Ce nu ar trebui să le povestești altora viața ta: 6 sfaturi principale

Ce nu ar trebui să le povestești altora viața ta: 6 sfaturi principale

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 October 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPsihologieSfaturi

Cu siguranță, toată lumea a auzit măcar o dată de expresia: ”Fericirea iubește liniștea.” Încă din copilărie, părinții ne învață să fim mai discreți. Cu cât creștem în vârstă și ne gândim mai mult la acest subiect, cu atât mai mult ajungem la concluzia că este mai bine să ținem detaliile personale pentru noi.

De ce?

  • Pentru că pot aduce ghinion, pentru că nu toți au intenții bune în jurul nostru.
  • Pentru că pot deveni geloși pe voi, adăugând astfel și mai multă negativitate la energia voastră.
  • Pentru că obiectivele, oportunitățile și planurile voastre își pot pierde din importanță.

Cu toate acestea, nimeni nu spune că trebuie să deveniți tăcuți și să întrerupeți complet toate convorbirile cu prietenii. Dar cu siguranță merită să acordați mai multă atenție cuvintelor voastre. Nu dezvăluiți toate detaliile, fiți mai rezervați atunci când vorbiți despre realizările voastre. Astfel, puterea voastră va rămâne cu voi.

Iată șase lucruri principale despre care nu ar trebui să vorbiți cu cei din jur:

1. Obiectivele și planurile voastre mari.

Nu este vorba doar de posibilitatea de a atrage invidie sau de a vă atrage inamici, există și motive mai raționale.

Când cineva dezvăluie în mod deschis planurile sale, propriul său creier le percepe ca și cum ar fi deja realizate. Acest lucru reduce motivația și efortul depus pentru a le atinge. Astfel, e posibil să nu mai aveți aceeași performanță.

2. Amuletele și talismanele voastre personale.

Amulete, haine, ritualuri și alte obiecte pe care le considerați norocoase. Dacă vorbiți prea mult despre puterea miraculoasă a talismanului vostru, veți observa că energia se reduce. Cu cât țineți amulete mai secrete, cu atât vă vor aduce mai mult noroc.

3. Defectele voastre personale.

Nu toți oamenii au intenții bune. Nu toți vor să vă ajute atunci când dezvăluiți deschis slăbiciunile, defectele și fricile voastre.

Dacă decideți să faceți astfel de dezvăluiri, pregătiți-vă pentru faptul că aceste informații pot fi folosite în mod nepotrivit, chiar împotriva voastră. Ele pot ajunge în mâinile celor care ar putea încerca să vă compromită, să vă calomnieze sau să vă atace poziția socială.

Țineți minte, prietenii se pot transforma în dușmani în orice moment.

4. Detalii despre viața de cuplu.

Nu ar trebui să dezvăluiți detalii despre viața voastră de familie sau relația voastră de cuplu, mai ales detalii intime. Metaforic vorbind, de ce să oferiți altora cheile apartamentului vostru sau ale dormitorului vostru?

Pentru ca toate acestea să fie discutate de alte persoane sau pentru a furniza informații potențialei rivalități? Mai bine țineți aceste detalii strict pentru voi.

5. Despre bani.

Nu ar trebui să dezvăluiți în detaliu sursele voastre de venit, nivelul salarial, economiile voastre și planurile de creștere a veniturilor. Invidia poate interveni aici, iar informațiile pot ajunge acolo unde nu trebuie.

De asemenea, o să fie mai greu să refuzați ulterior aceeași persoană, de exemplu, atunci când vă va cere un împrumut sau când vă va cere o favoare mai mare.

6. Succesele voastre.

Majoritatea oamenilor sunt destul de invidioși atunci când aud că îți merge bine. Este suficient să știe despre viața voastră în mare. De ce să-i implicați în detalii sau să le arătați în față realizările voastre?

Ați făcut acele lucruri pentru voi înșivă, nu pentru a impresiona și a provoca invidie. În general, echilibrul și abordarea rațională sunt esențiale.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!