Ce tip de gândire predomină la tine: masculin sau feminin?

Ce tip de gândire predomină la tine: masculin sau feminin?

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 November 2023 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieRelatii

John Gray este un psiholog american cunoscut, convins că toate problemele cu partenerul de viață apar din cauza diferențelor lor fiziologice. Această idee a fost bine ilustrată în cartea sa “Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus“.

În “Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus“, John Gray explorează ideea că bărbații și femeile sunt diferiți în mod fundamental în ceea ce privește comunicarea, modul în care gestionează stresul și rezolvă problemele, și modul în care se simt iubiți și îngrijiți într-o relație. El argumentează că înțelegerea acestor diferențe și adaptarea comunicării și comportamentului în consecință poate duce la relații mai sănătoase și mai armonioase.

Puțini oameni știu că, comportamentul unei persoane depinde de tipul său de gândire. Acesta este împărțit în masculin și feminin. Pentru a determina tipul tău, uită-te la imagine și răspunde la întrebare: un bărbat aleargă către tine sau departe de tine?

Opțiunea 1: Dacă un bărbat aleargă departe de tine

Tipul tău de gândire este feminin.

1. Ai o intuiție dezvoltată, dar preferi să iei decizii importante cu mintea rece. Ai o memorie bună.

2. Îți place să planifici și să înregistrezi totul, așa că totul este mereu bine structurat.

3. Nu îți place să împărtășești problemele tale cu persoanele necunoscute, dar ești destul de empatic în fața problemelor altora.

4. Îți dorești să găsești un loc de muncă de vis și să îți dezvolți la maxim potențialul creativ.

5. Confortul, spațiul, estetica și frumusețea sunt toate parte integrantă a personalității tale.

Opțiunea 2: Dacă un bărbat aleargă către tine

Tipul tău de gândire este masculin.

1. Preferi să nu visezi și să nu vorbești, ci să gândești și să faci. Acest principiu îl aplici chiar și în alegerea partenerului de viață.

2. Adesea descoperi imperfecțiunile, deoarece ești foarte atent la detalii. La locul de muncă, această calitate este apreciată.

3. Ești pragmatic, îți plac lucrurile frumoase, dar te concentrezi mai mult pe confort și utilitate.

4. Îți stabilești obiective și te îndrepți ferm către ele. Nu te sperie dificultățile vieții, deoarece ceea ce contează cel mai mult este să obții rezultatele dorite. Te motivezi singur și aduci mereu lucrurile la bun sfârșit.

5. Soluționezi toate problemele pe criteriul priorității. Acest lucru te ajută să rămâi calm și să îți păstrezi mintea limpede.

Tipurile de gândire pot să nu se potrivească cu genul tău. Deci nu te grăbi să intri în panică, deoarece fiecare este bun în felul său. De asemenea, nu există un tip de gândire mai bun decât celălalt, ci doar diferențe în abordarea și prioritățile individuale. Aceste descrieri pot ajuta la înțelegerea unor aspecte ale personalității, dar nu trebuie să fie luate ca un diagnostic rigid sau o etichetare.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!