Ce îi desparte pe cei fericiți și norocoși de cei nefericiți și ghinioniști?

Ce îi desparte pe cei fericiți și norocoși de cei nefericiți și ghinioniști?

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 April 2024 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSpiritualitate

Diferența este dată de nivelurile de conștientizare. Descoperă-ți acum nivelul de conștientizare folosind scala lui David Hawkins! David Hawkins, un renumit psihiatru, profesor spiritual și cercetător al conștiinței, a folosit kineziologia comportamentală în experimente timp de 20 de ani, demonstrând legătura dintre mușchii noștri și reacțiile emoționale, și a creat o hartă a geografiei experienței umane.

Această hartă, după cum spune fondatorul și directorul institutului de tehnologii psiho-inovative, S.V. Covalev, este o scală a “frecvențelor tactice ale biocomputerelor noastre — adică complexul conștiență-corp”, o scală a forței relative a nivelurilor de conștientizare sau o schemă a câmpurilor energetice ale conștientizării. Aceasta corelează starea emoțională a unei persoane cu un anumit nivel de forță vitală, energie, vitalitate.

Influența nivelurilor de conștientizare:

Toate motivele, acțiunile și manifestările sub nivelul de 200 slăbesc persoana, blochează forța sa vitală și reduc frecvența de funcționare a complexului său conștiență-corp.

Acțiunile și manifestările peste nivelul de 200 puncte întăresc persoana, crescând nivelul de energie, forța vitală și vitalitatea acesteia.

La nivelurile sub 200, percepem realitatea prin “mintea mică”, conștiența polară, unde totul este împărțit între bine și rău. Peste 200, la nivelul buddhi, bazat pe gândire mai holistică și sinteză.

Se estimează că 85-90% din omenire trăiește în stările până la nivelul 200. La nivelurile peste 200, predomină acceptarea și percepția holistică, sinteza și înțelegerea semnificațiilor.

La nivelurile sub 200, obiectivul principal devine supraviețuirea, deși la baza scării, în zona disperării și depresiei, chiar și această aspirație lipsește. Nivelele peste frică și mânie se caracterizează prin dorințe egoiste, care apar pe baza unui impuls intern de supraviețuire. La nivelul mândriei, dorința de a supraviețui poate crește până la dorința de a ajuta și alții să supraviețuiască.

După ce o persoană trece granița între influențele energiilor negative și pozitive și ajunge la nivelul curajului, bunăstarea celor din jur devine treptat importantă.

La nivelul de 500 de puncte, fericirea altora devine principalul motor. Trecând nivelul de 550 puncte, persoana începe să se intereseze de întrebări privind dezvoltarea spirituală proprie și a altora, iar la nivelul de 600 puncte, principalele sale obiective devin bunăstarea umanității și căutarea căilor către iluminare. De la 700 la 1000 de puncte, o persoană își dedică viața salvării umanității.

Hawkins a crezut că fiecare gând, acțiune, emoție, cuvânt are un model de putere specific. Satisfacția la nivelurile de conștientizare sub 250 este imposibilă.

La niveluri peste 200 de puncte, o persoană este autodefinită — realitatea sa depinde de ea și este creată de aceasta. La niveluri sub 200 de puncte, o persoană este definită de alții — reacțiile și realitatea sa sunt determinate de traume, încărcături negative acumulate, convingeri limitative și programe distructive.

În general, fiecare persoană se mișcă între trei nivele, care pot fi etichetate ca potențial, de bază și cronic.

De exemplu, în dezvoltarea sa, recunoașterea de sine, lumea, putem atinge niveluri destul de înalte pe această scară și să stăm acolo în perioadele de inspirație, ascensiune creativă, succes, când totul merge bine în viața noastră. Aceasta este nivelul potențial. Însă nivelul nostru de bază va fi întotdeauna acela la care revenim în stări de stres și ca urmare a interacțiunilor complexe cu lumea exterioară.

În plus, nivelul cronic va fi întotdeauna acela pe care îl ocupăm cea mai mare parte a timpului. De exemplu, o persoană poate fi la nivelul de 200-250 — curaj-neutralitate, în circumstanțe favorabile, dar în stări de stres poate “cădea” la nivelul vinovăției sau apatiei. În timp ce altă persoană poate fi constant în starea de vinovăție, și în situații stresante să coboare la nivelul rușinii și umilinței.

Legătura dintre stările emoționale și nivelurile de conștientizare:

Cum pot fi stările emoționale legate de nivelurile de conștientizare și vitalitate? Foarte simplu. Stările emoționale sau interne ale unei persoane sunt inseparabil legate de modul în care interpretează întreaga experiență de viață pe care o are până în prezent. La rândul său, stările interne creează anumite filtre de percepție, adică determină ce și cum percepe o persoană lumea din jur.

Dacă doi oameni merg pe aceeași stradă, dar unul este într-o stare de rușine și umilință, iar celălalt — într-o stare de iubire și acceptare, ei vor vedea în jurul lor lucruri complet diferite. Primul va vedea personaje ostile care par să-l împingă, să-l umilească, să-l privească cu dispreț, în timp ce al doilea va vedea oameni prietenoși, zâmbitori, copaci frumoși, clădiri atrăgătoare, cerul albastru, soarele strălucitor. Stările diferite vor determina comportamente și reacții diferite ale fiecăruia dintre ei.

Conștiința și convingerile:

Stările interne sunt strâns legate de convingerile noastre, care sunt un set de credințe despre noi înșine, alții și lume. Convingerile formează și definesc realitatea noastră — întreaga noastră viață este construită și creată pe aceste structuri. Convingerile ne controlează direct pe noi și pre determină nivelul sănătății noastre, abilitățile, modelele de relații, gradul și măsura succesului, fericirii.

Convingerile limitative funcționează astfel încât sunt simultan cauza și efectul frustrărilor, traumelor psihologice, evenimentelor negative. Cauza — în sensul că convingerile atrag acele evenimente și situații care trebuie să le confirme, efectul — în sensul că noi consolidăm convingerile noastre cu experiența care a fost condiționată de ele înșiși.

Subconștientul:

Subconștientul este ilogic și irațional, iar conținuturile sale există și funcționează în afara minții noastre. Legătura dintre nivelele de conștientizare și stările interne cu convingerile explică de ce, în general, oamenii nu își schimbă radical nivelul pe unul mai înalt.

Hawkins scrie că persoana medie își mărește nivelul de conștientizare cu doar 5 puncte pe parcursul vieții sale. Schimbările radicale ale conștientizării unei persoane, convingerilor și viziunii asupra lumii sunt mai degrabă o raritate decât un fenomen comun. Totuși, astfel de schimbări sunt posibile, inclusiv datorită tehnologiilor moderne de psihoterapie.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!