Ce se poate întâmpla dacă vă tundeți propriul păr – superstiții populare.

Ce se poate întâmpla dacă vă tundeți propriul păr – superstiții populare.

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 September 2021 in SfaturiSpiritualitateSuperstitii

Multe femei își tund adesea propriul păr fără să să știe că nu este bine să facă asta. Există multe superstiții, obiceiuri și interdicții asociate părului, care ar trebui respectate.

Superstiții asociate cu tunsorile

Încă de vechile timpuri, oamenii credeau în convingerea că părul nu era doar un ornament, ci un fel de conductor de energie, care stabilea o legătură între om și spațiu. Astfel că, toată lumea a reacționat negativ la procesul de tăiere a părului. Singurii oameni cărora li s-a permis să-și tundă părul au fost bărbați, deoarece au participat la lupte, creșteau vite și au călăreau cai. Părul lung i-ar împiedica să facă această muncă.

Femeile se ocupau de menaj: găteau, creșteau copii, croiau haine și prelucrau piei de animale. De aceea nu aveau nevoie de părul scurt.

Tunsorile în vremurile vechi

În cele mai vechi timpuri, procesul de tăiere a părului cerea mult efort și cheltuieli, deoarece nu existau foarfece. Cuțitele erau folosite pentru scurtarea părului. Dar acest proces a fost dificil și periculos. De aceea oamenii au încercat să se tundă cât mai rar posibil. Când a fost necesar să se efectueze procedura de tăiere a părului, oamenii se rugau zeilor pentru ajutor, astfel încât totul să meargă bine.

Astăzi, tunsorile bărbaților sunt percepute ca ceva familiar și obișnuit. În ceea ce privește scurtarea părului la femei, acest proces provoacă încă multă indignare. Anterior, se credea că fetele ar trebui să poarte codițe împletite, iar femeile căsătorite ar trebui să poarte pălărie, pentru a le acoperi părul.

Era imposibil să mergi cu părul lăsat, astfel de fete erau considerate frivole.

Femeile primitive și-au regresat în mod deliberat părul pentru a înfășura copilul în el, încălzindu-l astfel.

De ce nu vă puteți tunde singuri

Fiecare persoană are propriul său biocâmp și, dacă își taie propriul păr, va „tăia” biocâmpul. Cel mai bine este să mergi la un salon de înfrumusețare pentru ca această operațiune să fie făcută de către un profesionist. În acest caz, tunsoarea va aduce beneficii. Împreună cu părul tuns, iese și energia negativă pe care a acumulat-o de-a lungul anilor o persoană. Dacă vă tundeți singuri părul, această energie va reveni din nou.

Tăierea propriului păr va duce la pierderea bunăstării și a banilor și poate ține o persoană departe de bucurie.

Frizerii nu își tund singuri părul, deoarece nu numai că este periculos, dar și incomod. Tunsoarea va dura mult timp și nu se știe dacă va ieși ceea ce și-ar dori.

Este greșit să tundeți părul unei femei însărcinate, deoarece își va pierde puterea împreună cu firele și va avea câmpul protector vulnerabil.

Nici părinții nu trebuie să tundă părul copiilor, pentru că astfel le taie fericirea.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!