Ce se întâmplă cu creierul în timpul lucrului cu acul/andrelele? Ai noroc dacă știi să tricotezi!

Ce se întâmplă cu creierul în timpul lucrului cu acul/andrelele? Ai noroc dacă știi să tricotezi!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 December 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStylePersonalitatePsihologieSanatate

Dacă știi, adoră să tricotezi și fă-o în mod regulat, ești foarte norocoasă! Neurologii spun clar: tricotat este yoga pentru creier, cea mai bună prevenire a diferitelor afecțiuni patologice ale creierului … Nu știu deloc cum să tricotez, dar acum, simt că voi ridica acele de tricotat. Citiți acest material detaliat până la sfârșit și veți împărtăși încântarea mea sinceră, sunt sigură…

Asta se va întâmpla dacă tricotați în fiecare zi!

1. Starea ta mentală se va îmbunătăți, rezolvarea problemelor psihologice va necesita mai puține resurse mentale.

2. Atenția și concentrarea vor deveni însoțitorii tăi în toate problemele.

3. Dezvoltarea abilităților motorii fine îți va oferi posibilitatea de a face sarcini casnice complexe pe care anterior nu le-ai reușit.

4. Abilitățile creative se vor dezvolta și te vor încânta cu manifestări neașteptate.

5. Stima de sine va atinge un nou nivel – un sentiment de mândrie pentru o muncă frumos făcută și încrederea în abilitățile tale te vor face să simți importanța ta.

6. O modalitate ușoară de a dezvolta răbdarea și perseverența este tricotarea. Nimic nu te va dezechilibra!

7. Memoria va deveni mult mai bună, iar creierul va funcționa de multe ori mai repede.

„Când medicul Alois Alzheimer, în vârstă de 37 de ani, a intrat în secție, Augusta Deter lua masa în timp ce stătea pe patul de spital.

– Cum te numești? – a intrebat medicul.

– Augusta, – răspunse femeia.

– Prenumele tau?

– Augusta, – repetă pacienta puțin stânjenită, – se pare.

În farfuria din fața doamnei Deter, în vârstă de 51 de ani, era friptură de porc cu conopidă.

– Ce mănânci? – a întrebat Alzheimer.

— Spanac, spuse Deter.

– Ce faci acum? – a clarificat medicul.

– Cartofi.

Acest dialog a fost înregistrat cuvânt cu cuvânt de medicul Alois Alzheimer în 1901. Medicina la acea vreme nu explica o astfel de condiție cu un termen special. Mult mai târziu, boala a primit numele medicului. După moartea pacientei Augusta, medicul i-a examinat creierul. Autopsia a arătat că structurile microscopice ale creierului au fost grav afectate.

Conexiunile neuronale au fost impregnate cu fibre necunoscute care au distrus celulele creierului. Acumularea lor în secțiune nu a fost observată înainte la oamenii sănătoși. Medicul a descris această afecțiune drept „o boală specifică a cortexului cerebral”. Când studiile ulterioare ale altor neurologi au confirmat această patologie, a fost numită boala Alzheimer.

Astăzi, boala Alzheimer afectează 40% dintre persoanele cu vârsta peste 75 de ani. Până la vârsta de 60 de ani, simptomele sale sunt aproape invizibile, dar poate progresa cu o forță teribilă și se transmite genetic în 100% din cazuri. Aproape toate studiile moderne demonstrează că prevenirea în timp util a bolii întârzie debutul acesteia și slăbește simptomele.

Nu este vorba despre pastile, ci despre schimbarea obiceiurilor, activitatea fizică și „întărirea” creierului prin muncă intelectuală. Neurologii sfătuiesc persoanele din grupul de risc, precum și întreaga populație a planetei, să învețe tricotajul. Eficacitatea sa este de multe ori mai mare decât rezolvarea rebusurilor. Acest lucru este dovedit de știință!

Croșetat și tricotat

Privește în jur – moda de toamnă pentru tricotat câștigă amploare. Actori celebri, modele, artiști și nu numai femei, ci chiar bărbați nu se rușinează să apară în public cu ace de tricotat sau croșetat. Nu este doar un hobby, tricotarea este recomandată de psihoterapeuți vedetelor de la Hollywood ca mijloc de combatere a stresului și de menținere a unui nivel intelectual ridicat.

Julia Roberts se află în fruntea listei tricotatorilor de la Hollywood. Nu-i este rușine să apară la recepții sau pe stradă în lucruri împletite de propriile mâini. Pe platoul de filmare, actrița tricotează în mod constant și chiar dă tonul în moda tricotatului.

În multe dintre interviurile sale, Sarah Parker spune că tricotarea ajută la pierderea timpului și calmează nervii. Pălăriile croșetate și tricotate, în care Sara apare în public, au inspirat alegerea ocupației preferate și a fanilor actriței.

„Chiar și oamenii care erau purtători ai genei asociate cu boala Alzheimer au întârziat dezvoltarea bolii cu aproape un deceniu, scufundându-se în activități de îmbogățire intelectuală de-a lungul vieții”.

Bolile neurologice pot fi prevenite. Personalitățile populare ne dau un exemplu care se dovedește a fi foarte util. Desigur, bunicile noastre știau că tricotat nu înseamnă doar a crea lucruri, este artă și medicină în același timp.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!