Ce vitamine îi lipsesc organismului dacă te simți obosit în mod constant?

Ce vitamine îi lipsesc organismului dacă te simți obosit în mod constant?

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiStiinta

Dacă obosești rapid și ai o stare de somnolența constantă, fără niciun motiv concret, acest lucru poate semnala faptul că organismul tău are un deficit de vitamine și oligoelemente. Pentru a scăpa de starea constantă de somnolență, trebuie să iei aportul necesar de nutrienți.

Cauzele frecvente ale somnolenței cronice:

  • practicarea unui antrenament sportiv intensiv;
  • un program neregulat de somn sau lipsa somnului;
  • un nivel ridicat de stres, anxietate, griji;
  • odihnă insuficientă;
  • diferite boli;
  • administrarea anumitor medicamente care conțin somnifere;
  • sensibilitate ridicată la vreme / meteosensibilitate;
  • tulburări hormonale;
  • obiceiuri nepotrivite și vicii;
  • deficit de oxigen în sânge;
  • probleme de circulație a sângelui;
  • alimentația nesănătoasă.

Vitaminele și mineralele necesare pentru un organism sănătos:

1. Vitaminele B – lipsa lor provoacă oboseală constantă, chiar și cu un program normal și somn. Surse de vitamine B: hrișcă și fulgi de ovăz, pâine, produse lactate, fructe uscate, fructe de mare.

2. Vitamina C – îmbunătățește imunitatea, conferă rezistență împotriva gripelor și răcelilor. Alimente bogate în Vitamina C: coacăze, citrice, măceșe, ardei gras.

3. Vitamina D – conferă energie, ajută la concentrare și îmbunătățește memoria. Vitamina D este produsă în organism cu ajutorul soarelui și se găsește în uleiul de pește.

4. Acidul pantotenic – îmbunătățește activitatea creierului, îmbunătățește mecanismele de gândire și memoria, reduce bolile intestinului subțire. Sursele de acid pantotenic sunt caviarul de pește de mare, verdeața, drojdia, ouăle, produsele lactate.

5. Iod – este necesar pentru funcționarea normală a sistemului imunitar, a glandei tiroide și a proceselor creierului. Iodul se găsește în fructe de mare și pește de mare, sfeclă, spanac, roșii, cartofi.

6. Rutina – protejează structurile celulare de daune externe și stimulează activitatea creierului. Sursele de rutină sunt hrișca, ceaiul verde, fructele proaspete.

7. Fier – deficitul de fier crește nivelul de oboseală, provoacă o stare generală de rău și afectează starea pielii, a părului și a unghiilor. Fierul se găsește în nuci, mere, sfeclă, ficat, fructe și legume verzi, verdeață.

8. Potasiul – oferă energie organismului, ajută la dispariția senzației de somnolență și a oboselii constante. Se poate obține din boabe germinate, fructe, leguminoase.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!