Ce vitamine îi lipsesc organismului dacă te simți obosit în mod constant?

Ce vitamine îi lipsesc organismului dacă te simți obosit în mod constant?

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiStiinta

Dacă obosești rapid și ai o stare de somnolența constantă, fără niciun motiv concret, acest lucru poate semnala faptul că organismul tău are un deficit de vitamine și oligoelemente. Pentru a scăpa de starea constantă de somnolență, trebuie să iei aportul necesar de nutrienți.

Cauzele frecvente ale somnolenței cronice:

 • practicarea unui antrenament sportiv intensiv;
 • un program neregulat de somn sau lipsa somnului;
 • un nivel ridicat de stres, anxietate, griji;
 • odihnă insuficientă;
 • diferite boli;
 • administrarea anumitor medicamente care conțin somnifere;
 • sensibilitate ridicată la vreme / meteosensibilitate;
 • tulburări hormonale;
 • obiceiuri nepotrivite și vicii;
 • deficit de oxigen în sânge;
 • probleme de circulație a sângelui;
 • alimentația nesănătoasă.

Vitaminele și mineralele necesare pentru un organism sănătos:

1. Vitaminele B – lipsa lor provoacă oboseală constantă, chiar și cu un program normal și somn. Surse de vitamine B: hrișcă și fulgi de ovăz, pâine, produse lactate, fructe uscate, fructe de mare.

2. Vitamina C – îmbunătățește imunitatea, conferă rezistență împotriva gripelor și răcelilor. Alimente bogate în Vitamina C: coacăze, citrice, măceșe, ardei gras.

3. Vitamina D – conferă energie, ajută la concentrare și îmbunătățește memoria. Vitamina D este produsă în organism cu ajutorul soarelui și se găsește în uleiul de pește.

4. Acidul pantotenic – îmbunătățește activitatea creierului, îmbunătățește mecanismele de gândire și memoria, reduce bolile intestinului subțire. Sursele de acid pantotenic sunt caviarul de pește de mare, verdeața, drojdia, ouăle, produsele lactate.

5. Iod – este necesar pentru funcționarea normală a sistemului imunitar, a glandei tiroide și a proceselor creierului. Iodul se găsește în fructe de mare și pește de mare, sfeclă, spanac, roșii, cartofi.

6. Rutina – protejează structurile celulare de daune externe și stimulează activitatea creierului. Sursele de rutină sunt hrișca, ceaiul verde, fructele proaspete.

7. Fier – deficitul de fier crește nivelul de oboseală, provoacă o stare generală de rău și afectează starea pielii, a părului și a unghiilor. Fierul se găsește în nuci, mere, sfeclă, ficat, fructe și legume verzi, verdeață.

8. Potasiul – oferă energie organismului, ajută la dispariția senzației de somnolență și a oboselii constante. Se poate obține din boabe germinate, fructe, leguminoase.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni