Ce persoane ar trebui sa elimini din viata ta daca vrei sa-ti mearga bine – nu ai nevoie de oameni toxici, mincinosi, care iti fac viata un cosmar!

Ce persoane ar trebui sa elimini din viata ta daca vrei sa-ti mearga bine – nu ai nevoie de oameni toxici, mincinosi, care iti fac viata un cosmar!

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 January 2020 in Dezvoltare Personala

In viata exista oameni care iti pot otravi sufletul, chiar daca iti sunt apropiati si ai grija de ei. Cei care au avut o relatie cu un narcisist sau un sociopat vor intelege ce este aceasta. Acestia nu sunt doar oamenii dificili. Nu sunt doar oameni cu ciudatenii si obiceiuri enervante. Nu sunt doar oameni care se lupta cu problemele emotionale aparute din cauza educatiei necorespunzatoare.

Oamenii toxici – sunt experti in manipulare. Ei pot fi draguti si fermecatori, insa intr-un moment dat devin plini de cruzime.

Sunt oameni despre care ai putea crede cu greu ca sunt capabili sa raneasca o musca, pentru ca dupa usa inchisa au alt comportament.

Oamenii toxici deseori sufera de tulburari de personalitate nediagnosticate (deoarece ei nu recunosc existenta problemei).

Din pacate, cel mai des ei vaneaza doar inimile bune. ii aleg pe cei care sunt dispusi sa le ofere a doua sau a treia sansa, care cred ca oricine se poate schimba daca va fi iubit.

Cruda ironie este ca oamenii buni au nevoie de foarte mult timp sa inteleaga ca sunt folositi emotional si psihologic.

Iata cateva semne ale oamenilor toxici. Observa daca in viata ta exista astfel de oameni:

– in relatii cer si iau mai mult decat ofera;

– sunt egoisti si se intereseaza de altii doar atunci cand aceasta serveste unui scop egoist;

– intotdeauna trebuie sa aiba ei dreptate, chiar si in discutii despre nimic;

– in public se comporta diferit, decat atunci cand sunteti singuri;

– se “transforma” instantaneu: omul fermecator brusc devine rau si rece fara vreun motiv evident;

– incearca sa te convinga ca nu poti avea mai mult incredere in nimeni;

– mint in mod constant despre lucruri mici si mari si nu recunosc acest lucru. Pot induce oamenii in eroare sau isi pot ascunde defectele intentionat;

– niciodata nu sunt vinovati si intotdeauna sunt o victima;

Cum te manipuleaza?

– mereu iti doresti sa salvezi sau sa corectezi acest om;

– gasesti scuze pentru comportamentul sau;

– alaturi de el te simti epuizat;

– niciodata nu stii cum va reactiona si intotdeauna te simti stresat alaturi de el;

– incerci sa eviti situatiile sau oamenii care il vor putea indispune;

– nu o singura data, ai avut senzatia ca nu recunosti aceasta persoana;

– te simti vinovat(a) daca e suparat, desi nu poti intelege ce ai facut gresit;

– niciodata nu stii daca spune adevarul sau nu;

Din pacate unii oameni intr-adevar trebuie eliberati, pentru a-ti pastra sanatatea si fericirea. Nu trebuie sa mentii relatii cu o persoana egoista care te manipuleaza si te insulta in mod subtil sau deschis. Este incredibil de trist sa constientizezi ca omul iubit iti otraveste viata, insa este necesar sa o faci.

Poti avea nevoie de timp pentru a intelege ca acest om trebuie exclus din viata, insa daca observi unele semne ar trebuie sa te pui pe ganduri.

Relatiile pot fi complicate si acest lucru este normal. Unii oameni pot avea conflicte si acest lucru este normal. insa nu este normal daca relatia iti provoaca durere sau iti afecteaza sanatatea.

Nu orice persoana poate fi salvata cu iubire si bunatate, iar tu nu esti obligat(a) sa schimbi pe cineva. Chiar daca aceasta este o ruda apropiata, pune capat relatiei toxice fara sa te simti vinovat(a). Nu este usor, insa poate fi cea mai buna decizie din viata ta,

Sursa: relatii.net

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!