Știați că pe fiecare pleoapă există de la 100 până la 200 de foliculi de păr? Părul care crește din pleoape trece prin două faze: o fază de creștere și o fază de odihnă. Dacă genele încep să cadă sau devin scurte și subțiri, atunci există o problemă cu una dintre aceste faze.
Genele cresc cu ajutorul proteinelor, iar proteinele sunt formate din aminoacizi, iar pentru a crea aminoacizi sunt necesare oligoelemente.
Ce trebuie să faceți pentru a avea gene lungi și groase:
Cei care sunt interesați de un stil de viață sănătos știu că atunci când există o lipsă de oligoelemente în organism, corpul va avea parte de anumite schimbări. Dacă investigăm mecanismul căderii genelor, atunci ne vom da seama că acest lucru se rezumă la deficiența a doi nutrienți.
Primul nutrient este acidul ricinoleic
Acest acid poate ajuta la restabilirea creșterii genelor, nu numai la creșterea, dar și la întărirea genelor, îmbunătățind textura, calitatea și starea generală a acestora.
Uleiul de ricin este compus în proporție de aproape 90% din acidul ricinoleic rar. Astăzi, uleiul de ricin este inclus în multe produse cosmetice, rimeluri, produse de îngrijire a părului. Uleiul de ricin mai poate fi folosit ca hidratant pentru piele și ca remediu pentru mătreață, deoarece hrănește și hidratează foliculii de păr.
Dacă cumpărați ulei de ricin, asigurați-vă că este organic, presat la rece sau nerafinat și că nu este scump. Acesta este adesea ambalat în sticle mici, dar același ulei îl puteți găsi într-un volum mult mai mare, la aproape aceiași bani.
Folosind o perie, aplicați ulei de ricin pe genele curate, apoi ștergeți-le cu un șervețel și spălați cu apă caldă dimineața. Repetați această procedură de 2-3 ori pe săptămână.
Nutrientul numărul 2 este zincul
Zincul este foarte important pentru unghii, pentru piele, pentru păr, pentru sistemul imunitar, este implicat literalmente în sute de reacții biochimice diferite. Există multe dovezi că consumul de zinc ajută la creșterea părului, în special a genelor.
Pentru a compensa deficitul de zinc din organism, este necesar să consumați mai multe alimente bogate în zinc și să le eliminați pe cele care interferează cu absorbția acestuia.
Cea mai bună sursă de zinc sunt crustaceele, precum stridiile. A doua cea mai bună sursă este carnea roșie.
Acidul fitic interferează cu absorbția zincului
Acidul fitic este principalul factor care interferează cu absorbția zincului. Acidul fitic se găsește în cojile și sâmburii semințelor, inclusiv nuci, cereale și leguminoase.
Pentru a scăpa de acidul fitic, trebuie doar să înmoi cerealele, nucile sau leguminoasele înainte de a le mânca.
Alcoolul, zahărul, diureticele, statinele provoacă, de asemenea, deficit de zinc, deoarece interferează cu absorția acestuia, așadar este indicat să se limiteze consumul acestora.
Mai mult, este important să știți că odată cu vârsta, puterea acidului din stomac scade, dar noi avem nevoie de acid pentru absorbția zincului.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.