Image

Ce poți și ce nu poți face după ce stai la masă!

Publicat de Patricia Esca pe 24 March 2021 in SanatateSfaturi

Sistemul nostru digestiv este foarte sensibil și trebuie luat în serios. Digestia corectă este foarte importantă pentru organism. Iată ce îți poate afecta negativ sănătatea.

Ce să NU faci imediat după ce ai mâncat:

1. Să faci plimbări

Mulți oameni cred că după o masă grea este bine să iasă la plimbare, dar acest lucru nu este adevărat. Mersul după masă poate provoca reflux acid și indigestie. Drumețiile sunt o modalitate excelentă de a arde calorii, dar medicii recomandă să aștepți cel puțin 15-20 de minute după ce au mâncat.

2. Să mănânci fructe

Se spune că fructele ar trebui consumate ca desert imediat după masă, dar în realitate, ele ar trebui consumate pe stomacul gol pentru a avea efecte benefice. Fructele consumate exact după masă, intră în contact cu aceasta și încep să fermenteze. Acest lucru perturbă procesul digestiv normal. Cel mai bine este să le consumați cu o oră înainte de masă sau cu cel puțin 2 ore după aceea.

Citeste si  Am scos din viața mea oamenii care nu aveau timp pentru mine și am fost ușurat

3. Să bei ceai

Medicii nu recomandă consumul de ceai după mese, deoarece conține acizi care adună fierul, împiedicându-l să fie absorbit. Când mâncăm alimente și bem ceai în același timp, nu mai primim cantitatea corectă de fier din alimente. De aceea, momentul ideal pentru ceai este la cel puțin o oră după masă.

4. Să dormi

Celor mai mulți oameni le place să se culce imediat după ce au mâncat, dar acest obicei este rău. Când stai într-o poziție culcată, o cantitate mică de sucuri digestive se duce din stomac în esofag.

5. Să faci baie

Scăldatul în apă caldă crește fluxul de sânge către extremități și către întreaga suprafață a corpului. În consecință, fluxul de sânge în stomac este redus. Ca să faci baie, așteaptă cel puțin o jumătate de oră după ce ai mâncat.

6. Să fumezi

Fumatul după mese provoacă simptome ale sindromului intestinului iritabil. De asemenea, are un efect negativ asupra mușchilor colonului, care este responsabil pentru stadiul final al procesului digestiv.

Citeste si  Ai tendinta sa te trezesti la aceasi ora noaptea? Iata ce spune Ceasul Organismului despre tine

Ce să faci imediat după ce ai mâncat:

1. Să bei apă caldă

Energia și căldura sunt necesare pentru o digestie corectă a alimentelor în prima oră după masă. Prin urmare, se recomandă să nu mănânci feluri de mâncare reci, cum ar fi înghețata, imediat după masă. Cel mai bine este să bei câteva înghițituri de apă caldă.

2. Să porți o conversație cu cei dragi

Pentru un flux sanguin și o digestie adecvate, evită stresul fizic și mental. După masă, cel mai bine este să porți o conversație plăcută cu cei dragi fără niciun argument și certuri.

3. Să te îmbraci lejer

Pentru a preveni refluxul gastroesofagian, nu purta haine strâmte și curele strânse care apasă pe stomac.


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon