdem din cand in cand perspectiva. Vrem ca noi sa spunem universului cand si cum vrem ca lucrurile sa se manifeste in vietile noastre.

Traim in epoca „instant”. Daca vrem ceva, vrem sa il capatam – aproape imediat. Am devenit obisnuiti sa avem control aproape complet asupra vietilor noastre. Am inceput sa credem ca universul ar tebui sa lucreze dupa programul nostru.

Ne lipseste smerenia. Seamana samanta dorintei tale in pamant roditor. Trage adanc aer in piept si da Universului o sansa sa isi faca numarul magic.

Respecta faptul ca 50% sau poate chiar mai mult din plan nu este sub controlul nostru. Este peste putinta noastra – si dintr-un motiv bun.

Sunt lectii spirituale care trebuie sa se intample cu scopul de a ne ridica la un nivel mai inalt de constiinta.

Dar aceste lectii, probabil nu se vor intampla dupa programul nostru.

Nu este vorba ca Universul nu iti da ceea ce vrei si cand vrei. Este despre Univers pregatindu-te pe tine pentru ca sa fii cel care esti. Sa te asiste in redobandirea cunoasterii despre cine esti tu INTR-ADEVAR. Puternic. Intreg. Imbelsugat. Demn. Sigur. Calauzit. Am putea crede ca avem probleme, dar singura problema reala pe care o avem este ca suntem deconectati de la sursa noastra.

Publicitate

Universul ne va pune ocazional in genunchi, nu ca pedeapsa, ci pentru a ne arata o cale mai buna. Din nefericire, cand lucrurile in care ne-am pus increderea ne sunt luate, credem ca universul este pornit impotriva noastra. Dar universul de fapt prinde radacini pentru noi. Credem ca suntem pedepsiti. Gresim. Suntem iluminati.

Este modul Universului de a ne invata ca avem deja tot ceea ce avem nevoie.
Slujba noastra: fii disponibil. Fii deschis. Fii rabdator. Si sa stii ca raspunsul va fi cel mai probabil revelat, si intr-un mod pe care nu l-ai luat in considerare. Ai incredere ca viata se desfasoara intr-un ritm care satisface dezvoltarea ta cea mai buna si mai inalta.

Controlezi ceea ce poti controla si lasa Universul sa faca restul de 50%. Daca lucrurile nu se intampla cum si cand le vrei tu – zambeste. Universul este la treaba, incercand sa iti arate o cale mai buna.

Deci cat timp astepti: traieste cu recunostinta, traieste cu rabdare, traieste cu umilinta. Si spune-ti tie insuti: „Am incredere ca imi va fi dat orice am nevoie si in moduri cu mult mai marete decat imi pot imagina”.

Sursa: viataverdeviu.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet