Ce lucruri ar trebui sa elimini din viata ta daca vrei sa o faci mai buna

Publicitate

“In definitiv, nu anii din viata sunt cei care conteaza, ci viata din anii tai.” – Abraham Lincoln

“Sunt doua feluri de a-ti trai viata… Unul – de a crede ca nu exista miracole. Altul – de a crede ca totul este un miracol.” – Albert Einstein

Scriitoarea și psihologul Sarah Hanson este de părere că lucrurile negative în viață își au originea în unele lucruri interioare cât și exterioare, adică din jurul nostru. Ea ne propune 30 de lucruri, pe care din propria experineță le-a identificat și recomandă tuturor să scape de ele pentru o viață mai bună.

“Viaţa îţi va plăti orice preţ îi vei cere. Trebuie să ştii să ceri inteligent.” – Anthony Robbins

O listă cu 30 de lucruri recomandate de psihologul Sarah Hanson pentru o viață mai bună.

1. Nu pierdeți vremea cu neliniștile și lamentările la adresa unor lucruri pe care nu le puteți controla. Lăsați-le în plata Domnului!

2. Încetați să vă mai comparați viața cu a celor din jur!

3. Ascultați-i pe cei care merită. Chiar să-i ascultați! Este sfatul meu cel mai prețios.

4. Este fabulos să-i aduni laolaltă pe vechii prieteni, cu care nu te-ai văzut de multă vreme. Este unul din cele mai senzaționale lucruri în viață!

5. Experiența rămâne, lucrurile nu!

6. Increderea în sine este un lucru foarte frumos.

7. Râzi! Face toți banii!

8. Până când unii oameni vor continua să vă uimească cu prostia și zgârcenia lor, vor fi alții care vă vor impresiona prin inteligența și generozitatea lor. Continuați să credeți în oameni!

9. Nu va consumați viața cu așteptări, speranțe și vise.

10. Dacă veți aștepta în permanență ca cineva să vă dăruiască bucurie, atunci nu veți ști niciodată să vă bucurați de unele singure!

11. Suparările nu ajută la nimic.

12. Nu veți regreta niciodată trecerea unei zile, daca ați reușit să ajutați pe cineva.

13. ”Mulțumesc” și „Cu plăcere” sunt cuvinte care vor fi mereu prețuite și se potrivesc oricând.

14. A fi „super-ocupat” nu înseamnă în același timp să fii și cinstit, important, popular sau de succes. În realitate, a fi sănătos e mai important decât a fi ocupat.

Publicitate

15. Oricât de intuitivi n-am fi , nu vom ghici niciodată ce se ascunde de fapt în viețile celorlalți.

16. Aproape toate faptele noastre negative și dezamăgirile au loc din cauza invidiei.

17. Dacă ceva ne face pe noi fericiți, nu înseamnă că acel lucru îi va face fericiți și pe ceilalți.

18. Nu întotdeauna pentru eșecurile noastre este vinovat altcineva. Priviți-vă în oglindă!

19. Puteți să nu fiți de acord cu părerea sau judecata cuiva, dar asta nu înseamnă că acești oameni nu au dreptate.

20. Niciodată nu vă contraziceți pe teme legate de politică, religie și dragoste.

21. Timpul schimbă prietenia. Uneori o distruge. Acest lucru este normal.

22. Încetează să mai „poetizezi” și să mai „romantizezi” trecutul. Încetează să mai fabulezi pe tema ” ce fericită vei fi în viitor”! Bucură-te de prezent. Fă în așa fel, încât fiecare zi și fiecare moment să capete importanță!

23. Privește, din când în când, fotografiile mai vechi. Acest lucru te va liniști.

24. Uneori ești pusă în situația de a face ceva „pentru că așa trebuie”. Poate fi incomod. De fapt, de cele mai multe ori este incomod. Însă de cele mai multe ori, merită.

25. Nu te abține, în timpul disputelor. De multe ori, un dialog dur este mult mai bun decât supărările nemărturisite și lipsa de comunicare.

26. Unele evenimete nu trebuie , pus și simplu, să aibă loc. Cu cât mai repede veți înțelege acest lucru, și veti refuza să mai aveți așteptări înșelătoare, cu atât mai bine.

27. Oamenii vor pierde vremea cu voi, dacă sunteți importante pentru ei. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci înseamnă că vă supraevaluați importanța.

28. Uneori trebuie să-ți asumi greutățile. În numele iubirii, păcii și armoniei.

29. Primiți toate schimbările din viața voastră și bucurați-vă de ele!

30. A fi politicoasă și a zâmbi din toata inima- sunt două lucruri complet diferite.

“Averea cea mai de pret e viata, si viata noastra, va rog sa ma credeti, nu atarna decat de un fir de par.” – Alexandre Dumas

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Lucrurile pe care un om destept nu le face, dezvaluite de un psiholog

Publicitate

Inteligenţa este o variabilă deseori asociată cu educaţia pe care o primim în şcoală, însă specialiştii mai consideră că această valoare este direct proporţională şi cu experienţa şi capacitatea unui individ de a se adapta din mers la realităţi ale vieţii.

În accepţiunea psihologului Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept “Antrenorul Minţii”, un elev, care a înmagazinat în decursul anilor şcolari un set de cunoştinţe, dar pe care nu a avut ocazia sau chiar inspiraţia să le aplice în situaţii reale, nu va reuşi să realizeze lucruri măreţe în viaţă, ci va avea mereu mai multe întrebări decât răspunsuri. Iar dacă întrebările sunt puse, se ajunge la înțelegere.

