Ce remedii naturale să folosiți în cazul anemiei: 5 dintre cele mai bune băuturi pentru a completa carența de fier din organism

Ce remedii naturale să folosiți în cazul anemiei: 5 dintre cele mai bune băuturi pentru a completa carența de fier din organism

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

O scădere a nivelului de hemoglobină din sânge poate provoca anemie. Ca urmare, celulele primesc mai puțin oxigen, pielea devine palidă, se usucă, părul și unghiile suferă. O persoană cu anemie se simte în mod constant obosită, vrea să doarmă, pare epuizată și bolnavă.

Cauza anemiei poate fi nu numai insuficiența renală, sângerări, ci și o dietă necorespunzătoare. Deficitul de fier poate fi completat cu băuturile potrivite. Vă aducem în atenție cinci băuturi care vă vor ajuta în lupta cu anemia.

Suc de caise

Sucul de caise este bogat în fier, vitamine, pectină, iod, potasiu, mangan, salicilic, ascorbic, acizi tartrici. Pe lângă faptul că băutura ajută la combaterea anemiei, îmbunătățește și procesele metabolice din organism, ameliorează simptomele de hipertensiune, aritmii, încetinește îmbătrânirea prematură și ajută la scăderea excesului de greutate.

Însă ar trebui să beți doar suc proaspăt de caise. Băuturile ambalate nu sunt benefice, în plus mai au și conservanți, adaos de zahar, și alte substanțe care vă pot face mai mult rău organismului. Se recomandă să beți zilnic o jumătate de pahar de suc de caise. Nu ratați sezonul caiselor dacă sunteți predispus la anemie. Consumarea fructelor proaspete va fi, de asemenea, benefică.

Suc de legume

Sucul de roșii, sfeclă, morcovi este o adevărată „explozie de beneficii”. Aceste legume conțin mangan, seleniu, fier, potasiu, fosfor, o gamă întreagă de vitamine și minerale. Este recomandat să consumați o astfel de băutură în porții mici (câte 100-150 ml) înainte de mese de trei ori pe zi. .

Suc de mere proaspăt stors

Cine nu știe cât de bogate sunt merele în fier? Probabil toată lumea știe despre asta. Pe lângă fier, merele conțin și multă vitamină C, care ajută corpul să absoarbă fierul. În cazul anemiei, se recomandă să beți cel puțin un pahar de suc de mere proaspăt stors pe zi.

Suc de rodie

Dacă ați fost vreodată la secțiile de recuperare, atunci probabil ați observat că pe noptiere lângă paturile de spital, mulți au cutii cu suc de rodie. Medicii sfătuiesc în acest fel să se compenseze lipsa hemoglobinei, care poate fi scăzută din cauza pierderii de sânge în timpul intervenției chirurgicale.

Sucul de rodie saturează organismul cu vitamine, acid folic, fier, potasiu, magneziu, întărește mușchiul inimii. Se recomandă să beți un pahar din această băutură pe zi. Dar dacă aveți aciditate ridicată sau alte probleme cu tractul gastro-intestinal, atunci va trebui să înlocuiți sucul de rodie cu suc de mere pentru a nu provoca o creștere a acidității.

Suc de fructe de pădure

Coacăzele negre și zmeura sunt adevărate „diamante” printre fructe de pădure. Acestea conțin o cantitate record de vitamine, fier și alți nutrienți.

Dumnezeu să vă binecuvânteze! Dacă vă plac aceste informații, dați mai departe. Vă mulțumim!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!