Cea mai buna razbunare nu este sa te razbuni, ci sa nu iti mai pese! Cea mai buna razbunare este sa iti permiti sa traiesti frumos si cu iubire…

Cea mai buna razbunare nu este sa te razbuni, ci sa nu iti mai pese! Cea mai buna razbunare este sa iti permiti sa traiesti frumos si cu iubire…

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2018 in De Suflet

”Cea mai buna razbunare este sa traiesti bine.” (Jerry Seinfeld)

“Inainte sa pornesti pe calea razbunarii, sapa doua morminte” spunea Confucius. Este imposibil sa te razbuni si sa nu suferi – pentru ca sufletul nu are nevoie de razbunare, ci de iubire. De atentie si de dragoste. De oameni pozitivi in jurul sau. De liniste si pace.

Lauren Jarvis-Gibson, o tanara jurnalista trecuta usor de 20 de ani, a scris un text foarte frumos pe ThoughtCatalog despre cel mai bun mod de a te razbuna in viata. Va invit sa il cititi si sa il impartasiti cu cei dragi in cazul in care simtiti nevoia.

Cea ai buna razbunare este sa fii fericita. Sa te pui pe primul loc. Sa decizi sa iti traiesti viata pentru tine, nu pentru altcineva. Cea mai buna razbunare este sa iti permiti sa traiesti frumos si cu iubire.

Cea mai buna razbunare nu trebuie sa fie amara. Nu trebuie sa te faca sa te simti plina de tine. Nu trebuie sa te faca sa iti doresti sa ranesti persoana care ti-a frant inima.

Cea mai buna razbunare nu este sa te razbuni. Pentru ca astfel vei ajunge sa te ranesti si mai mult si sa ii ranesti si pe cei din jurul tau. Razbunarea te va trage in jos, doar va prelungi durerea pe care o simti si va intarzia procesul de vindecare.

Nu ai nevoie de o persoana mai frumoasa cu care sa iesi in oras sau de o rochie speciala si foarte scumpa pe care sa o cumperi… acestea nu iti vor repara inima, ci din contra – doar o vor hrani cu ura si negativitate. Si acesta este cel mai mic lucru de care ai nevoie cand deja inima ta este franta.

In loc sa iti concentrezi atentia asupra lipsurilor, concentreaza-te asupra ta. In loc sa te tot intorci in trecut si sa suferi, lucreaza la viitorul tau. In loc sa ii ranesti pe altii, ai grija de inima ta si hraneste-o cu iubire.

Nu mai permite persoanelor care te-au ranit cu mult timp in urma sa iti dicteze viata. Nu mai lasa oamenii care te-au tradat si care au vorbit pe la spatele tau sa iti ruineze viitorul.

Iti conduci viata. Viitorul este in mainile tale. Asadar, nu lasa ca trecutul sa te conduca. Transforma-ti viata intr-un mod de care sa fii mandra. Concentreaza-ti atentia asupra luminii si linistii pe care le aduci in propria ta viata. Concentreaza-te pe lucrurile care iti fac inima sa bata mai repede.

Concentreaza-te pe visurile de care aproape ai uitat. Concentreaza-te pe pasiunile pe care le-ai neglijat. Alege-ti cei mai buni prieteni si petrece momente frumoase alaturi de ei. Concentreaza-ti atentia asupra oamenilor dragi din viata ta, cei care te fac sa razi atat de mult incat nu mai poti respira.

Concentreaza-te pe cariera ta. Concentreaza-te pe ideile tale cu privire la viitor, pe lucrurile pe care ti le doresti in viata in urmatorii cinci ani.

Fii fericita! Iesi in lume si traieste-ti viata fara regrete, fara “Cum ar fi daca…?” si fara durerea pe care ai pastrat-o atat de mult timp in inima ta. Doar traieste. Nu te razbuna! Doar bucura-te de viata pe care doresti sa o traiesti. Si restul va veni de la sine.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!