Ce ne face sa atragem in viata noastra doar persoane care ne ranesc

Ce ne face sa atragem in viata noastra doar persoane care ne ranesc

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 February 2019 in Dezvoltare Personala

Mi-am adresat aceasta intrebare tot timpul: “De ce sunt atras de oamenii nepotriviti?”. In ciuda faptului ca raspunsul pare a fi unul dificil, acesta este, de fapt, destul de simplu.

Deoarece sinele ranit este cel care ii atrage.

Probabil ca termenul de “sine ranit” suna un pic intens, asa ca permite-mi sa explic. Fiecare dintre noi avem doua aspecte ale noastre: “micul sine” (sau sinele ranit, ego-ul) si “sinele spiritual” (Sinele Superior sau sufletul).

Sinele ranit este partea din noi care se simte incomplet. Acesta ne pune la indoiala vrednicia si valoarea personala; acesta nu se simte intreg sau se simte defect in vreun fel. Sinele meu ranit este cel care se intreaba daca merit cu adevarat sa fiu iubit.

Pe de alta parte, avem, de asemenea, un sine spiritual. Acesta este Sinele nostru Superior, sufletul nostru. Este acea parte din noi care este conectata la iubire, la adevar, la intelepciune si la pace. Sinele tau spiritual stie, fara indoiala, cat de adorabil si cat de valoros esti. In multe aspecte, acesta este opusul a tot ceea ce reprezinta ego-ul.

La orice moment dat, fiecare dintre noi operam dintr-una din aceste doua laturi ale noastre. Multi dintre noi, din pacate, operam de la nivelul ego-ului de cele mai multe ori. Cu alte cuvinte, noi credem ca suntem nesemnificativi si lipsiti de putere intr-un anume fel si incercam sa compensam pentru aceasta lipsa.

Ego-ul cauta lucruri exterioare pentru a gasi validare si o completare interioara. Acesta considera ca de indata ce va avea mai mult (bani, un partener mai bun, un loc de munca mai bun, o casa mai buna, mai multi prieteni, etc.) acesta va fi in cele din urma fericit.

Cu toate acestea, ego-ul nu o sa reuseasca niciodata sa fie fericit. Nu pentru mult timp, oricum. Deoarece insasi natura ego-ului este aceea de a se simti incomplet. Prin urmare, atunci cand traiesti din perspectiva ego-ului tau, iti este destinat sa simti ca si cum ceva lipseste. Viata privita prin prisma ego-ului nu este un foarte distractiva.

Ego-ul poate deveni intens activat atunci cand vine vorba de relatiile romantice, deoarece relatiile romantice sunt aspectul la nivelul caruia am fost cel mai raniti.

Fiecare dintre noi ne-am simtit dezamagiti sau raniti intr-o relatie din trecut si astfel, purtam amintirea acelei rani pana la maturitate, uneori inconstient. In cazul in care o rana din copilarie este inca activa in tine, vei atrage oamenii care vor evidentia acel sentiment. De exemplu, in cazul in care rana interioara are legatura cu sentimentul de respingere, mai mult ca sigur ca te vei simti intr-un mod asemanator si in relatiile tale ca adult.

Inconstientul tau este programat sa atraga in viata ta oameni care iti activeaza ranile. Motivul pentru acest lucru este ca asa te vei dezvolta.

Aceasta este o parte frustranta a procesului de dezvoltare! Dar, priveste-o in felul acesta: iti reamintesti si reevaluezi ranile tale interioare, astfel incat sa le poti vindeca in cele din urma. Nu putem vindeca ceea ce nu vedem sau ceea ce nu simtim; nu putem vindeca lucrurile de care suntem inconstienti! Sentimentul de disconfort trebuie sa iasa la suprafata astfel incat sa trecem dincolo de el.

Si cum putem trece dincolo de el? Prin indentificarea cu Sinele tau Superior.

Aminteste-ti, Sinele tau Superior este partea din noi care stie adevarul despre noi insine. Sinele tau Superior stie ca esti vrednic, uimitor, capabil si puternic. Prin lentilele Sinelui Superior, esti tot. Da, esti un om imperfect cu defecte, dar adevarul este mult mai mare: esti un suflet.

Fiecare dintre noi suntem importanti, speciali si fiecare dintre noi meritam sa fim iubiti asa cum suntem. Asta este ceea ce stie Sinele Superior despre noi insine si vrea ca noi sa recunoastem aceste lucruri, nu ca pe un simplu concept mental abstract, ci ca pe o realitate evidenta.

Atunci cand te vei trezi in fata adevarului Sinelui tau Superior, iti vei da brusc seama ca oamenii “nepotriviti” au fost adevaratii profesori care ti-au dat un ghiont in spate pentru a-ti trezi mintea la o stare la care aceasta nu-si pune la indoiala propria sa valoare. Din pacate, nimic nu ne inspira mai mult sa ne dezvoltam decat o inima zdrobita.

Sinele ta Superior doreste sa te identifici cu el si vrea ca tu sa stii cine esti cu adevarat.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!