Cea mai bună rețetă pentru gastrită, arsuri la stomac și reflux

Cea mai bună rețetă pentru gastrită, arsuri la stomac și reflux

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 February 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Ceaiul pe bază de plante este o rețetă din medicina populară care face față foarte bine unor astfel de afecțiuni și probleme ale sistemului digestiv, cum ar fi gastrita, arsurile la stomac și refluxul.

Gastrita este inflamația, iritarea sau eroziunea mucoasei stomacului. Poate apărea brusc (acut) sau treptat. Dacă nu este tratată, gastrita devine cronică.

Pe de altă parte, arsurile la stomac pot fi un indicator al gastritei. În majoritatea cazurilor, boala se datorează bacteriei Helicobacter Pylori.

Bacteria pătrunde în organism prin salivă și alimente. Gastrita poate fi cauzată și de consumul excesiv de alcool, de băuturile carbogazoase, de alimentația neregulată, de mâncarea rapidă, de alimentația excesivă, de consumul unor cantități mari de alimente greu și greu digerabile, de vărsături cronice, de stres sau de utilizarea anumitor medicamente precum aspirina sau alte antiinflamatoare.

Când gastrita se înrăutățește și apar arsurile la stomac, primul lucru pe care îl fac majoritatea oamenilor este să bea bicarbonat de sodiu. Da, bicarbonatul ameliorează de fapt senzația și duce la ameliorarea instantanee. Cu toate acestea, pe termen lung, aceasta agravează problema, iar gastrita se poate agrava și poate dezvolta ulcer.

Una dintre cele mai bune modalități de a trata boala este folosind ceaiurile din plante. Medicina noastră populară oferă rețete destul de diferite împotriva arsurilor la stomac și gastritei. Astăzi veți învăța unul dintre cele mai eficiente. Este foarte important să consumați zilnic ceai de plante înainte de fiecare masă pentru un efect maxim.

În caz de gastrita hiperacida

Cu un pH ridicat al stomacului, ceaiul activează în plus producția la acid clorhidric, care agravează simptomele precum eructații, arsuri la stomac și dureri epigastrice.

Un ceai pentru gastrita hiperacidă, acționează asupra mucoasei gastrice, sporește fenomenul inflamației. Pentru a evita efectele negative, nu consumați ceai negru dacă suferiți de gastrită hiperacidă, chiar și în cantități mici.

Poate provoca o înrăutățire a bolii sau a ulcerului. Aceleași restricții se aplică și frunzelor de ceai verde.

În caz de gastrita hipoacidă

Atât ceaiul negru, cât și cel verde pentru gastrită cu un pH scăzut pot fi băute, cu condiția să fie respectate sfaturile privind metodele de preparare a ceaiului și cantitatea băută pe tot parcursul zilei.

Ce ceai puteți bea în cazul problemelor cu gastrita: rețete și reguli de utilizare

Ceaiul din plante pentru gastrită poate fi folosit ca o modalitate suplimentară de tratare a bolii:

Mușețel. Este utilizat pe scară largă pentru a trata inflamațiile stomacului și patologiile ulcerative. Planta are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și analgezice. Mușețelul a ajuta în cazul gastritei hiperacidă. Pentru a pregăti infuzia, trebuie să puneți 1 lingură de ceai de mușețel în 200 ml de apă clocotită. Lăsați la infuzat până poate fi băut.

Mentă. Ușurează simptomele patologice ale bolii. Este deosebit de eficient pentru gastrita erozivă. Peste 2 linguri menta, trebuie să turnați 200 ml de apă clocotită. Lăsați șa infuzat timp de 10 minute.

Lavandă. Îmbunătățește secreția biliară, ameliorează senzațiile dureroase. Pentru a pregăti infuzia în 200 ml apă clocotită, puneți 1 linguriță de frunze de lavandă zdrobite. Lăsați la infuzat timp de 10 minute.

Ghimbir. Ameliorează greața, ameliorează simptomele inflamației. Stimulează producția de salivă, bilă, suc gastric, care îmbunătățește digestia. Băutura se prepară după cum urmează: peste o bucată de rădăcină proaspătă de ghimbir se toarnă 200ml apă clocotită și se infuzează timp de 10 minute.

Cimbru. Planta este cunoscută pentru proprietățile sale antimicrobiene. Ajută stomacul să facă față unei infecții cauzate de bacteria Helicobacter pylori.

Lemn dulce. Rădăcina plantei este eficientă și împotriva gastritei datorită prezenței Pylori. Ajută în cazul ulcerelor cicatriciale.

Perioada tratamentului pe bază de plante este în medie de două până la trei săptămâni, consumând una până la două căni pe zi. Apoi, trebuie să faceți o pauză și, dacă este necesar, să repetați.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!