Ce te face cu adevarat fericita? Îndrăzneşte să fii unică, să fii puternică, să spui nu răspicat la tot ceea ce nu te face fericită.

Ce te face cu adevarat fericita? Îndrăzneşte să fii unică, să fii puternică, să spui nu răspicat la tot ceea ce nu te face fericită.

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2018 in De Suflet

„Cel mai fericit om e acela ce face fericiti un numar cat mai mare de oameni.” – Tolstoi

Trăim într-o societate manipulată de bani, de nevoi, de grija zilei de mâine, de responsabilităţi. Ne pierdem în rutina fiecărei zile şi uităm încet, dar sigur, de noi. De ce ne place, de ce ne face fericite, de ce visăm să devenim când eram mici. Ne pierdem în hârtii, în sunetul infernal al traficului dimineaţa, în lucruri ce “trebuie făcute”. Şi cu ce preţ? Ne pierdem esenţa, personalitatea, entuziasmul şi energia, încercând să “fim în rând cu lumea”.

Avem nişte etape standard prin care trecem. Mergem la şcoală pentru ca mai apoi să avem un job, ne întemeiam o familie şi mai trebuie doar să trăim. Dar cum trăim, asta este important!

Cum ajungem seara acasă, după o zi de muncă, asta spune multe despre modul în care trăim, dacă trăim cu adevărat sau am devenit roboţei cu setările prestabilite.

Ajungi acasă cu zâmbetul pe buze sau efectiv, sleită de puteri, irascibilă? Răspunde-ţi la întrebarea asta şi trage-ţi un semnal de alarmă dacă balanţa înclină mai mult spre a doua parte. De ce? Pentru că tindem să ne irosim viaţa pentru un minim confort financiar, pentru care ne ştirbim sănătatea mentală şi pe cea a trupului. Şi pentru ce? Pentru o sumă infimă de bani pe care o ai în momentul ăsta, şi în secunda următoare s-a risipit pe facturi, întreţinere, chirie, alimente. Şi cu ce rămâi? Rămâi cu un gust amar şi cu aceeasi frustrare pe care o porţi cu tine în fiecare zi şi care devine din ce în ce mai pronunţată, până la un moment dat când o să explodezi şi o să îi răneşti pe cei dragi. Vreau să cred că nu trăim doar ca să plătim facturi.

Gândeşte-te bine: ce te face cu adevărat fericită? Este o întrebare atât de simplă. Şi totuşi atât de complexă. Ştii ce să răspunzi? Sau ai căzut pe gânduri? Nici eu nu ştiu să răspund concret la întrebarea asta, dar încercând mai multe lucruri, am început să îmi fac o idee despre ceea ce mă face fericită. Îmi place să lucrez cu oamenii, să pot să îmi pun mintea la contribuţie, să creez, să scriu, să aduc zâmbete pe chipurile oamenilor din jurul meu, să le arăt că văd ceva special în ei. Ştiu, sună puţin haotic, puţin indecis, dar mi-am conturat în minte lucrurile care mă fac fericită şi am ajuns să scriu pentru voi, să lucrez într-o echipă frumoasă cu aceleaşi principii şi valori ca ale mele, care mă inspiră în fiecare zi să mă autodepăşesc. Dacă nu ţi-ai dat seama ce îţi surâde, ce te entuziasmează, uită-te la oamenii din jurul tău care fac ceva cu entuziasm şi o să îţi faci o idee despre ce ai putea să faci cu deplina dăruire.

Nu te mai rătăci în atâtea” cum ar fi dacă” sau “dar-uri”, ci pur şi simplu încearcă să te descoperi, să afli cine eşti şi să îţi pui amprenta în tot ce faci. Niciodată nu este prea târziu să o iei de la capăt, să te reinventezi, să încerci mai mult, să ieşi din mulţime. Aminteşte-ţi, când erai mică, erai sigură că poţi fi o prinţesă sau doctoriţă sau orice îţi trecea prin minte. De ce ne pierdem visele odată cu trecerea timpului? Nu ar trebui să fie aşa. Îndrăzneşte să fii unică, să fii puternică, să spui NU răspicat la tot ceea ce nu te face fericită.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!