Ce se întâmplă când nu îți accepți părinții și le respingi sfaturile

Ce se întâmplă când nu îți accepți părinții și le respingi sfaturile

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Psihicul este construit într-un mod uimitor: imaginile părinților și a copilăriei sunt păstrate adânc în el și rămân acolo pentru totdeauna. Pe baza acestora, se formează relațiile ulterioare cu oamenii și lumea înconjurătoare.

Dar cel mai interesant este că atunci când o persoană respinge, critica, acuză, condamnă părinții, în cele din urmă începe să comită aceleași acțiuni și comportamente, să manifeste aceleași trăsături de caracter ca și ei.

Părinții devin imagini interne ale lumii interioare a copilului și părți ale personalității sale, iar conflictul cu ei se transpune într-un conflict intern cu sine. Acest conflict distruge și împiedică exprimarea de sine, urmarea propriei direcții, de aceea este atât de important să construiești relații armonioase cu părinții în lumea ta interioară.

În lumea exterioară, părinții nu pot fi schimbați, nu îi poți ajuta să scape de anumite sentimente, nu poți face ca ei să fie mai buni, să-și schimbe caracterul sau destinul. Dar în lumea ta interioară, poți face asta, lăsând să plece resentimentele, exprimând furia, încetând să-i compătimești și să-i salvezi. De fapt, ei nu au nevoie de toate acestea.

Un părinte bun, acela pe care doriți să-l vedeți în urma schimbărilor, are nevoie de copilul interior – acea parte a personalității care este în conflict cu părintele interior. Găsiți pe pagină un articol separat despre copilul interior.

Iar sarcina fiecărei persoane constă în a găsi armonia interioară și a accepta părinții așa cum sunt, cu toate meritele și defectele lor. Atunci se va deschide posibilitatea de a primi iubire și de a da iubire, ceea ce înseamnă să iubești și să trăiești în fluxul iubirii. Asta este ceea ce toți caută.

În lucrul terapeutic cu orice persoană, într-un fel sau altul, se lucrează cu imaginile interne ale părinților, cu imaginea internă a copilului și cu toate sentimentele care există între ele. Astfel, se eliberează locul și spațiul pentru iubire și armonie în interiorul personalității umane.

Dacă simțiți că ceva nu merge bine în viața voastră, că repetați destinul cuiva, experimentați simptome neclare, doriți să iertați și să lăsați în urmă resentimentele față de părinți și cei apropiați, mergeți la consiliere psihologică.

Țineți minte că orice lucru poate fi tratat, trebuie doar să identificați problema și apoi să cereți ajutorul de care aveți nevoie. Nu lăsați lucrurile așa, pentru că, pe viitor, aceste sentimente vă pot influența negativ calitate vieții, relațiile cu cei din jur și chiar viitorul.

Numai bine vă dorim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!