“Inteligenţa se câştigă prin experienţă, și este o variabilă care poate fi îmbunătăţită, nu este neapărat o trăsătură ereditară. În literatura de specialitate, ceea ce noi numim coeficient de inteligenţă sau – pe scurt, IQ – nu este nimic altceva decât raportarea vârstei mintale a unui individ la vârsta biologică, înmulţit cu 100.

Vârsta mintală a unui copil, spre exemplu, nu poate ţine pasul cu vârsta biologică, dacă acel copil nu pune în aplicare cele învăţate”, afirmă psihologul Alexandru Pleşea.

Specialistul crede că oamenii inteligenţi sunt, de regulă, creativi, generoşi, recunoscători, umili şi atenţi, iar cei mai mulţi au ajuns la un nivel de înțelegere, nu de cunoaștere, mai ales prin prisma experiențelor și întrebărilor corect puse la un moment dat.

Astfel, un om inteligent nu ar face niciodată următoarele lucruri:

Oamenii Inteligenţi nu lasă greșelile trecutului să se interpună în prezent.

“Oamenii Inteligenţi ştiu că succesul în viaţă nu este posibil fără greșeli și eșecuri. Cu toate acestea, Oamenii Inteligenți nu permit să fie afectaţi de greşelile din trecut, ei pur şi simplu iau aceste greşeli drept nişte lecţii de educație pentru a evolua”, afirmă psihologul Pleşea.

Oamenii Inteligenţi nu se concentrează pe părțile negative. “Oamenii Inteligenți văd gândurile ca pe ceva palpabil. Dacă ai doar gânduri negative în minte, viața ta va fi la fel de negativă.

Oamenii Inteligenți știu că viața este mult mai bună când înveți să-ți folosești abilitățile de a visa, de a crea, de a construi, de a te mira şi, desigur, de a iubi”, consideră specialistul.

Oamenii Inteligenţi nu fug de probleme. “Că vrem, că nu vrem, inevitabil, toți am avut, avem și vom avea probleme. Sunt probleme legate de muncă, de bani, de familie, de sănătate etc.

Oamenii Inteligenţi dau piept cu aceste probleme și caută cele mai bune metode de rezolvare. Când cad, se ridică și merg mai departe. Au curajul să-și înfrunte temerile și să vadă în fiecare problemă șansa de a se perfecționa. Fiecare problemă devine astfel o situație de autotransformare”, crede Alexandru Pleşea.

Publicitate

Oamenilor Inteligenţi nu le pasă de părerile celor din jur. “Oamenii Inteligenți nu lasă opiniile negative ale altor oameni să-i oprească din a trăi o viață fericită plină de succes și bucurie.

Lumea este plină de oameni cinici, sceptici și hateri, dar oamenii isteți îi îndepartează. Aceştia se înconjoară cu oameni inteligenți, care le împărtășesc valorile și interesele.

Pe bună dreptate, se spune că dacă ești cea mai inteligentă persoană dintr-o cameră, înseamnă că nu ești în camera potrivită”, spune psihologul.

Oamenii Inteligenţi nu-și pierd timpul. “Oamenii Inteligenți își dezvoltă obiceiuri productive, care îi ajută să lucreze mai repede și mai bine. Nu se lasă distrași de lucruri nesemnificative și de treburi inutile. Ei știu, de asemenea, că nu poți lucra tot timpul, creierul are nevoie de odihnă din când în când”, crede psihologul Alexandru Pleşea.

Oamenii Inteligenţi nu așteaptă rezultate imediate. „Oamenii Inteligenţi sunt convinşi că aceia, care știu să aștepte, au parte de lucruri bune.

Majoritatea oamenilor vor să obțină tot ceea ce-și doresc, exact atunci când formulează aceste dorințe. Oamenii Inteligenţi ştiu că trebuie să muncească din greu pentru ceea ce-și doresc, iar rezultatele muncii lor vor fi vizibile după un timp, dar vor dăinui toată viaţa”, declară psihologul.

Oamenii Inteligenţi nu se concentrează pe ceea ce nu pot controla. În fiecare zi ne lovim de lucruri pe care nu le putem controla: trafic, oameni needucați etc. Oamenii Inteligenţi sunt calmi în aceste situații pentru că știu că emoțiile negative le vor dăuna doar lor în aceste situații.

Oamenii Inteligenţi nu-și pierd timpul cu persoanele care-i descurajează. Oamenii Inteligenti au în jurul lor alți oameni inteligenți.

Își găsesc timp pentru familie, pentru prieteni și cunoștințele cu care au aceleași viziuni și interese; realizează că n-ar fi benefic pentru ei să-și petreacă timpul cu persoanele negativiste.

Oamenii Inteligenţi nu sunt aroganți. Nu-i vei auzi lăudându-se cu inteligența lor; şi asta pentru că sunt, de obicei, timizi când vine vorba despre asta și nu simt nevoia să strige în gura mare cât sunt ei de deștepți. Nu se laudă cu reușitele și premiile pe care le-au obținut.

Oamenii Inteligenţi nu uită să mulțumească. “Arată recunoștință. Oamenii Inteligenţi stiu că lumea nu se învârte în jurul lor. Ei cred în puterea bunătății și știu că faptele bune li se vor întoarce într-o bună zi”, este de părere psihologul.

“Oamenii cu înțelepciune transformă. Ei nu fug de ceva, ei transformă un lucru negativ într-unul pozitiv.

Ei își asumă transformarea prin propriile lor forțe. Puterea unui om înțelept vine din înțelegere, nu din câți bani câștigă. Astfel, toți oamenii puternici vor înapoia mare parte din banii câștigați mediului social, în așa fel încât evoluția să-și urmeze cursul”, conchide psihologul Alexandru Pleşea.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala